Waterfac­tuur 40 euro duurder en duurdere dienstenche­ques: hier gaat de Vlaamse regering geld halen en zo zal jij dat voelen

Nu het Vlaamse regeerakkoord bekend is, weten we ook waar de nieuwe regeringsploeg de volgende vijf jaar het geld gaat halen. Zo worden dienstencheques duurder, al vloeit één euro telkens naar de werknemer. En wanneer woningen worden aangekocht door vastgoedhandelaars, betalen zij daar binnenkort meer registratierechten op. Zo ziet het besparingsplan er concreet uit, goed voor 3 miljard euro. En zo zal jij dat voelen in je portemonnee. 

Meer krantenkoppen in België

Vriendschap tussen Jacques Vermeire en Luc Verschueren bekoelde door Ruben Van Gucht: “Ons conflict was bijzonder pijnlijk”

“We hebben nooit ruzie gehad, maar toen …” Luc Verschueren (70) en Jacques Vermeire (73) – die een laatste keer samen langs theaterzalen touren met ‘Zaalshow 2.0′ – zijn al bijna vijftig jaar vrienden én succesvolle podiumpartners. Tot een beslissing van Jacques de vriendschap onder druk zette en dat ook leidde tot een rechtszaak met sportverslaggever Ruben Van Gucht (37).

Lees meer »

EXCLUSIEF. Achter de schermen bij de beveiliging van de paus: “We wilden hem een loge geven, maar zo’n ‘kotteke’ achter het podium was genoeg”

Hij staat in de top vijf van meest beveiligde mensen ter wereld en dat zullen ook onze veiligheidsdiensten geweten hebben. De eerste vergadering over de beveiliging van de paus dateert al van maart, een half jaar geleden. Zowat overal waar hij komt, ligt het scenario tot op de minuut precies klaar. HLN mocht exclusief mee achter de schermen bij de

Lees meer »

Onderzoek naar dodelijke val Muriel Furrer (18) op WK wielrennen: lag Zwitserse al uur in bos voor ze gevonden werd?

Tragisch nieuws vanop het WK wielrennen in Zürich. De 18-jarige Muriel Furrer is overleden. De jonge vrouw viel gisteren tijdens de wegrit voor junioren vrouwen en liep een hoofdblessure op. Dat meldt de Internationale Wielerunie (UCI). Er loopt een onderzoek naar de omstandigheden rond de valpartij. Zo zou het meisje een uur lang onopgemerkt aan de rand van een bos

Lees meer »

Oplopende spanningen tussen VS en Georgië: premier niet langer welkom bij Biden

De Georgische premier is niet langer uitgenodigd voor een receptie van de Amerikaanse president Joe Biden, zegt de Georgische parlementsvoorzitter Shalva Papuashivli. Premier Irakli Kobakhidze leidt de Georgische delegatie op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, en zou woensdagavond deelnemen aan het jaarlijkse evenement voor wereldleiders. De parlementsvoorzitter heeft het over bemoeienissen in de interne zaken van zijn land.

Lees meer »

De Stem van Mieke Schauvliege: “Er wordt nu gigantisch beboet, maar trajectcontroles alleen zijn niet de oplossing

Binnen twee weken is het zover: de verkiezingen in uw gemeente. In de Stem Van Vlaanderen kom je te weten welke politicus jij bent. Ook Mieke Schauvliege, parlementslid en fractieleider voor Groen, en gemeenteraadslid in Aalter, doet mee aan de grootste stemtest van Vlaanderen. In de video hierboven ontdek je hoe zij antwoordt op enkele maatschappelijke dilemma’s.

Lees meer »

Wat betekent de dood van Nasrallah voor Hezbollah? Kenners Jens Franssen en Leo Kwarten zien “Iran niet in val trappen”

Met de dood van Hassan Nasrallah in Libanon is Hezbollah operationeel onthoofd. "Dit zou wel eens de klap kunnen zijn die de radicaal-islamitische beweging niet meer te boven komt", zegt Jens Franssen, onze buitenlandjournalist die het Midden-Oosten volgt. Arabist Leo Kwarten vermoedt dan weer dat bondgenoot Iran niet zal reageren. Toch niet regionaal, "om niet in de Israëlische valstrik te

Lees meer »

“Merkwaardig jongetje” van de beademing gehaald: “hij gaat in tegen alle medische verwachtingen”

Dokters hadden verwacht dat een Brits jongetje van vier met zware hersenschade zou sterven als hij van de beademingsapparatuur zou worden gehaald. Het hooggerechtshof had eerder dit jaar geoordeeld dat die laatste optie toch de beste was voor het kind zelf. En zo gebeurde ook, maar het jongetje overleefde en ademt maanden later nog altijd zelfstandig. Meer nog: hij maakte

Lees meer »

BEKIJK – Dartsende peuter uit Zwevegem gaat viraal op TikTok: “Meer dan 50 miljoen views”

De kleine Léano Vanneste uit Zwevegem gaat viraal met zijn dartskunsten op TikTok. De peuter probeert professionele dartsspelers van op de televisie na te doen en neenmt exact dezelfde houding aan, wanneer hij met z’n magnetische pijltjes msijt. Een van de filmpjes, die door papa Jelle Vanneste werden gedeeld, haalde al meer dan 50 miljoen views wereldwijd.
The post

Lees meer »

Sven de Leijer debuteert als quizmaster in ‘Ik heb het u letterlijk juist gezegd’: “Beetje als in een circus, met 10 camera’s om je heen”

Sven de Leijer neemt zondag de fakkel over van Philippe Geubels als quizmaster in het 2e seizoen van ‘Ik heb het u letterlijk juist gezegd’. Hij wordt geflankeerd door Jade Mintjens, aanvoerster van de vragenmakers, die vorig seizoen ook al van de partij was. "Het was een heel spannende stap, maar ik amuseer me echt", zegt De Leijer. "Nu is

Lees meer »

De destructie van orkaan Helene

Orkaan Helene trok eind vorige week een verwoestend spoor doorheen de zuidwestelijke staten van de VS. Via Florida ging het helemaal tot Tennessee, een traject van meer dan 900 kilometer. De storm, bestempeld als “a true multi-state event”, kostte intussen aan meer dan 100 mensen het leven.

Lees meer »