Oranje Beernem klaar voor recordjaar als grootste afdeling

Met 180 ingeschreven leden en elke activiteit ongeveer honderd aanwezigen is Oranje Beernem een van de grootste afdelingen van Oranje vzw. De afdeling wil jongeren inclusief samenbrengen en maakt daarin geen onderscheid tussen kinderen met of zonder beperking. “Iedereen laten samenspelen, dat staat bij ons centraal”, vertelt Annouchka Pieters.

We treffen de enthousiaste bende van Oranje Beernem aan het plein voor oc De Kleine Beer. De groep brengt alles in gereedheid voor hun stand op de traditionele avondmarkt van Beernem. “Hiermee zetten we ons in de kijker. Dit is elk jaar weer een heel leuke avond”, vertelt Pieters.

Koekjesverkoop

De vereniging organiseert het hele jaar door activiteiten om geld in het laatje te brengen. Tot 16 oktober is er bijvoorbeeld de koekjesverkoop. De monitoren en leden organiseren ook geregeld een baravond. Elke twee weken kunnen de leden in het lokaal van Oranje aan basisschool De Regenboog terecht voor een middag vol vertier. “Wij organiseren onze spelletjes voor iedereen. Bij Oranje zijn niet alleen personen met een beperking welkom, ze spelen er samen met andere leeftijdsgenoten. We zetten sterk in op inclusie en laten iedereen samenspelen. We maken dus geen enkel onderscheid”, vertelt Pieters. Elk jaar gaat de vereniging met haar leden op kamp. Volgend jaar trekt de afdeling van 4 tot 11 juli naar Dessel. “Ook daar amuseren we ons keer op keer rot. We maken er een toffe week met heel wat spelletjes van.” Hoewel Oranje Beernem jaar na jaar meer leden telt, blijkt het samenstellen van een monitorenteam minder gemakkelijk. “We blijven groeien, onder meer omdat de afdeling in Maldegem ophield te bestaan. We hebben nu twintig monitoren, maar dat aantal mag zeker nog toenemen. We zijn een hecht team en maken veel plezier, iedereen is welkom”, besluit Pieters. (AVH)

De koekjesverkoop vind je tot en met 16 oktober via https://trooper.be/jules-destrooper-koeken. Meer info via www.oranje-beernem.be.

The post Oranje Beernem klaar voor recordjaar als grootste afdeling is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Victor Van Baelen uit Herent, net op tijd 18 jaar, is jongste kandidaat in Vlaams-Brabant: “Het is tijd voor meer jongeren”

Vandaag 18 jaar worden en over 9 dagen kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen: Victor Van Baelen uit Herent is de jongste kandidaat in Vlaams-Brabant. "Er zijn te veel ouderen kandidaat, het is tijd voor meer jongeren", zegt de politieke nieuwkomer, die op de 23e plaats prijkt bij Pact3020, een kartel van Vooruit en Groen. "Mijn ouders waren altijd al links

Lees meer »

Pogacar stevent solo af op eerste zege in regenboogtrui, rijdt Evenepoel naar podiumplaats?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

WHO zet licht op groen voor test om mpox te detecteren

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het licht op groen gezet voor een eerste test om mpox te detecteren. Die moet helpen om de huidige epidemie beter te bestrijden, stelt de organisatie. “Een vroegtijdige diagnose van mpox maakt een snelle behandeling en zorg mogelijk, zo kunnen we het virus onder controle houden.”

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

In 2022 zijn 7.300 fietsers na een ongeval in het ziekenhuis beland. Dat zijn er 10 procent meer dan in 2016. Dat meldt het verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van Belgische ziekenhuizen. Zestig procent van alle ernstig gewonde e-steppers die in het ziekenhuis belanden na een ongeval, lopen een hoofdletsel op. Traumachirurgen riepen al eerder samen met Vias op

Lees meer »

Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

In de Wervikstraat in Geluwe vond vrijdagavond een zware frontale botsing tussen twee personenauto’s plaats. S.B. (43) uit Geluwe kwam met zijn zware Ford Ranger uit de richting Geluwe en kwam ter hoogte van het GC Gilwe in botsing met een Mercedes A-klasse die uit de richting Wervik kwam.
The post Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

Lees meer »

Cirque du Soleil lanceert nieuwe digitale ervaring exclusief voor België in samenwerking met Imagien

Cirque du Soleil werkt samen met Imagien om zijn wereldberoemde show KURIOS: Cabinet of Curiosities naar het digitale podium te brengen. Deze exclusieve, interactieve ervaring laat kijkers Cirque du Soleil op een geheel vernieuwende manier beleven. De digitale voorstelling is exclusief te zien in België. De opnames werden gemaakt tijdens de live shows van KURIOS: Cabinet of Curiosities in Brussel.<br

Lees meer »

Hoofdkantoor MR in Sint-Gillis gevandaliseerd na pro-Palestijnse betoging, Bouchez: “Achterlijk tuig”

Het hoofdkantoor van de Franstalige liberale partij MR in Sint-Gillis is gevandaliseerd na een betoging voor een staakt-het-vuren in Libanon en Palestina. Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez bekendgemaakt via sociale media. Het kantoor werd beklad met graffiti en er werd een raam ingeslagen. De politie zal dit weekend patrouilles inzetten in de buurt van het gebouw.

Lees meer »

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »