Opgestoken linkerhand, drie vingers of V-teken: drie ministers legden eed af met opmerkelijke gebaren

Van de negen Vlaamse ministers die maandag de eed aflegden, waren er drie die zich lieten opmerken met een afwijkend gebaar. Melissa Depraetere (Vooruit) deed het als enige met de linkerhand.

 

Meer krantenkoppen in België

Israëlische premier Netanyahu: aanval op “meestermoordenaar” Nasrallah was “noodzakelijk”

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

“Ik krijg er in elk geval veel vragen over, maar wat hadden ze moeten doen?”: Lotte Kopecky reageert diplomatisch op de bevreemdende tactiek van Oranje

Na Glasgow, nu Zürich. Voor het tweede jaar op rij de allerbeste van de wereld. Lotte Kopecky (28) wist met haar vreugde geen blijf. Dit helse WK stelde haar weerbaarheid en veerkracht op de proef. Maar ze slaagde met brio. Met dank ook aan die vreemde Oranje-tactiek. (lachend) “Dit was leuk om naar te kijken. Toch?”

Lees meer »

Vriendschap tussen Jacques Vermeire en Luc Verschueren bekoelde door Ruben Van Gucht: “Ons conflict was bijzonder pijnlijk”

“We hebben nooit ruzie gehad, maar toen …” Luc Verschueren (70) en Jacques Vermeire (73) – die een laatste keer samen langs theaterzalen touren met ‘Zaalshow 2.0′ – zijn al bijna vijftig jaar vrienden én succesvolle podiumpartners. Tot een beslissing van Jacques de vriendschap onder druk zette en dat ook leidde tot een rechtszaak met sportverslaggever Ruben Van Gucht (37).

Lees meer »

Lotte Vanwezemael betaalt blunder cash uit in met tranen gevulde ‘De Verraders’: “Ik dacht dat ik vals kon spelen”

Exit voor saboteur Lotte Vanwezemael (32) in ‘De Verraders’. De seksuologe werd afgeluisterd door een medekandidaat en die blunder betaalde ze cash uit. De hele groep – inclusief laatste overgebleven verrader William Boeva – schreef haar naam op om het spel te verlaten. “Ik dacht dat ik vals kon spelen, maar ik heb het zwaar onderschat.”

Lees meer »

Van hoofdleidster in de Chiro naar Vlaams viceminister-president: wie is Melissa Depraetere?

Melissa Depraetere wordt dus viceminister-president en minister van Wonen, Energie en Klimaat, Toerisme en Jeugd in de Vlaamse regering. De jonge West-Vlaamse politica is de voorbije jaren, vaak zij aan zij met Conner Rousseau, als een komeet naar het Wetstraatfirmament geschoten. Ze moest meermaals onverwacht invallen, eerst als Kamerfractieleider, ter vervanging van Meryame Kitir, en nadien als voorzitter van de

Lees meer »

Oplopende spanningen tussen VS en Georgië: premier niet langer welkom bij Biden

De Georgische premier is niet langer uitgenodigd voor een receptie van de Amerikaanse president Joe Biden, zegt de Georgische parlementsvoorzitter Shalva Papuashivli. Premier Irakli Kobakhidze leidt de Georgische delegatie op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, en zou woensdagavond deelnemen aan het jaarlijkse evenement voor wereldleiders. De parlementsvoorzitter heeft het over bemoeienissen in de interne zaken van zijn land.

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »