Fransman knalt met gestolen wagen tegen politievoertuig na inbraak in Brugge: tien maanden cel

Een 41-jarige Fransman ging in Brugge met een wagen aan de haal. Daarmee knalde hij frontaal op een politiewagen tijdens een achtervolging in zijn thuisland. Dat levert hem nu tien maanden cel op.

Op 8 oktober 2021 drong Renaud L. in Brugge een woning binnen. Hij stal er een tablet en ging ervandoor in de Renault Laguna van de bewoners. De speurders konden de tablet en het voertuig lokaliseren in het Franse dorp Noyelles-Godault. Na seining kreeg de Franse politie de wagen in het vizier, maar L. drukte het gaspedaal in. Het kwam tot een wilde achtervolging waarbij de gestolen wagen frontaal botste op een politievoertuig.

Cocaïne

L. werd in de boeien geslagen en verklaarde dat hij met de trein naar Brugge was gekomen om cocaïne te kopen. Aan het station stal hij een fiets waarmee hij naar zijn dealer reed. “Omdat de beklaagde niet met de trein wou terugkeren naar Frankrijk, besloot hij een wagen te stelen”, verduidelijkte procureur Mike Vanneste. “De gestolen fiets werd aangetroffen aan de woning waar hij inbrak.”

In zijn thuisland liep L. al liefst 26 veroordelingen op. De man zit momenteel in de gevangenis van Béthune en kwam niet opdagen op zijn proces in Brugge. (AFr )

The post Fransman knalt met gestolen wagen tegen politievoertuig na inbraak in Brugge: tien maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar is ook in beroep veroordeeld tot twaalf maanden cel. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik

Lees meer »

Griepseizoen in aantocht: experts roepen ouderen en andere risicogroepen op om zich te laten vaccineren

Experts roepen risicogroepen op om zich te laten vaccineren tegen het griepvirus. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten. Dat aantal ligt ver onder het doel van 75 procent dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorop stelt. Een griepvaccinatie is nochtans cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen.

Lees meer »

Ex-leraar De Parel verdacht van zedenfeiten 20 jaar geleden, man werd nog genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een voormalige leraar van vrije basisschool De Parel in Lichtaart (Kasterlee). De 61-jarige man uit Vorselaar zou ruim twintig jaar geleden de seksuele integriteit van een aantal leerlingen hebben aangetast. “Enkele oud-leerlingen hebben hierover verklaringen afgelegd”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Lees meer »

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

Kinderkledingzaak Lis & Lou omgetoverd naar een unieke beleveniswinkel voor ouders en kinderen

Twee jaar geleden opende Deborah Carrein (35) aan Ten Akkerdreef haar betaalbare kinderkleding concept Lis & Lou, vernoemd naar haar twee dochters Alice (8) en Cilou (5). “In tijden dat fysieke kinderwinkels verdwijnen uit het straatbeeld pak ik net uit met iets unieks: een magische inrichting.” Ontdek de vernieuwde winkel met mooie kortingen en prijzen tijdens het opendeurweekend.
The

Lees meer »

Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden

Aan de traditionele Potjesregatta, die voor de Belgische piloten ook als Belgisch Kampioenschap gold, namen 99 piloten uit zes landen deel. De Potjesregatta was daarmee het grootste internationale zeilwagenevenement dit jaar na het WK deze zomer in Frankrijk.
The post Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iran vuurde 200 raketten af op Israël – Netanyahu zweert wraak: “Iran heeft grote fout begaan”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Donorkind Iris (24) zorgt voor afschaffing anonimiteit bij donoren: “Krijgen eindelijk informatie waar we recht op hebben”

"Ik had niet verwacht dat er verandering ging komen, maar ik ben wel blij dat ik hiermee een steen heb kunnen verleggen." Zo reageert Iris Tuijaerts (24), zelf donorkind, op het nieuws dat sperma- of eiceldonoren in de toekomst niet langer volledig anoniem zullen kunnen blijven. De jonge vrouw lag zelf aan de basis van de beslissing van het Grondwettelijk

Lees meer »