Pascal Braeckman moest als securityman “gek met pistool” tegenhouden tijdens optreden van Clouseau

Pascal Braeckman (62) is niet alleen de bekendste tv-klankman van het land, hij deed ook jarenlang licht en geluid bij de optredens van Clouseau. Daar zag hij een keer hoe een man in het publiek een pistool trok. Security kon escalatie voorkomen. 

Meer krantenkoppen in België

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »

Niet langer gebruikte bushaltes van De Lijn op Rameplein onthard

Het Rameplein is een klein maar fijn groen plekje rijker. De bushaltes van De Lijn, die niet langer in gebruik zijn, werden onthard en ruimden plaats enkele nieuwe bankjes, een paar bomen, een wadi en zelfs een bruggetje.
The post Niet langer gebruikte bushaltes van De Lijn op Rameplein onthard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ergernis en discussies over mobiliteit in Gent: “Niemand snapt waarom die knip hier is ingevoerd”

In Gent is het mobiliteitsdossier in volle campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen hét grote thema. De invoering in 2017 van het circulatieplan in het stadscentrum is intussen verteerd en wordt vandaag grotendeels aanvaard, maar dat is niet zo met de circulatieplannen die dit jaar in enkele deelgemeentes zijn ingevoerd. Vooral in Gentbrugge en Sint-Amandsberg heerst veel ongenoegen. Schepen van Mobiliteit Filip

Lees meer »

Vooruit stuurt politicus uit Turnhout naar debat over gemeenteraadsverkiezingen in het Waasland

Een opvallende aanwezige vanmorgen op een debat over de gemeenteraadsverkiezingen in het Waasland. Niet alleen Wase politici op het podium, maar ook een politicus uit Turnhout, in de provincie Antwerpen. Hij moest Vooruit-kopstuk Conner Rousseau uit Sint-Niklaas vervangen, die op het laatste moment moest afhaken door de onderhandelingen voor de Vlaamse regering. Maar dat leidde tot verbaasde blikken in de

Lees meer »

Was het pausbezoek wel zo’n succes als het leek?

De paus maakte een goede beurt tijdens zijn bezoek aan ons land, vooral in zijn veroordeling van het misbruik. Maar daarmee is het vertrouwen in de Belgische kerk nog niet hersteld. De bisschoppen hebben huiswerk gekregen. De vraag is nog maar of ze de beloften van de paus kunnen waarmaken.

Lees meer »

Vlaamse Anke (30) woont en werkt in Beiroet, en ziet Libanezen massaal vluchten: “Sommigen hebben amper iets kunnen meenemen”

De Israëlische bombardementen op Libanon veroorzaken een vluchtelingenstroom van minstens 100.000 mensen, mogelijk zijn zelfs 500.000 mensen ontheemd. “Je ziet in hoofdstad Beiroet almaar meer vluchtelingen arriveren, niet wetende waar ze naartoe kunnen”, zegt de Vlaamse Anke Bert (30), die er voor het Rode Kruis aan de slag is én blijft.

Lees meer »

Speciale editie van ‘Ik vraag het aan’ en Eva De Roo vult spaarvarken: acties voor De Warmste Week registreren kan vanaf nu

Het startschot is gegeven om acties te registeren voor De Warmste Week. 4 VRT-gezichten geven alvast het goede voorbeeld. Zo wil Eva De Roo zoveel mogelijk geld verzamelen met een spaarvarken dat het land doorkruist en maakt Niels Destadsbader een special van het programma ‘Ik vraag het aan’. Ketnet organiseert opnieuw De Warmste Koekenbak en MNM kijkt hoe scholen vlammen

Lees meer »