Vier jaar cel voor stiefvader (55) na seksueel misbruik stiefdochter (13): “Maakte heimelijke opnames”

Een 55-jarige man uit Menen moet vier jaar de cel in. De rechters in Kortrijk oordeelden dat het seksueel misbruik van zijn 13-jarige stiefdochter bewezen is. De man kwam niet opdagen voor zijn proces maar moet onmiddellijk aangehouden worden. “Het slachtoffer woont nog altijd bij hem”, klonk het wat bezorgd.

Op 23 oktober 2023 deed de zus van het slachtoffer aangifte bij de politie nadat ze vreemde berichten tussen de stiefvader en het meisje op de gsm had gevonden. Tijdens een audiovisueel verhoorde verklaarde het meisje dat ze regelmatig, zowel in de auto als op haar slaapkamer aan de vagina was betast. Wat volgde was een onderzoek waarbij op de gsm van de stiefvader screenshots van camerabeelden met het naakte slachtoffer gevonden werden. “Heimelijk gemaakt met een camera in de slaap- en badkamer”, zo vond de openbare aanklager. Bovendien kon op de slip en broek van het meisje ook DNA van de stiefvader gevonden worden.

Tijdens zijn verhoor gaf de stiefvader toe dat er 1 dag een camera in de slaapkamer van het meisje was geplaatst om haar beter te kunnen controleren. Maar de rest van de aantijgingen werden afgedaan als verzinsels, opgestookt door haar zus. Zelfs haar eigen moeder hechtte er geen geloof aan. “Hij heeft een gevaarlijke ingesteldheid en een totaal gebrek aan normbesef”, aldus de rechtbank. “Zedenfeiten hebben een grote impact op minderjarigen, alleszins als hun directe omgeving er geen geloof aan hechten.” Door vorige veroordelingen kon de stiefvader niet meer rekenen op een gewone, voorwaardelijke celstraf. De rechters namen hem levenslang het recht af om nog functies uit te oefenen in verenigingen die zich op minderjarigen richten. (LSi)

The post Vier jaar cel voor stiefvader (55) na seksueel misbruik stiefdochter (13): “Maakte heimelijke opnames” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Donorkind Iris (24) zorgt voor afschaffing anonimiteit bij donoren: “Krijgen eindelijk informatie waar we recht op hebben”

"Ik had niet verwacht dat er verandering ging komen, maar ik ben wel blij dat ik hiermee een steen heb kunnen verleggen." Zo reageert Iris Tuijaerts (24), zelf donorkind, op het nieuws dat sperma- of eiceldonoren in de toekomst niet langer volledig anoniem zullen kunnen blijven. De jonge vrouw lag zelf aan de basis van de beslissing van het Grondwettelijk

Lees meer »

Sturm Graz-Club Brugge volgen vanuit onze studio? Schrijf je hier in!

Wil jij de Champions League-wedstrijd van Club Brugge op Sturm Graz op een unieke manier beleven? Dat kan live vanuit onze studio in Antwerpen. We zijn nog op zoek naar publiek voor de wedstrijd, die plaatsvindt op woensdag 2 oktober. Maarten Breckx is de gastheer, de vakkundige analyse van Marc Degryse en Frank Boeckx krijg je er bovenop.

Lees meer »

“We zoeken nog steeds een overnemer”: Connie en Philippe nemen na 35 jaar afscheid van slagerij Messiaen

Connie en Philippe van slagerij Messiaen hangen eind deze maand hun schorten aan de haak. Net geen 35 jaar baatten ze samen hun slagerszaak uit in de Statiestraat. Een overnemer is voorlopig nog niet gevonden. “Het zou jammer zijn als hier geen nieuwe slager zou komen”, zegt Philippe.
The post “We zoeken nog steeds een overnemer”: Connie en Philippe

Lees meer »

De Flodder opent werkjaar met vier nieuwe gezichten: “Bestuur nu dubbel zo groot”

Met het Wandelend Vat, Giant Beerpong Tornooi en Beervalley trapte jeugdhuis De Flodder tijdens het kermisweekend een nieuw werkjaar af. Dankzij een verdubbeling van het aantal bestuursleden is er ook meer ademruimte voor nieuwe voorzitter Roeland Osaer. Voorganger Jaron Lameire blijft wel nog bestuurslid.
The post De Flodder opent werkjaar met vier nieuwe gezichten: “Bestuur nu dubbel zo groot”

Lees meer »

LIVE ANTWERP-BEERSCHOT. De Beerschot-fans hebben er genoeg van: nieuwe vuurpijlen op het veld zorgen voor onderbreking van de match

Hoogspanning in Antwerpen. Aartsrivalen Antwerp en Beerschot kijken elkaar in de ogen. Na een dominante eerste helft van de thuisploeg staat de Great Old 1-0 voor. Op slag van rust werd de dubbele voorsprong, op naam van Janssen, afgekeurd voor buitenspel. Na de pauze ging het van kwaad naar erger. De paars-witte fans hadden er bij een 4-0-stand wel genoeg

Lees meer »

Heel geslaagde strapdag in basisschool Kantelberg

Vorige week vrijdag kleurde basisschool Kantelberg opmerkelijk fluo tijdens de jaarlijkse strapdag. Die dag kwamen de meeste kinderen immers goed zichtbaar fietsend, steppend of stappend naar school. Burgemeester Dirk De fauw en schepen Jasper Pillen waren er graag bij toen alle kinderen van de school onder leiding van de leerlingen van het zesde leerjaar het
The post Heel geslaagde

Lees meer »

2.000 Belgen hebben alcoholslot, waarvan slechts 9 voor het leven. Kostprijs blijkt obstakel: “Niet iedereen kan er 3.000 euro per jaar voor betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »