10 en 12 maanden cel voor 2 mannen uit Tienen die transvrouw beledigden en bedreigden

De Leuvense correctionele rechtbank heeft 2 mannen uit Tienen veroordeeld tot 10 en 12 maanden cel voor aanzetten tot haat wegens geslacht. G.D. en L.D. beledigden en bedreigden een transgender. De rechter tilde zwaar aan de feiten. 

Meer krantenkoppen in België

Kiano blijft zich inzetten voor fusieploeg in Damme (4D)

Met een match minder gespeeld dan de naaste rivalen bezet KFC Damme toch de vijfde positie in vierde provinciale B. De eerste competitiezondag waren de jongens van coach Johnny Bleyaert bye. Vervolgens speelden ze gelijk in Blankenberge en wonnen recent tegen Heist en Fusion Oostende.
The post Kiano blijft zich inzetten voor fusieploeg in Damme (4D) appeared first on

Lees meer »

Israël bombardeert belangrijke grensovergang tussen Libanon en Syrië – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Droge fietsen dankzij nieuwe fietsstallingen

Op verschillende plaatsen in de gemeente werden overdekte fietsstallingen geplaatst. “ Wij vinden het belangrijk dat de fietsen van de mensen die het openbaar vervoer nemen, veilig opgeborgen staan”, vertelt schepen van Mobiliteit Tessa Vandewalle. “Ook bij regenweer is het interessant dat de fietsen onder dak staan, en zo niet nat worden. Nu zijn er
The post Droge fietsen

Lees meer »

N-VA levert opnieuw minister van Onderwijs – N-VA heeft weinig begrip voor uitspraken Rousseau: “Moeten nog 5 jaar samenwerken”

Na 16 uur onderhandelen, hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Daarover wordt ook vandaag gecommuniceerd. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Schutter vraagt vrijspraak voor zwaar verkeersongeval met voetganger maar krijgt zwaar tegenwind: “Een mensenleven is blijkbaar niets waard”

De 28-jarige man uit Otegem (Zwevegem) die het voorbije weekend verschillende keren vuurde op drie mannen, was eind 2021 ook betrokken bij een verkeersongeval waarbij een 35-jarige voetganger levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn proces voor de politierechter in beroep maakte vandaag duidelijk dat Pol B. al 23 veroordelingen opliep en de schietpartij kaderde in een ripdeal in het drugsmilieu. “Een topgangster

Lees meer »