Ruim 2.000 Belgen hebben alcoholslot, slechts 9 voor het leven: “Niet iedereen kan kostprijs van 3.000 euro per jaar betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar is niet meteen een pasklare oplossing voor”, zegt Stef Willems van verkeersinstituut Vias. 

Meer krantenkoppen in België

Asielzoekers doen mee met World Cleanup Day

Erik Blauwet, de ondervoorzitter van de Jabbeekse milieuraad, organiseert regelmatig opkuisacties. Als vrijwilliger in het centrum voor asielzoekers krijgt hij ook een aantal asielzoekers mee om zwerfafval te helpen opruimen. “Vandaag is het World Cleanup Day. En ook wij doen mee”, zegt Erik Blauwet, die de elektrische bakfiets van de gemeente ter beschikking kreeg om
The post Asielzoekers doen

Lees meer »

Vlaams Belang-kandidaat die werd beschuldigd van negationisme is opnieuw verkiesbaar, tot afschuw van Joods Forum: “Het is weerzinwekkend”

Het Joods Forum reageert “met afschuw” op de kandidatuur van Marleen Govaerts voor het Vlaams Belang in Knokke-Heist. De vrouw werd in 2010 beschuldigd van negationisme na uitspraken over een schoolbezoek aan Auschwitz. “Maar daar ze staat al lang niet meer achter. Alle klachten werden ook geseponeerd”, reageert lijsttrekker Philip Claeys.

Lees meer »

Groot scherm in Wilsele en alle klokken in Leuven luiden voor pausbezoek

In de Sint-Agathakerk in Wilsele, een deelgemeente van Leuven, staat een groot scherm klaar om de misviering van de paus in het Koning Boudewijnstadion in Brussel live uit te zenden. Zowel in Wilsele als in alle deelgemeenten van de stad zullen de klokken verschillende keren luiden tijdens het bezoek van de paus en vlak na de viering in het Boudewijnstadion.

Lees meer »

Haar euthanasie was al geregeld, tot amputatie Kimberly’s (33) leven redde: “Nu wil ik een stem geven aan mensen met een beperking”

“Een beperking mag deelname aan de politiek niet in de weg staan.” Aan het woord is Kimberly Michel, 33 jaar en ambitieus om de eerste mandataris te worden met een zichtbare fysieke beperking. Ze komt op voor de lijst ‘Voor Groot Middelkerke’, een nieuwe partij onder impuls van restauranthouder Hans Vanheste. Bijna was ze er niet meer geweest, maar nu

Lees meer »

Ook bisschop van Brugge benoemt gevoel van schaamte binnen de kerk

Ook Lode Aerts, bisschop van Brugge, heeft zaterdagochtend het gevoel van schaamte binnen de kerk benoemd. Paus Franciscus zei gisteren/vrijdag dat de Kerk om vergiffenis moet vragen voor jarenlang seksueel misbruik. “We moeten ons schamen”, klonk het bij de kerkleider.
The post Ook bisschop van Brugge benoemt gevoel van schaamte binnen de kerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

“Arrogante” activisten krijgen celstraf voor gooien van soep naar Van Goghs Zonnebloemen: “Crimineel idioot”, oordeelt rechter

De twee activisten die in 2022 de inhoud van twee blikken tomatensoep op het wereldberoemde kunstwerk ‘De Zonnebloemen’ van Vincent Van Gogh kieperden, zijn vrijdag veroordeeld wegens “criminele beschadiging”. De jonge vrouwen kregen allebei een celstraf opgelegd van een Britse rechter die eerder ook al zware straffen uitsprak tegen andere Just Stop Oil-activisten.

Lees meer »

Christine redde koe Iris van het slachthuis, sindsdien hebben ze een hechte band: “Ze is mijn beste vriendin”

Elke dag, zonder uitzondering, rijden Christine Detienne (72) en haar man Guido van Deurne naar Zandhoven om hun koe Iris en haar eveneens loeiende compagnon Emma te verzorgen. “Na het verlies van mijn enige zoon is Iris mijn therapeute geweest”, vertelt Christine. “Toen ze naar het slachthuis moest, heb ik haar gered. Nu is ze al drieënhalf jaar mijn beste

Lees meer »