Lucas Coenen sluit seizoen af met winst in beide reeksen, maar de wereldtitel MX2 gaat alsnog naar Nederlander De Wolf

Lucas Coenen (Husqvarna) heeft zondag zijn seizoen afgesloten met winst in de MX2-klasse in de Grote Prijs motorcross van Castilla-La Mancha. Daarmee kwam hij nog tot op twintig punten van de wereldtitel, maar die ging uiteindelijk naar de Nederlander Kay de Wolf. 

Meer krantenkoppen in België

Hezbollah is één van de zwaarst bewapende milities ter wereld, dankzij Iraanse steun en drugshandel 

Met naar schatting 200.000 raketten, 50.000 strijders en een breed assortiment aan drones en luchtafweer, is Hezbollah één van de zwaarst bewapende milities ter wereld. De middelen om dat arsenaal op te bouwen, komen volgens de radicaal-islamitische organisatie van giften en belastingen, maar volgens de Verenigde Staten is Hezbollah ook verwikkeld in verschillende criminele activiteiten, zoals diamantenhandel en drugssmokkel. Wat

Lees meer »

Kaartclub ‘Nooit Moe’ zet kampioenen in de bloemen

Kaartclub ‘Nooit Moe’, die zijn thuisbasis in café In de Versche Moed in de Drevestraat in Westrozebeke heeft, vierde zijn kampioenen van het afgelopen seizoen.
The post Kaartclub ‘Nooit Moe’ zet kampioenen in de bloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Einde van Britse pint? Onderzoekers willen kleinere pinten in Verenigd Koninkrijk, maar daar zijn pubs niet mee opgezet

Een kleinere pint kan de volksgezondheid in het Verenigd Koninkrijk een grote boost geven. Tot die conclusies komen onderzoekers na een testperiode met kleinere biertjes bij de traditionele Britse pubs en restaurants. Het voorstel mag dan wel goed zijn voor de gezondheid, zowel bij bierliefhebbers als bij café-uitbaters stuit het op heel wat tegenkanting.

Lees meer »

Retrospectieve expo in Muze’um L als eerbetoonaan stichter Fernand Callebert

Tien jaar geleden richtte wijlen Fernand Callebert Muze’um L op de Zilverberg op. Sindsdien kwamen zowat vijftig kunstenaars exposeren en kreeg het opvallende witte museum naam en faam in binnen- en buitenland. Tot 15 december loopt er een overzichtstentoonstelling.
The post Retrospectieve expo in Muze’um L als eerbetoonaan stichter Fernand Callebert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chiro Nele en Chiro Tijl organiseren voor vierde keer zomerbar

Voor de start van het werkjaar sloegen Chiro Nele en Chiro Tijl de handen in elkaar voor de jaarlijkse zomerbar, een namiddag die begon onder een stralende zon en met een heleboel blije, rondhuppelende kindjes op de kindernamiddag.
The post Chiro Nele en Chiro Tijl organiseren voor vierde keer zomerbar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basket Blankenberge heeft weer damesploeg: de terugkeer van een oude bekende

Er schreven zich dit jaar maar liefst 18 ploegen zich in voor de basketbalcompetitie in tweede provinciale. Daardoor zag Basket Vlaanderen zich genoodzaakt de reeks in twee poules op te delen. De top vijf van iedere poule mag zich in een nacompetitie met elkaar meten en de uiteindelijke winnaar mag zich opmaken voor eerste provinciale. Blikvanger in de eerste poule

Lees meer »