Vaker naar de gynaecoloog en veel pijnstillers: “Zorgtraject van vrouwen met endometriose is lang, complex en duur”

Het duurt te lang voor vrouwen met endometriose de juiste zorg krijgen, waardoor ze vaker een beroep moeten doen op zorg en aanzienlijke kosten zelf dragen. Dat blijkt uit een grootschalige studie van de CM, die het “onrustwekkend” noemt, omdat een op de tien vrouwen met de aandoening te maken krijgt.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie van man die psychose kreeg en doodgeschoten werd door agent in Dendermonde, dient een klacht in: “Dit ruikt naar klassenjustitie voor politie”

De familie van Peter Goeman, de man die doodgeschoten werd door een agente op de parking van het ziekenhuis in Dendermonde, dient een klacht in bij de onderzoeksrechter. Dat meldt hun advocaat Kristiaan Vandenbussche. Goeman werd neergeschoten omdat hij zich weerspannig gedroeg, mogelijk omdat hij een psychose had. De familie wil nu dat er een onderzoek gestart wordt naar doodslag.

Lees meer »

Derde verdachte aangehouden in parenclubmoord, vrouw van slachtoffer spreekt voor het eerst: “Vlak voor de moord belde hij me nog. Hij klonk vrolijk”

In Nederland is een derde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de Maaseikse parenclubmoord. De 40-jarige ex-vriend van uitbaatster Siri C. (33) is mee in verdenking gesteld van moord op de 57-jarige Bert Heijmans, al ontkent ook hij elke betrokkenheid in de zaak. “Ik heb altijd al gedacht dat hier meer mensen mee te maken hadden”, getuigt de vrouw van

Lees meer »

UEFA haalt vierde official van Champions League-duel tussen PSV en Sporting: “Scheidsrechter bedreigde speler met de dood”

Een van dé highlights van de eerste speeldag van de League Phase in de Champions League: de machtige streep van Zeno Debast in de winkelhaak tegen Lille. Afwachten of Sporting het ook kan bij PSV, dat in zijn opener kansloos onderuit ging bij Juventus (3-1). Johan Bakayoko en Matteo Dams stonden toen in de basis. Starten ze ook tegen Sporting?

Lees meer »

Conner Rousseau na het Vlaamse regeerakkoord: “Dat incident met Annick De Ridder vond ik kei-ambetant, maar we gaan binnenkort iets drinken”

Historisch. Zo noemt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het Vlaamse regeerakkoord. “Wacht maar tot je ziet waar we allemaal geld in pompen.” Maar of de sfeer goed zit? Voor de Vlaamse regering goed en wel begonnen is, joeg hij N-VA al met enkele pittige uitspraken de gordijnen in. “Ik vond dat kei-ambetant. Ik heb meteen naar Annick De Ridder gebeld. We gaan

Lees meer »