WK wielrennen – IJzersterke Ghekiere hielp Kopecky mee aan goud: .Weet dat Lotte het kan afmaken .

Justine Ghekiere wist met haar geluk geen blijf, nadat ze Lotte Kopecky zaterdag op het WK wielrennen in het Zwitserse Zürich als meesterknecht aan een tweede opeenvolgende regenboogtrui op de weg hielp. “Ik weet dat Lotte het kan afmaken”, reageerde de 28-jarige West-Vlaamse.

Ghekiere toonde in augustus haar topvorm in de Tour de France met de zege in de zevende etappe naar Le Grand-Bornand en de eindwinst in het bergklassement. Zaterdag in een kil en kletsnat Zürich trok ze die lijn door en reed ze vol in het offensief in dienst van Kopecky. Ze eindigde als zevende op ruim een minuut van haar landgenote.

“Het was supertof toen ik zag dat Lotte het gehaald had”, glunderde ze in de mixed zone op de Sechseläutenplatz, waar ze door haar euforie even de kou vergat. “Lotte mag heel blij en trots zijn. Op een gegeven moment riepen ze langs de kant dat Lotte gelost was, maar plots zag ik haar dan toch terug. Ze zei me zelf te gaan, maar ik kon ook niet meer.”

“Ik weet wat ze kan en zei haar: ‘reken op je sprint’. Aan mezelf heb ik nooit gedacht, ik was hier honderd procent in dienst van Lotte”, aldus Ghekiere.

Kopecky was na 154,1 kilometer vanuit Uster de snelste van een favorietengroepje in Zürich. De Amerikaanse Chloe Dygert en de Italiaanse Elisa Longo Borghini moesten genoegen nemen met zilver en brons. De Duitse Liane Lippert en de Nederlandse Demi Vollering, ploeggenote van Kopecky bij SD Worx-Protime en vooraf haar voorspelde grote rivale, vervolledigden de top vijf.

The post WK wielrennen – IJzersterke Ghekiere hielp Kopecky mee aan goud: .Weet dat Lotte het kan afmaken . is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na lancering webshop zijn Aster Nzeyimana en Lize Feryn klaar voor huwelijk: “We trouwen zéker niet in het buitenland”

“Nu kunnen we alles aan. Ja, ook een kind.” In maart ging Aster Nzeyimana (30) door z’n knieën en zei zijn grote liefde Lize Feryn (31) volmondig ‘ja’. Maar voor ze hun huwelijk eindelijk kunnen voorbereiden, lanceren ze eerst nog de webshop van hun modelabel Melange. En dat ging gepaard met de nodige stress. “Onze winterjas kost 950 euro. Dat

Lees meer »

Van Laken tot in Leuven: onze reporter in het spoor van de paus

Van het kasteel in Laken naar het volksbad in Leuven: paus Franciscus kende een lange en bewogen dag. In de ochtend vroeg hij vergiffenis voor het misbruik in de kerk, nadien kon hij zich laven aan applaus en blijheid. Onze reporter Nadine Van Der Linden zag een bezoek vol uitersten: “Een seconde nadat de kerkvorst een baby op de schoot

Lees meer »

Nachtelijke Russische droneaanvallen op Kiev – Oekraïense opperrechter gedood in voorstad van Charkiv

Minstens acht mensen zijn omgekomen bij een dubbele aanval van Rusland op een ziekenhuis in de regio Soemy, in het noordoosten van Oekraïne. Tijdens de evacuatie van patiënten en personeel volgde de tweede aanval. De Oekraïense luchtmacht maakte bekend dat Rusland afgelopen nacht 73 gevechtsdrones en 4 raketten heeft ingezet tegen Oekraïne. Het merendeel werd onderschept. Volg alle ontwikkelingen rond

Lees meer »

Vorige burgemeester van Meulebeke niet opgezet met uitspraken huidige burgervader: “Ik heb me met niets gemoeid”

