Oud Gemeentehuis in Rumbeke volledig gerestaureerd

In het najaar 2023 startten de restauratiewerken aan het Oud Gemeentehuis op het Kerkplein. De voormalige notariswoning en ook bepaalde binnenelementen zijn beschermd en dus belangrijk om te vrijwaren. Een grondige restauratie van het hoofdgebouw drong zich op. Als onroerend erfgoedstad is Stad Roeselare trots het Oud Gemeentehuis weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

Het project voorziet zowel een gebouw-technisch herstel van de buitenschil, als een esthetische opwaardering. En dat met de nodige aandacht voor duurzaamheid.

“De dakconstructie en dakdichtingen werden hersteld of vernieuwd en van isolatie voorzien. Waar nodig werd de gevelbepleistering hersteld en heel de gevel, inclusief het schrijnwerk, werd geschilderd. Ook de consoles werden hersteld. Een aantal echter bleek na ontverven in zo’n slechte staat dat nieuwe gemaakt werden naar bestaand model. Hetzelfde gebeurde met het buitenschrijnwerk, ook dat werd gerestaureerd of vernieuwd naar bestaand model. We plaatsten tevens achterzetramen, een groot voordeel op vlak van duurzaamheid. Tenslotte werd ook de luifel op de achtergevel vernieuwd”, aldus burgemeester Kris Declercq.

De afdeling van ARhus en vzw Het Goede doel bleven tijdens de werken actief op de huidige locatie. De werkzaamheden zullen volledig afgerond zijn tegen eind oktober 2024.

The post Oud Gemeentehuis in Rumbeke volledig gerestaureerd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit stuurt politicus uit Turnhout naar debat over gemeenteraadsverkiezingen in het Waasland

Een opvallende aanwezige vanmorgen op een debat over de gemeenteraadsverkiezingen in het Waasland. Niet alleen Wase politici op het podium, maar ook een politicus uit Turnhout, in de provincie Antwerpen. Hij moest Vooruit-kopstuk Conner Rousseau uit Sint-Niklaas vervangen, die op het laatste moment moest afhaken door de onderhandelingen voor de Vlaamse regering. Maar dat leidde tot verbaasde blikken in de

Lees meer »

Veertiger in cel omdat hij buren blijft vragen naar geld: “Ik beloof het, ik zal geen drugs meer gebruiken”

De politie-interventies in een appartementsgebouw in de Kortrijkstraat in Menen stapelden zich op omdat een 47-jarige drugsverslaafde bewoner zijn buren maar bleef lastig vallen. Uiteindelijk belandde hij in de cel en riskeerde hij achttien maanden cel voor belaging. “Door flakka was ik vel over been, bijna niet meer in staat te wandelen”, klonk het zelfbewust.
The post Veertiger in

Lees meer »

Markant Rekkem trapt jubileumjaar af

Markant Rekkem viert dit werkjaar het 50-jarig bestaan. Het gouden jubileumjaar werd op maandag 16 september met heel veel ‘Goesting’ – het thema van dit jaar – ingezet met een geslaagde avond. Na een ontspannende receptie genoten de dames van een lekker etentje met bijhorende drankjes. ‘De Zingende Ober’ had geen moeite om er de
The post Markant Rekkem

Lees meer »

EXCLUSIEF. Niet geschikt voor de weg, toch geslaagd: waarom rijexaminatoren noodgedwongen minder streng worden

Steeds minder kandidaten die een rijexamen afleggen, zijn geschikt voor de weg. Toch krijgen ze nu sneller een rijbewijs dan vroeger, zeggen verschillende examinatoren aan onze onderzoekscel. Ze moeten gemiddeldes halen of worden op het matje geroepen. Onze redactie kon de slaagcijfers per examencentrum inkijken. Waar liggen die het laagst? En wat zijn de gevolgen van de quota van de

Lees meer »

Fietsersbond fietst met lokale politici

De Fietsersbond nodigde de plaatselijke politieke partijen uit voor een rondrit per fiets door de stad. De verschillende partijen kregen al de kansennota van de Fietsersbond. De rondrit door Ieper werd georganiseerd om te tonen waar kansen voor een betere fietsomgeving liggen.
The post Fietsersbond fietst met lokale politici appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het zal niet evident zijn om hem te vervangen”: Eli Iserbyt, Yves Lampaert en Serge Pauwels nemen afscheid van bondscoach Sven Vanthourenhout

Zondag staat Sven Vanthourenhout met de wegrit op het wereldkampioenschap in het Zwitserse Zürich voor zijn allerlaatste opdracht als Belgisch bondscoach. Daarna neemt de Bruggeling afscheid van Belgian Cycling. Vanthourenhout behaalde de afgelopen jaren heel wat successen en krijgt ook van insiders niets dan lof. “Hij probeerde bij de federatie het niveau van de WorldTour te evenaren.”
The post

Lees meer »

Leerkrachten stelen de show met Teachers on Stage

Acht jaar na de vorige editie pakken de leerkrachten van het Sint-Jozefscollege weer uit met het unieke evenement Teachers on Stage. Dat gebeurt op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober in het cultuurcentrum de Brouckere. De muzikale leiding is in handen van Wim De Pauw (62) uit de Donaustraat.
The post Leerkrachten stelen de show met Teachers on Stage

Lees meer »

Victoria Beckham laat zich weer van haar slechtste kant zien: “Ze heeft haar ‘schoondochter’ uit de foto geknipt”

Cruz Beckham (19), de jongste zoon van Victoria (50) en David Beckham (49), heeft een nieuwe vriendin: Jackie Apostel. Het stel verscheen samen op Paris Fashion Week om voor mama Victoria te supporteren, maar die leek daar niet zo blij mee. Fans merkten op sociale media namelijk een belangrijk detail op. “Ze heeft overduidelijk iemand uit de foto geknipt.”

Lees meer »