Oostende kan net niet stunten in Champions League tegen titelverdediger Malaga Unicaja

Filou Oostende heeft dinsdagavond de Champions League basket voor mannenteams net niet kunnen openen met een stuntzege tegen de Spaanse titelverdediger Unicaja Malaga. De Belgische landskampioen leek in de eigen zaal na drie kwarts met de overwinning aan de haal te gaan, maar ging in de slotfase nog met 85-92 ten onder (rust: 44-46).

Unicaja begon nochtans het sterkst aan de partij, met een voorsprong van acht punten na het eerste kwart tot gevolg (16-24), maar na twee helften had Oostende zijn achterstand al herleid tot amper twee punten. Na de pauze gingen de West-Vlamingen op en over de Spanjaarden (70-64), die in het laatste kwart een tandje bijstaken en de overwinning alsnog over de streep trokken.

De Amerikaan Dylan Osetkowski was bij de bezoekers de grote held met 24 punten en 7 rebounds, bij Oostende vonden Noah Meeusen (18 ptn, 4 rebounds) en de Amerikaan Chase Audige (15 ptn, 4 rebounds) gemakkelijk de weg naar de korf. In de andere wedstrijd in groep B won het Turkse Petkim Spor met 70-85 bij het Poolse Szczecin.

Het Duitse Bonn van de Belgische trainer Roel Moors verloor eerder op de avond op de openingsspeeldag in groep E met 86-72 bij het Letse VEF Riga. Het Franse Saint-Quentin kon dan weer niet rekenen op Belgian Lion Loïc Schwartz, maar was in de eigen zaal veel te sterk voor het Griekse Kolossos Rhodos: 84-54.

The post Oostende kan net niet stunten in Champions League tegen titelverdediger Malaga Unicaja is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit maak je maar één keer in je leven mee”: West-Vlamingen zakken massaal af naar Koning Boudewijnstadion voor misviering van paus Franciscus

Bijna 40.000 gelovigen vulden vanochtend het Koning Boudewijnstadion om de eucharistieviering van paus Franciscus bij te wonen. Onder hen ook heel wat West-Vlamingen die voor dag en dauw naar de hoofdstad waren afgereisd. “Hier voel je in al je vezels dat de katholieke kerk nog altijd springlevend is.”
The post “Dit maak je maar één keer in je leven

Lees meer »

Dialysecentrum AZ Sint-Lucas maakt unieke reis naar Kreta

Op reis gaan naar het buitenland is geen evidentie voor dialysepatiënten, die doorgaans om de twee dagen dialyse nodig hebben. Om patiënten toch de kans te geven om op reis te gaan, organiseert het Dialysecentrum van AZ Sint-Lucas Brugge al vele jaren dialysereizen. Op 17 september trok opnieuw een groep van 62 personen naar het
The post Dialysecentrum AZ

Lees meer »

Nieuwbouwwoningen op laagste peil in kwarteeuw

In de eerste helft van dit jaar is het aantal verleende vergunningen voor nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen naar het laagste peil in een kwarteeuw gezakt. Dat blijkt vandaag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Vier jaar cel voor stiefvader (55) na seksueel misbruik stiefdochter (13): “Maakte heimelijke opnames”

Een 55-jarige man uit Menen moet vier jaar de cel in. De rechters in Kortrijk oordeelden dat het seksueel misbruik van zijn 13-jarige stiefdochter bewezen is. De man kwam niet opdagen voor zijn proces maar moet onmiddellijk aangehouden worden. “Het slachtoffer woont nog altijd bij hem”, klonk het wat bezorgd.
The post Vier jaar cel voor stiefvader (55) na

Lees meer »

Werner Sarlet schonk 100 kunstwerken aan gemeente Jabbeke: “Ik wil niet dat mijn werk op rommelmarkt komt”

Werner Sarlet schonk honderd kunstwerken aan de gemeente Jabbeke. Tot nu toe is geen enkel werk publiek te zien, behalve een beeld in de kerk van Zerkegem. Cultuurschepen Claudia Coudeville wil graag werk van deze kunstenaar opnemen in de volgende editie van Jabart.
The post Werner Sarlet schonk 100 kunstwerken aan gemeente Jabbeke: “Ik wil niet dat mijn werk

Lees meer »

Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier

Onlangs vond de opening plaats van de groenzone aan ‘t Klavier. Het gemeentebestuur zorgde voor de aankleding, kinderanimatie en een verfrissend ijsje voor de kinderen. Het project werd gerealiseerd door aannemer Omgevingswerken Steenhaut.
The post Opening van avontuurlijke speelzone aan ’t Klavier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iconische Sportpaleis plant grote verbeterwerken én krijgt een nieuwe naam: “Op deze manier vermijden we dat tickets duurder zullen worden”

Als Dua Lipa er volgend jaar de pannen van het dak speelt, zal dat nog in het ‘vertrouwde Sportpaleis’ zijn. Maar dat verdwijnt, of althans toch de naam. Samen met de nieuwe aanblik die de iconische Antwerpse concerttempel de komende jaren krijgt, wordt ‘het Paleis’ na 91 jaar ook herdoopt. “Het is logisch dat onze achterdeur de nieuwe voordeur wordt”,

Lees meer »