Vlaamse regering uit de startblokken, Diependaele geeft straks septemberverklaring

09:20 Matthias Diependaele (N-VA) legt deze namiddag de eed af als de tiende minister-president van de Vlaamse regering, nadat de N-VA, Vooruit en CD&V afgelopen weekend hebben afgeklopt wie minister wordt. 

Meer krantenkoppen in België

Jeugd van kroonprinses Mette-Marit was even turbulent als die van haar zoon: “Er waren ecstasy en speed in overvloed”

Het voortdenderende schandaal rond de drugsverslaving van Marius Borg Høiby (27) vestigt opnieuw de aandacht op het wilde verleden vol seks, drugs en dagenlang fuiven van zijn moeder, kroonprinses Mette-Marit (51). ‘Story’ lijst haar escapades op. “Ik heb grenzen overschreden. Ik kan mijn keuzes niet opnieuw maken, al zou ik dat willen.”

Lees meer »

Celstraf voor “arrogante” activisten die soep naar Van Goghs Zonnebloemen gooiden, mede-actievoerders besmeuren opnieuw schilderijen uit protest

De twee activisten die in 2022 de inhoud van twee blikken tomatensoep op het wereldberoemde kunstwerk ‘De Zonnebloemen’ van Vincent Van Gogh kieperden, zijn veroordeeld wegens “criminele beschadiging”. De jonge vrouwen kregen allebei een celstraf opgelegd. Als reactie op de veroordeling hebben drie andere actievoerders van Just Stop Oil opnieuw schilderijen van Van Gogh met soep besmeurd.

Lees meer »

Koreaanse Miss Universe-kandidaat: “Ik wil de wereld verbluffen, hoe kan een 80-jarige zo gezond zijn?”

Ze werd bijna een decennium voor de eerste Miss Universe-verkiezing in 1952 geboren: Choi Soon-hwa, de Zuid-Koreaanse kandidaat van 80 jaar oud. Eerder deze maand werd bekend dat ze maandag een van de finalisten in eigen land is. Maandag strijdt ze met 31 andere deelnemers voor een kans Zuid-Korea te vertegenwoordigen bij de finale van Miss Universe in Mexico.

Lees meer »

Tiffany (36), mama van 5 zonen, overleden na val van trap: “We hebben nog uren haar hand vastgehouden en haar lievelingsliedjes afgespeeld, maar niets hielp”

Tiffany Tant uit Menen is afgelopen zondag op amper 36-jarige leeftijd overleden na een val van de trap. Ze laat vijf kinderen na. Na haar fatale val lag Tiffany nog tien dagen in coma maar de dokters konden haar niet redden. “Ik heb uren haar hand vastgehouden, liedjes en spraakboodschappen laten horen, maar niets hielp”, zegt haar moeder Sabina (55).

Lees meer »

In dit familiebedrijf loopt alles écht op wieltjes: Vulkoprin uit Tielt is absolute wereldspeler in kunststofwielen

Onze provincie telt een pak verborgen parels. Vulkoprin uit Tielt is een typevoorbeeld van een familiebedrijf dat een uniek product in huis heeft: kunststofwielen voor tal van technische toepassingen die wereldwijd als dé referentie te boek staan. “Zo maakt het leeuwendeel van alle rollercoasters ter wereld gebruik van onze wielen”, klinkt het trots bij de onderneming, die dit jaar zestig

Lees meer »