Scout en Mac, de zonen van Evi Hanssen, samen te zien in musical ‘Vrijdag’: “Weinig gezinnen die zo veel praten als wij”

Scout (15) en Mac Di Bono (14) zitten allebei op de Antwerpse Kunsthumaniora en nu gaan ze ook samen in de musical Vrijdag spelen. Met schietpartijen op Amerikaanse scholen als thema belooft het heel heftig te worden. “Maar we kunnen thuis altijd over alles praten”, zeggen de zonen van Evi Hanssen en Fred Di Bono.

 

Meer krantenkoppen in België

Breugelmaaltijd op 4 oktober in zaal De Kring

NSB IJzerwacht Keiem organiseert voor de 8ste keer een Breugelmaaltijd in zaal De Kring. Het wordt opnieuw een avond waarbij het Bourgondische en het educatieve elkaar vinden, een avond om te ontspannen, maar meteen ook een stukje geschiedenis mee te pikken. “Het is onze plicht om het te blijven doorvertellen. Johan Verbouw, adjudant-chef op rust
The post Breugelmaaltijd op

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn zien elkaar terug na dramatische nacht in Beiroet: “We zullen tijd nodig hebben om het allemaal te plaatsen en te verwerken”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld waarop hij te zien is samen met cameraman Stijn De Smet. “Na de honderden lieve berichtjes en bezorgde vragen een groet vanuit Beiroet”, schrijft hij in een verklaring. De twee journalisten werden in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen door een woedende Hezbollah-militie. De Smet werd in het been geschoten, Ramaekers

Lees meer »

Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen

Het Chinees restaurant op de hoek van de Kortrijkstraat met de Aug. Debunnestraat in Menen is verdwenen, net als vijf aanpalende woningen. In de plaats bouwt Woonmaatschappij Impuls begin volgend jaar zes eengezinswoningen. “We blijven inzetten op stadkernhernieuwing”, klinkt het.
The post Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pediater veroordeeld tot jaar cel met uitstel voor dood van Luana (11): “Haar overlijden had vermeden kunnen worden”

Een Genkse pediater van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is veroordeeld tot een jaar met uitstel. Hij was als behandelende arts verantwoordelijk voor de dood van patiëntje Luana Kleynen (11). Het meisje werd in 2019 met spoed opgenomen, maar stierf door een foute diagnose. “Hij veroorzaakte door gebrek aan voorzichtigheid en voorzorg haar overlijden.”

Lees meer »

3 ex-agenten veroordeeld voor dood Tyre Nichols in VS

In de Amerikaanse staat Tennessee zijn 3 voormalige agenten veroordeeld voor hun rol in de dood van de 29-jarige zwarte man Tyre Nichols. Zij riskeren celstraffen tot 20 jaar. De ex-agenten, die ook alle 3 zwart zijn, riskeerden aanvankelijk levenslange gevangenisstraffen, maar de jury achtte de zwaarste aanklachten niet bewezen.

Lees meer »

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar is ook in beroep veroordeeld tot twaalf maanden cel. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik

Lees meer »

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept na uitspraak over dokters en abortus

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren “regelrechte huurmoordenaars” zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot “het

Lees meer »

“Nee, Kortrijk is geen drugsstad”: Stand van zaken na 1 maand verhoogde politieaanwezigheid

Bij het begin van het nieuwe schooljaar startten de Politiezone VLAS en Stad Kortrijk, samen met De Lijn, NMBS, Securail en de spoorwegpolitie, met de aanpak van de (verkeers)veiligheid en overlast in de stations- en uitgaansomgeving in Kortrijk. Eén maand verder geven ze politie een tussentijdse stand van zaken over deze aanpak.
The post “Nee, Kortrijk is geen drugsstad”:

Lees meer »

G-wielrenner Marvin Odent krijgt warm onthaal in thuisdorp Hollebeke: “Dit doet nog meer deugd dan die bronzen medaille zelf”

In Hollebeke verzamelden zondagavond tientallen supporters en sympathisanten om fietser Marvin Odent (41) te feliciteren met zijn bronzen plak, die hij behaalde op het WK G-wielrennen. De sporter kreeg een warm welkom en hij bleef daardoor niet onaangeroerd. “We zijn blij dat Marvin is opengebloeid in zijn sport, want we hebben moeilijke momenten gekend”, aldus papa Marnick en mama Carine.<br

Lees meer »