Beheerste en hartelijke Vance complimenteert enigzins nerveuze Walz tijdens beheerst debat

Het tv-debat tussen de Amerikaanse kandidaat-vicepresidenten, de Republikein J.D. Vance en de Democraat Tim Walz, zit erop. Een opvallend beheerste, vriendelijke en bij vlagen zelfs hartelijke JD Vance was er niet op uit zijn tegenstrever, de Democratische gouverneur Tim Walz zwart te maken, maar wilde vooral zijn running mate, oud-president Donald Trump, in een zo goed mogelijk daglicht plaatsen. Daarbij kon er zelfs hier en daar nog wel een complimentje af voor Walz, al kon hij het niet over zijn lippen krijgen te zeggen dat Trump in 2020 de verkiezingen verloren heeft. 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Laurentiuskerk is voortaan OC Kemlis

De Sint-Laurentiuskerk in Kemmel wordt dit weekend officieel OC Kemlis, het nieuwe ontmoetingscentrum van het dorp. “Toen de parochie besliste om geen vieringen meer te organiseren in een aantal dorpen, waaronder Kemmel, begonnen we ideeën te maken om de kerk om te bouwen tot ontmoetingscentrum. De vele planmomenten zullen me bijblijven. Ik was hier zoveel in de kerk dat mijn

Lees meer »

Minivoetbaltornooi voor goede doel ‘Shotten For Life’ van CAW Zuid-West-Vlaanderen viert feesteditie

Op donderdag 26 september van 13 tot 18 uur organiseert CAW Zuid-West-Vlaanderen voor de vijfde keer het evenement ‘Shotten For Life’ in sportcampus Lange Munte in Kortrijk. Tijdens dit minivoetbaltornooi zullen verschillende sociale organisaties het tegen elkaar opnemen, met als doel geld in te zamelen voor het project ‘Younited Belgium’.
The post Minivoetbaltornooi voor goede doel ‘Shotten For Life’

Lees meer »

“Er waren taart en koekjes met drugs in”: Vlaamse ‘Big Brother’-kandidate was op één van de beruchte Diddy-feestjes

“Drank stond klaar aan de bar. Daar zat waarschijnlijk drugs in.” De West-Vlaamse ‘Big Brother 2023’-kandidate Charlotte Denamur deelt op TikTok een schokkend verhaal over de beruchte feestjes van Sean Combs, ook wel bekend als Puff Daddy en P. Diddy. Tot drie jaar geleden werkte ze in Hollywood als nanny en belandde zo meermaals bij Diddy thuis. “Maar niemand mocht

Lees meer »

Porsche Cayenne belandt op zij na knal op geparkeerde trekker langs Ringlaan in Tielt

De Ringlaan in Tielt bleef zondagnacht zowat een uur in beide richtingen voor alle verkeer plaatselijk afgesloten. Oorzaak was een verkeersongeval waarbij een Porsche Cayenne op de zij belandde. De 33-jarige automobilist uit Aalter liep lichte verwondingen op.
The post Porsche Cayenne belandt op zij na knal op geparkeerde trekker langs Ringlaan in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus Franciscus brengt verrassingsbezoek aan kansarmen in Sint-Gillis – Nu gaat het naar Basiliek van Koekelberg

Paus Franciscus trekt op de tweede dag van zijn bezoek aan ons land naar de Basiliek van Koekelberg, waar hij net als gisteren in Leuven het publiek zal groeten. Vanmiddag gaat het naar de universiteit van Louvain-la-Neuve. Daar zal hij het met professoren en studenten hebben over de klimaatverandering en ook daar is een ontmoeting met het grote publiek gepland.

Lees meer »

Wat is een syndicus en wat mag die al dan niet doen? “Als eigenaars het parlement zijn, is de syndicus de premier”

Wanneer een gebouw uit twee of meer appartementen bestaat die eigendom zijn van verschillende eigenaars, dan is het wettelijk verplicht om een syndicus aan te stellen. Steeds vaker wordt die rol opgenomen door professionele bedrijven, maar ook een bewoner zelf mag aangesteld worden als syndicus. Maar wat is dat nu eigenlijk en wat mag je van een syndicus verwachten?

Lees meer »

Tot 40 maanden cel, maar toch nog kans voor duo na reeks inbraken en diefstallen: “Dronk tot drie flessen jenever per dag”

Alcohol- en drugsverslaafd, na een jarenlang verblijf in de gevangenis niet meer aangepast aan de maatschappij en al dertien veroordelingen op het strafregister. Een 39-jarige man uit Izegem sloeg na zijn vrijlating opnieuw aan het stelen en raakte aan de fles. Voor de rechter in Kortrijk riskeerde hij nog maar eens veertig maanden celstraf, zijn kompaan uit Kortrijk achttien maanden.

Lees meer »

Politiezone Westkust stelt nieuwe wagens voor hondenteams en SUV’s in strijd tegen transmigratie voor

Politiezone Westkust nam onlangs vier nieuwe wagens in dienst. Het gaat om twee Volkswagen Caddy’s die uitgerust zijn voor de hondenteams en twee Mercedes G-klasse SUV’s die dienen in de strijd tegen de transmigratie. “We blijven die strijd voeren met de beste middelen”, zegt korpschef Nicholas Paelinck.
The post Politiezone Westkust stelt nieuwe wagens voor hondenteams en SUV’s in

Lees meer »