Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen met Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander. 

Meer krantenkoppen in België

Assist van Doku en Engels in de fout: bekijk alle hoogtepunten én samenvattingen van de Champions League, exclusief bij HLN

Een nieuwe Champions League-avond met opnieuw wat Belgen in de hoofdrol. Jeremy Doku leverde een assist af in de ruime overwinning van Manchester City. Celtic-speler Arne Engels deed net hetzelfde, maar ging nadien in de fout en zorgde voor een penalty in de wedstrijd tegen Dortmund. Op HLN krijgt u alle hoogtepunten en samenvattingen te zien uit de Champions League!

Lees meer »

N-VA levert opnieuw minister van Onderwijs – N-VA heeft weinig begrip voor uitspraken Rousseau: “Moeten nog 5 jaar samenwerken”

Na 16 uur onderhandelen, hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Daarover wordt ook vandaag gecommuniceerd. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Nieuwbouwproject met 59 appartementen in Heulebrug moet eind 2025 klaar zijn: “Blij dat we steentje kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen”

In Knokke-Heist vond donderdagochtend de symbolische eerste steenlegging plaats van een nieuwbouwproject in Heulebrug. Dit project vormt de poort naar de tweede fase van de verkaveling.
The post Nieuwbouwproject met 59 appartementen in Heulebrug moet eind 2025 klaar zijn: “Blij dat we steentje kunnen bijdragen aan betaalbaar wonen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe een natuurfenomeen als orkaan Helene uitgroeit tot onderwerp van de kiescampagne voor het Witte Huis

President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris hebben het rampgebied in het zuidoosten van de VS bezocht waar orkaan Helene verwoesting heeft gezaaid. Eerder had de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump het gebied ook bezocht. De politici spreken hun steun uit voor de getroffen bevolking, maar de orkaan maakt intussen ook deel uit van hun verkiezingscampagnes.

Lees meer »

CGK Group geeft bezoekers unieke kijk achter de schermen van gloednieuwe productiehal tijdens Open Bedrijvendag

CGK Group uit Gullegem, gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor corrosie gerelateerde problemen, presenteert zondag 6 oktober de gloednieuwe productiehal en magazijnen aan het grote publiek tijdens de Open Bedrijvendag. Een investering van 7 miljoen euro waar 32 maanden aan gewerkt werd.
The post CGK Group geeft bezoekers unieke kijk achter de schermen van gloednieuwe productiehal tijdens Open Bedrijvendag appeared

Lees meer »

Kortrijk Art Weekend: Hedendaagse kunst op 28 locaties én een wandelroute langs 12 kunstwerken

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober vindt de tweede editie van Kortrijk Art Weekend plaats. De tweedaagse kunstmanifestatie creëert een belangrijk momentum voor hedendaagse kunst in Kortrijk dankzij de deelname van 28 organisaties: van musea, galeries en kunstencentra tot artist-in-residencies, projectruimtes, jonge en opkomende initiatieven en pop-up tentoonstellingen.
The post Kortrijk Art Weekend: Hedendaagse kunst op 28 locaties

Lees meer »

Baasje heeft ‘geen geld’ om brokken te kopen voor zijn hond, “maar in woonkamer stond wel Playstation 5 van 500 euro”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Diependaele legt vandaag Septemberverklaring af in Vlaams Parlement – Ministerposten in Vlaamse regering zijn verdeeld

Na zijn eedaflegging bij de koning, zal toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag, op de laatste dag van de maand, de Septemberverklaring afleggen. In die verklaring zal de nieuwe Vlaamse premier de krachtlijnen van het geplande regeringsbeleid uit de doeken doen. Ook wordt vandaag de nieuwe parlementsvoorzitter aangeduid. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Wade (26) vindt dode haai en is verbijsterd wanneer hij doodsoorzaak ontdekt: “Dit is gewoon hartverscheurend”

Wade Papenfus (26) filmt regelmatig hoe hij duikt en vist voor de zonovergoten kust van Gold Coast, een badplaats in de Australische deelstaat Queensland. In september deelde hij echter een minder leuke video toen hij op de bodem van de zee een dode haai ontdekt had en te weten kwam hoe het dier was gestorven. “Dit is gewoon hartverscheurend”, klinkt

Lees meer »

Klara-presentatrice Katelijne Boon wint eerste Grote Prijs Martine Tanghe: “Als ze spreekt, hangt er zuiderse zon in de radio”

Klara-presentatrice Katelijne Boon (59) heeft de allereerste Grote Prijs Martine Tanghe, de VRT-taalprijs voor “creatief en uitmuntend taalgebruik”, gewonnen. Radio 1-stem Sofie Lemaire (40) legt beslag op de publieksprijs. Het is de eerste keer dat de prijs wordt opgedragen aan nieuwsanker Martine Tanghe, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker. Tanghe, een icoon van de openbare omroep, werd

Lees meer »