Experten niet blij met sterk afgezwakte renovatieplicht: “Renoveren naar label D gaat op lange termijn geld kosten”

De nieuwe Vlaamse regering zwakt de renovatieplicht sterk af. Wat betekent dit voor uw renovatiebudget? We vroegen het aan architect Jozef Hessel van architectenbureau A1AR. “Dit bespaart de bouwheer vele tienduizenden euro’s. Toch zal ik mijn klanten adviseren meteen grondig energiezuinig te renoveren.” 

Meer krantenkoppen in België

Recordzomer voor Roeselare met bijna 900.000 bezoekers

Ook in de zomer van 2024 kon de Rodenbachstad duizenden bezoekers verleiden onder de noemer ‘Gebeten door Roeselare’. “Eigen inwoners, bezoekers uit de streek, maar ook toeristen van verder af, kwamen genieten van zomerse evenementen, verrassende wandel- en fietstochten en de culinaire en culturele belevingen”, aldus burgemeester Kris Declercq.
The post Recordzomer voor Roeselare met bijna 900.000 bezoekers appeared

Lees meer »

Koksijdse scouts vieren 65ste verjaardag met ‘Fiesta Zeedustra’: “Tijd voor oude en nieuwe herinneringen”

De Koksijdse souts vieren hun 65ste verjaardag met een compleet feestprogramma. Zowel oud-leden, nieuwe leden als andere sympathisanten zijn welkom op ‘Fiesta Zeedustra’, om samen oude verhalen boven te halen of nieuwe herinneringen te maken.
The post Koksijdse scouts vieren 65ste verjaardag met ‘Fiesta Zeedustra’: “Tijd voor oude en nieuwe herinneringen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Interesse in een fiets van Wout Van Aert uit zijn ‘gouden’ Tour de France in 2022? Bieden kan tot maandagavond, huidige bod 9.500 euro

Wout Van Aert reed in 2022 een prachtige Tour de France. Hij reed enkele dagen in het geel en won uiteindelijk de groene trui. De fiets waarmee hij die prestaties leverde, wordt nu te koop aangeboden via Catawiki. De opbrengst gaat naar Bremmen, een organisatie dat kampen organiseert voor kinderen en volwassenen rond veerkracht en zelfredzaamheid.

Lees meer »

NIELS DESTADSBADER IS TERUG MET NIEUWE MUZIEK

Dat het de voorbije maanden druk was voor Niels Destadsbader, is niemand ontgaan. Naast de reeks voorstellingen van de succesvolle spektakelmusical ‘14-18’, verzorgde hij voor VRT1 – samen met Siska Schoeters – opnieuw de presentatie voor ‘Zomerhit’. Ook zakte de 36-jarige zanger en presentator afgelopen zomer af naar Parijs. Tijdens de Olympische Spelen was Niels daar twee weken lang de

Lees meer »

Urbain Blanckaert (90) overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is op 16 september de bekende Sentenaar Urbain Blanckaert op 90-jarige leeftijd overleden. Tot voor kort was hij voorzitter van de Seniorenraad in Sint-Katrien. Hij woonde zijn hele leven in de Magerstraat in Heule en was getrouwd met Lydia Ameye, voor wie hij allang zorgde. Urbain woonde tot zijn
The post Urbain Blanckaert

Lees meer »