Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

 

Meer krantenkoppen in België

“Vermogensbeheerder Apollo overweegt miljardeninvestering in Intel”

De grote vermogensbeheerder Apollo Global Management heeft aangeboden om een miljardeninvestering te doen in het Amerikaanse chipconcern Intel. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Volgens de anonieme bronnen zou de stap gezien kunnen worden als een blijk van vertrouwen in de eigen herstelstrategie van de chipfabrikant.

Lees meer »

Bruggeling Tom Zwaenepoel beleeft pausbezoek vanop de eerste rij: “Hoge verwachtingen leiden vaak tot ontgoocheling”

“De verwachtingen voor het pausbezoek zijn hoog gespannen. Dat leidt vaak tot ontgoocheling, ik denk dat Paus Franciscus vooral zal zeggen dat hij zal bidden voor de slachtoffers van seksueel geweld binnen de Kerk. Hij is een man die vooral luistert, pas later kan de Kerk structurele maatregelen nemen.” Aan het woord is Bruggeling Tom Zwaenepoel, die als ‘Vaticanist’ het

Lees meer »

Erg weinig aanvragen voor publieke laadpalen in Limburg: “Meer ruimte om wagen thuis op te laden”

In de provincie Limburg zijn er sinds 2022 slechts 330 publieke laadpalen voor elektrische wagens aangevraagd, terwijl er in totaal 4.360 aanvragen werden ingediend in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Sinds 2022 kan je zo’n publieke laadpaal aanvragen in het kader van het ‘Paal volgt Wagen’-initiatief. Limburg is de provincie met de minste

Lees meer »

Poetin zet een kernbom op tafel

Rusland verlaagt de drempel voor de inzet van kernwapens. Zolang president Vladimir Poetin aan de macht is, zal hij de nucleaire druk op het Westen blijven opdrijven. Hij ziet immers dat die tactiek vruchten afwerpt.

Lees meer »

Eenmanspartij Beernems Belang komt weer op

Met Beernems Belang staat er op 13 oktober dan toch nog een vijfde partij op het stembiljet van de inwoners van Beernem. De eenmanspartij van Jean-Pierre Inghelbrecht uit Oedelem mikt op een zetel in de gemeenteraad. “Ik wil de vragen van burgers stellen in de gemeenteraad en hen de antwoorden bezorgen”, vertelt hij.
The post Eenmanspartij Beernems Belang komt

Lees meer »

Nieuwe details uit politieonderzoek onthullen: “Niet de eerste keer dat zoon Mette-Marit zijn vriendin sloeg”

De politie onderzoekt of Marius Borg Høiby zijn voormalige geliefde al in juni zou hebben mishandeld na een boottocht. De 27-jarige zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit werd in augustus gearresteerd voor het fysiek en psychisch aanvallen van zijn partner in zijn appartement. Uit het onderzoek komen steeds meer details naar voren over zijn agressieve gedrag.

Lees meer »