IKEA Zaventem eist 66.000 euro nadat kassier vrienden laat passeren zonder te betalen

Een voormalige medewerker van het IKEA-filiaal in Zaventem heeft zich dinsdag voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor diefstal. De man liet verschillende vrienden de kassa passeren zonder dat ze hoefden te betalen. De meubelwinkel eist 66.000 euro schadevergoeding.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 4.000 kinderen op trailrunparcours in Sportpark De Schorre

Tijdens de 36ste ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ kunnen Oostendse scholen een hindernissenparcours in Sportpark De Schorre uitproberen. Met 21 ingeschreven scholen doet het parcours bijna vierduizend Oostendse kinderen actief bewegen. Het parcours is tot 13 oktober voor iedereen vrij toegankelijk.
The post Bijna 4.000 kinderen op trailrunparcours in Sportpark De Schorre appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Arrogante” activisten krijgen celstraf voor gooien van soep naar Van Goghs Zonnebloemen: “Crimineel idioot”, oordeelt rechter

De twee activisten die in 2022 de inhoud van twee blikken tomatensoep op het wereldberoemde kunstwerk ‘De Zonnebloemen’ van Vincent Van Gogh kieperden, zijn vrijdag veroordeeld wegens “criminele beschadiging”. De jonge vrouwen kregen allebei een celstraf opgelegd van een Britse rechter die eerder ook al zware straffen uitsprak tegen andere Just Stop Oil-activisten.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: kunstenaar Jules Fonteyne

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Jules Fonteyne, een getalenteerd kunstenaar.
The post Bruggeling onder de loep: kunstenaar Jules Fonteyne

Lees meer »

LIVE ANTWERP-BEERSCHOT (13u30). Na de steun, nu de actie: worden dit de basiselftallen in de derby?

Hoogspanning in Antwerpen. Aartsrivalen Antwerp en Beerschot treffen elkaar zondag. De ‘Ratten’ kunnen maar beter winnen, want hun harde kern dreigt met een veldbestorming als het fout loopt. Rond de middag was er op de Bosuil alvast een aanmoedigingsmoment. Zo’n 2.000 Antwerp-fans vuurden de spelers aan. Ook Beerschot had in de namiddag nog zo’n ontmoetingsmoment met zijn fans, al daagde

Lees meer »

Arbeidsmigratie van buiten EU licht gestegen in 2023

Als gevolg van een “lichte afkoeling” van de arbeidsmarkt heeft vorig jaar in België maar een beperkte stijging van het aantal arbeidsmigranten van buiten de EU plaatsgevonden. Dat blijkt uit cijfers van het federaal migratiecentrum Myria, dat maandag een deel van zijn jaarverslag publiceerde.

Lees meer »

“Straf óók degene die uitlokt”: Atlético-coach kritisch voor fans én Courtois, die reageerde op walgelijke gezangen van thuisfans

Hoofdrol voor Thibaut Courtois in de derby van Madrid (1-1). Na de openingsgoal van Real reageerde hij richting de Atlético-fans, die ervoor “Courtois sterf” hadden gezongen. De keeper werd nadien bekogeld met projectielen, waarop de match een tijdje werd stilgelegd. Achteraf was Atlético-trainer Diego Simeone scherp voor z’n eigen fans én voor Courtois. “Je mag een doelpunt vieren, maar niet

Lees meer »

Bekende Antwerpse karaokebar Park Avenue na 36 jaar failliet verklaard: “Plots verwijderde zaakvoerder zich uit onze WhatsApp-groep. Hopelijk gaat alles goed”

Slecht nieuws voor feestvierend Antwerpen. De bekende karaokebar Park Avenue, gelegen in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, is failliet. De zaak — een van de oudste karaokebars van het land — was 36 jaar lang een vaste waarde in het Antwerpse nachtleven. “Dit is treurig”, klinkt het in de naastgelegen karaokebar Bonaparte.

Lees meer »