“Speciale eenheden voeren invallen uit in Libanon om mogelijk grondoffensief voor te bereiden” – Israëlisch leger: “Nieuwe Hezbollah-commandant uitgeschakeld”

Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen korte invallen gedaan over de grens in Libanon om het terrein voor te bereiden op een mogelijke grotere invasie binnenkort. Ook de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant hintte op een mogelijk grondoffensief. Hezbollah laat weten er “klaar” voor te zijn. Volgens het Israëlische leger is bij een luchtaanval op Beiroet een nieuwe Hezbollah-commandant uitgeschakeld. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging”: Maxim Esprit wordt nieuwe directeur van Prizma Campus VTI

Beitemnaar Maxim Esprit schippert momenteel volop tussen twee Izegemse scholen. Hij neemt eind deze maand afscheid van Prizma Heilige Familie en start begin oktober als kersvers directeur in Prizma Campus VTI. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe leerlingenpubliek, nieuwe leerkrachtenteam en alle andere nieuwigheden die op zijn pad zullen komen.
The post “Ik heb heel veel zin in deze

Lees meer »

LIVE ANTWERP-BEERSCHOT (zo, 13u30). Ruim 2.000 fans vuren Antwerp-spelers aan – Harde kern Beerschot put moed uit derby van 1988

Hoogspanning in Antwerpen. Aartsrivalen Antwerp en Beerschot treffen elkaar zondag. De ‘Ratten’ kunnen maar beter winnen, want hun harde kern dreigt met een veldbestorming als het fout loopt. Rond de middag was er op de Bosuil alvast een aanmoedigingsmoment. Zo’n 2.000 Antwerp-fans vuurden de spelers aan. Ook Beerschot heeft in de namiddag nog zo’n ontmoetingsmoment met zijn fans. Volg al

Lees meer »

Juwelier die overvaller doodschoot wil nu zelf schadevergoeding: elk slachtoffer kan tot 125.000 euro krijgen

Filip Moens (56), de juwelier uit Oostakker die zes jaar geleden een vluchtende overvaller doodschoot en recent werd vrijgesproken, vindt dat hij, zijn zus en hun intussen overleden vader nu zelf recht hebben op een schadevergoeding. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. “Hun leven is nooit meer hetzelfde geweest. Mijn cliënt kreeg – ondanks dat hij een slachtoffer was

Lees meer »

Ivan Bruneel inventariseert de nachtvlinders in zijn tuin: “Natuur is mijn grote passie”

Ivan Bruneel (68) startte half mei 2023 met het inventariseren van nachtvlinders in zijn tuin. Sindsdien wist hij meer dan 400 verschillende soorten nachtvlinders waar te nemen, waaronder een tiental zeldzame. Natuur is de grote passie van Ivan. Hij wil graag alles determineren wat in zijn tuin verblijft en leeft.
The post Ivan Bruneel inventariseert de nachtvlinders in zijn

Lees meer »

Boomhut en spannende kabelbaan maken Pastoorsbos in Beveren de plek voor speelplezier en avontuur

Het vernieuwde speelplein in het Pastoorsbos is dé plek waar speelplezier en avontuur hand in hand gaan. “Na een grondige renovatie, gebaseerd op de ideeën van de jeugdbewegingen in Beveren, is dit groene speelparadijs weer helemaal klaar om bezocht te worden”, aldus schepen Matthijs Samyn. Op zaterdag 28 september werd het vernieuwde speelplein feestelijk geopend.
The post Boomhut en

Lees meer »

Spreekt de paus zich vandaag uit over seksueel misbruik?

De verwachtingen voor de eerste volledige dag van paus Franciscus in België zijn hoog. Op het (publieke) pauselijke programma staan bezoeken aan de koning en de KU Leuven. Ook de ontmoeting van een uur met vijftien slachtoffers van seksueel misbruik zou vrijdagnamiddag op de agenda staan.

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

Brasserie Uilenspiegel in Brugge heeft vergunning eetgelegenheid terug na sluiting door FAVV

De veelbesproken brasserie Uilenspiegel in Brugge kreeg van het FAVV zijn vergunning als eetgelegenheid terug. “We hebben de keuken, waar ik nu zelf in sta, zo gereorganiseerd dat er geen fouten meer mogelijk zijn”, zegt zaakvoerder Zowie Hayen, die ook laat weten binnenkort met een frituur te starten bij de zaak.
The post Brasserie Uilenspiegel in Brugge heeft vergunning

Lees meer »

Célestine Vandeputte (24) op tweede plek van lijst N-VA Harelbeke: “Mijn leven draait rond politiek”

Vierentwintig lentes jong, een masterdiploma op zak, werkzaam op de communicatiedienst van N-VA nationaal, 6.254 stemmen met de Vlaamse verkiezingen en nu de tweede plek op de lijst van N-VA in Harelbeke. Célestine Vandeputte is ‘the new kid in town’ in de politiek van de Zuid-West-Vlaamse stad.
The post Célestine Vandeputte (24) op tweede plek van lijst N-VA Harelbeke:

Lees meer »

Noorse politie zoekt man na ontploffing biepers in Libanon – Abbas: “Stop de misdaad, stop het moorden!”

Israël voert donderdag voor de vierde dag op rij massale luchtaanvallen uit op het oosten en zuiden van Libanon. De bombardementen hebben al aan meer dan 600 mensen het leven gekost. Volgens de Verenigde Naties zijn 90.000 mensen in Libanon op de vlucht geslagen, van wie meer dan 31.000 richting Syrië. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Aanklager vraagt 7 jaar cel voor dronken bestuurder die twee wielertoeristen doodreed in Gent: “Dit zijn walgelijke feiten”

In de politierechtbank van Gent is vanochtend het proces gestart tegen een autobestuurder die begin dit jaar twee wielertoeristen doodreed in Gent. De man had te veel gedronken en had eigenlijk een rijverbod. Hij was al meermaals veroordeeld voor rijden onder invloed. De aanklager omschreef de man als een "egoïst" en had het over "walgelijke feiten".

Lees meer »