Waarom kwam er geen Belgische reactie op de aanval van Pogacar? “Ik zei nog dat we attent moesten zijn voor de oversteek van Tadej”

Geen honderdste medaille voor bondscoach Sven Vanthourenhout. Aan Tadej Pogacar was niks te doen, maar toen de Sloveen op vier ronden van het einde aanviel, gaven de Belgen niet meteen thuis. Werden ze verrast? Hadden ze geen superdag? En waarom kregen ze amper steun? “Ik snap de tactiek van sommige landen niet. De Fransen demarreerden terwijl Alaphilippe stond te plassen.” 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. En toen waren ze nog met zes: Bram verlaat ‘Kotmadam Sarafian’

Na een paar moeilijke eerste maanden in ‘Kotmadam Sarafian’ besluit Bram om het kot in Gent te verlaten. Hoewel het voor zijn kotgenoten niet als een verrassing kwam – omdat Bram zich vaak afzijdig hield van de rest – blijven ze het wel jammer vinden. Ook Barbara Sarafian heeft het moeilijk met z’n afscheid. “Het gaat raar zijn, dat weet

Lees meer »

Petitie van bewoners Molenstraat heeft effect: schepencollege draait eenrichtingsverkeer terug

Het Ichtegemse schepencollege besliste om een proefproject met eenrichtingsverkeer in te voeren in de Molenstraat. Dat was duidelijk niet naar de zin van de bewoners die begin deze maand een petitie overhandigden. Het college keert nu terug op zijn stappen. “Het was een zeer onveilige situatie om alle verkeer door de nieuwe wijk te sturen”, zegt buurtbewoner Rik Kyndt.

Lees meer »

Kaartclub ‘Nooit Moe’ zet kampioenen in de bloemen

Kaartclub ‘Nooit Moe’, die zijn thuisbasis in café In de Versche Moed in de Drevestraat in Westrozebeke heeft, vierde zijn kampioenen van het afgelopen seizoen.
The post Kaartclub ‘Nooit Moe’ zet kampioenen in de bloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Canadese premier Trudeau overleeft vertrouwensstemming in parlement

De liberale Canadese premier Justin Trudeau heeft een motie van wantrouwen van de Conservatieve Partij in het parlement overleefd. Onder meer parlementsleden van de sociaaldemocratische NDP en het Bloc québécois stemden tegen de motie. De conservatieven kondigden al aan een tweede motie te zullen indienen, waarover volgende week gestemd wordt.

Lees meer »

Gemachtigde opzichters komen gezellig samen bij start nieuwe schooljaar

Het gemeentebestuur nodigde de gemachtigde opzichters net voor de start van het nieuwe schooljaar uit voor een hapje en een drankje in het gemeentehuis. De gemeente informeerde de vrijwilligers kort omtrent hun taak als gemachtigd opzichter en uitte haar dankbaarheid voor hetgeen de vrijwilligers betekenen voor de veiligheid rond de schoolpoorten. Wie zelf als gemachtigd
The post Gemachtigde opzichters

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen (4): Preventie is belangrijk, maar vooral de harde aanpak kan drugs stoppen

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Deze week gaan we dieper in op de drugsproblematiek en daarmee gepaard gaande overlast. Zijn we effectief de hoofdstad van flakka? En waar ligt de oplossing?
The post

Lees meer »

Lotte Vanwezemael betaalt blunder cash uit in met tranen gevulde ‘De Verraders’: “Ik dacht dat ik vals kon spelen”

Exit voor saboteur Lotte Vanwezemael (32) in ‘De Verraders’. De seksuologe werd afgeluisterd door een medekandidaat en die blunder betaalde ze cash uit. De hele groep – inclusief laatste overgebleven verrader William Boeva – schreef haar naam op om het spel te verlaten. “Ik dacht dat ik vals kon spelen, maar ik heb het zwaar onderschat.”

Lees meer »