Groot konijnenhok in lichterlaaie achter hoeve: vermoedelijk alle konijnen overleden

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Een vrachtwagenchauffeur en postbode had de brand opgemerkt, het leek eerst alsof het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want hij stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen”

In Wevelgem pakt de onafhankelijke burgerpartij ‘Voor 8560’ op Facebook uit met enkele ludieke filmpjes in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. ‘Voor 8560’ noemt het opvallend initiatief ‘financiële opvoeding’ met in de hoofdrol lijsttrekker Delphine Jodts, lijstduwer Philip Sergeant en… een ezel.
The post Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want

Lees meer »

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept na uitspraak over dokters en abortus

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren “regelrechte huurmoordenaars” zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot “het

Lees meer »

Actie voor meer natuur in Kortrijk, Brugge en Roeselare: activisten van Greenpeace veranderen bebouwde kom in beboomde kom

In Kortrijk, Brugge en Roeselare hebben activisten van Greenpeace ‘bebouwde kom-verkeersborden’ beplakt met stickers van bomen. Op deze manier willen ze de volgende stadsbesturen oproepen om zo snel mogelijk werk te maken van meer natuur in de stad. Deze actie van Greenpeace vindt plaats op meer dan 25 locaties over heel het land.
The post Actie voor meer natuur

Lees meer »

Mauro Devos is nieuw bij KSV Oostkamp en treft ex-ploeg

Het kan vlug keren in de voetbalsport. De competitie startte zo hoopgevend voor de jongens van de Valkaart, die gingen winnen in Petegem en vervolgens in eigen huis Zulte Waregem aftroefden. De derde confrontatie leverde een puntendeling op tegen RC Gent. Daarna gingen de jongens van coach Stijn Desmet twee keer met de billen bloot: 3-0 in Dikkelvenne en 0-3

Lees meer »