Gevechtsvliegtuigen vallen Hezbollah-doelwitten in Libanon aan: tientallen doden

In Libanon zijn zeker 45 mensen omgekomen bij Israëlische aanvallen op Hezbollah-doelwitten. Volgens het leger werden voor die operatie tientallen gevechtsvliegtuigen ingezet. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Familie Khatchatourian schenkt Armeense kruissteen aan stad

De familie Khatchatourian en de Armeense gemeenschap van Roeselare hebben een khatchkar of kruissteen geschonken aan Roeselare. Deze kruissteen heeft een plaatsje gekregen bij het kapelletje van Banneux in het park Vandewalle.
The post Familie Khatchatourian schenkt Armeense kruissteen aan stad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu: aanval op “massamoordenaar” Nasrallah was “noodzakelijk”

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Hans Vanaken behoedt tienkoppig Club Brugge van nieuwe nederlaag bij Charleroi

Club Brugge heeft vrijdagavond op de negende speeldag in de Jupiler Pro League een tweede opeenvolgende nederlaag in extremis kunnen afwenden. De landskampioen leek na de verloren Slag om Vlaanderen van vorige week tegen AA Gent (2-4) op weg naar een nieuwe nederlaag, maar kapitein Hans Vanaken maakte bij seizoensrevelatie Charleroi in extremis gelijk: 1-1.
The post Hans Vanaken

Lees meer »

Ex-vriend (41) die verdacht wordt van moord op Sabine (42) voor raadkamer verschenen: “Zaterdag nemen we afscheid van haar”

In besloten kring zal de familie van Sabine Hoeben (42) zaterdag afscheid nemen van de moeder van een 13-jarige dochter. De vrouw werd vorige week dood aangetroffen door haar eigen kind. Haar ex-vriend Kurt B. (41) uit Kinrooi werd aangehouden voor moord en is dinsdag voor de Tongerse raadkamer verschenen. Zijn advocate wil niet reageren in het belang van het

Lees meer »

Twee agenten arbeidsongeschikt na vechtpartij in Kortrijk

In de uitgaansbuurt van Kortrijk zijn vrijdagnacht 2 agenten gewond geraakt tijdens een interventie. Ze kwamen tussen in een vechtpartij, maar kregen zelf slaag. Daardoor zijn ze enkele dagen arbeidsongeschikt. De betrokkene werd opgepakt. Ook in Roeselare waren er dit weekend controleacties, daar werd onder meer een winkel gesloten.

Lees meer »

Grondwettelijk Hof verklaart wetsbepalingen die verhinderen dat donorkind informatie over donor kan krijgen ongrondwettig

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de wetsbepalingen die verhinderen dat een donorkind van het fertiliteitscentrum enige informatie over de donor kan verkrijgen ongrondwettig verklaard. De gevolgen blijven wel gehandhaafd tot en met 30 juni 2027, wat de wetgever de kans moet geven om “een billijk evenwicht” tussen alle betrokkenen tot stand te brengen.

Lees meer »

Tiffany (36), mama van 5 zonen, overleden na val van trap: “We hebben nog uren haar hand vastgehouden en haar lievelingsliedjes afgespeeld, maar niets hielp”

Tiffany Tant uit het West-Vlaamse Menen is afgelopen zondag op amper 36-jarige leeftijd overleden na een val van de trap. Ze laat vijf kinderen na. Na haar fatale val lag Tiffany nog tien dagen in coma maar de dokters konden haar niet redden. “Ik heb uren haar hand vastgehouden, liedjes en spraakboodschappen laten horen, maar niets hielp”, zegt haar moeder

Lees meer »