Dronebeelden tonen hoe zwaar storm Helene de zuidoostkust van de VS heeft toegetakeld

De tropische storm Helene teistert al enkele dagen de zuidoostkust van de VS. De storm kwam aan als een orkaan in Florida en zwakte intussen af tot een tropische storm. Er vielen 63 doden. Op haar pad liet de storm heel wat verwoesting achter.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom België ontbreekt op Mixed Team Relay

Nu de individuele tijdritten achter de rug zijn, probeert het WK zijn woensdagdip te vullen met de Mixed Team Relay, waarbij eerst drie dames en dan drie mannen een mini-ploegentijdrit afwerken. Twintig ploegen staan aan de start, maar België niet. Waarom? “We doen niet mee voor de prijzen en de interesse van toprenners is laag.”

Lees meer »

Vrees wordt werkelijkheid: seizoen Ter Stegen zit er door zware knieblessure allicht op, welke keeper pikt Barcelona gratis op?

De vrees wordt werkelijkheid. De patellapees van Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen (32) is volledig afgescheurd. De Duitser ging intussen onder het mes, vraag is of hij dit seizoen nog in actie komt. Een serieuze streep door de rekening van Barça, dat volgens Spaanse media al volop naar een vervanger op zoek is. Staat Keylor Navas of Loris Karius straks onder

Lees meer »

Prins Harry bezoekt tattooshop in New York onder politiebegeleiding

Prins Harry (40) bezocht woensdag de populaire tattooshop ‘East Side Ink’ in New York City, die erg geliefd is bij beroemdheden, zoals Chris Hemsworth en Scarlett Johansson. Volgens ‘Page Six’ was hij daar echter niet om een tatoeage te laten zetten. De Britse prins liet zich wel vergezellen door veiligheids- en politiemensen.

Lees meer »

“Wanneer Koen Wauters wordt aangekondigd, ben je als Clouseau-fan toch ook enthousiast”: priester Wim is blij met de komst van de kerkvorst

Het bezoek van paus Franciscus aan ons land wordt zo argwanend bekeken dat je haast zou vergeten dat er ook Vlamingen zijn die uitkijken naar zijn komst. Twee priesters, opgeteld maar net iets ouder dan de paus, getuigen over wat de 87-jarige kerkvorst bij hen losmaakt. “Als fan van Clouseau, ben je toch ook blij wanneer Koen Wauters komt?”

Lees meer »

Historici kritisch over Studio 100-musical ‘40-45’: “Heel indrukwekkend, maar…”

“Ze laten een gebeurtenis zien die hier niet gebeurd is.” Historici zijn kritisch voor de Nederlandse versie van de spektakelmusical ‘40-45’. De Studio 100-musical ging afgelopen weekend in première bij onze noorderburen. Dat de show indrukwekkend is staat volgens kenners buiten kijf, maar op historisch vlak slaan de makers “de bal mis”. “Respectloos naar het verleden toe.”

Lees meer »

LIVE. Paus Franciscus bezoekt België

Paus Franciscus brengt van donderdagavond tot en met zondagmiddag een bezoek aan België. Officieel zakt de kerkleider af naar ons land voor de 600ste verjaardag van de KU Leuven, maar zijn bezoek moet een opsteker worden voor de hele katholieke gemeenschap. Na de recente ophef over seksueel misbruik in de Kerk zal de paus tijdens zijn bezoek ook “in alle

Lees meer »

Shigeru Ishiba wordt nieuwe premier van Japan

De voormalige minister van Defensie en van Landbouw Shigeru Ishiba is vrijdag verkozen tot leider van de Liberaal-Democratische Partij (LDP). Dat betekent dat hij de nieuwe premier van Japan wordt. Hij volgt Fumio Kishida op.

Lees meer »