Daniël Vanpoucke, de gewezen burgemeester van Meulebeke die eerder deze week tekst en uitleg gaf bij zijn flyercampagne om voor de CD&V -Lijst voor de burger van Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze te stemmen, is niet opgezet met de reactie van huidig Meulebeeks burgemeester Dirk Verwilst in dat artikel. “Ik voel me genoodzaakt te reageren op een aantal onwaarheden”, klinkt het.<br

Lees meer »

Nieuwe dorpsparking in Roesbrugge moet oplossing bieden voor verkeersellende

De nieuwe parking, die in gebruik genomen werd in de Prof. Rubbrechtstraat, moet zorgen voor een oplossing voor de verkeersellende in het dorp. Om die parking te kunnen verwezenlijken, kocht de stad Poperinge twee huizen aan naast de garage Cappoen.
The post Nieuwe dorpsparking in Roesbrugge moet oplossing bieden voor verkeersellende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daisy Thys, Bieke Ilegems en Maike Boerdam namen in de opnamestudio de single ‘Keer op Keer’ op voor de musicalcomedy ‘Babes’

Vandaag werd de single “Keer op Keer”, speciaal geschreven voor de gloednieuwe musical ‘Babes’ van ISKARIOT, officieel gelanceerd op alle grote streamingplatforms. Niemand minder dan de drie hoofdrolspeelsters uit deze sprankelende musicalcomedy – Daisy Thys, Bieke Ilegems, en Maike Boerdam – zongen dit nummer live voor de pers tijdens een exclusief lanceringsmoment.
The post Daisy Thys, Bieke Ilegems en

Lees meer »

Ledegem informeert en trakteert Mooimakers

In het Capellehof in Rollegem-Kapelle vond een infoavond en bedankingsmoment plaats voor de Mooimakers. “Als gemeente zeggen we nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt. Zonder onze Mooimakers zou het niet mogelijk zijn om het probleem zwerfvuil aan te pakken”, aldus schepen van Milieu en Groenbeleid Greta Vandeputte (CD&V/VD). De gemeente nodigde Lieselot
The post Ledegem informeert

Lees meer »

“Overleeft hij de zon, dan wacht ons een bijzonder schouwspel”: spotten we in oktober dé komeet van dit decennium aan onze hemel?

Als alles meezit, kunnen we binnenkort genieten van een bijzonder schouwspel aan onze hemel. Komeet C/2023 A3 zet namelijk koers richting de aarde. Sommige astronomen hopen dat dit dé komeet van het jaar of zelfs decennium zal worden. Wat maakt deze komeet zo speciaal? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters legt alles uit wat je erover moet weten.

Lees meer »

Iran zegt niet afzijdig te blijven bij volledige oorlog Libanon – Israëlische legerchef vraagt soldaten zich klaar te houden voor mogelijke invasie Libanon

Het Israëlische leger heeft zijn troepen opgedragen zich voor te bereiden op een “mogelijke inval” in Libanon. Israël intensiveerde de strijd tegen de Libanese militante beweging Hezbollah afgelopen week met grootschalige luchtaanvallen, maar zinspeelt nu ook op een grondoperatie in het buurland, waar sinds maandag al meer dan 600 doden zijn gevallen door aanhoudende Israëlische luchtaanvallen. Iran laat intussen weten

Lees meer »

Brandweer blust oververhitte remmen van vrachtwagen

De brandweer moest vrijdagmiddag uitrukken naar de Iepersteenweg in Woumen bij Diksmuide nadat een vrachtwagenchauffeur een probleem meldde met zijn remmen. Die begonnen te roken nadat ze oververhit waren.
The post Brandweer blust oververhitte remmen van vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël zet luchtaanvallen verder, Libanon vuurt terug – Nog altijd onduidelijk of leider Hezbollah omgekomen is of niet

Israël heeft vannacht verscheidene doelen in Libanon aangevallen. Volgens het Israëlische leger zou Libanon ook raketten hebben teruggevuurd. Intussen is nog altijd niet duidelijk of de leider van de Libanese militie Hezbollah, Hassan Nasrallah, omgekomen is bij een Israëlisch bombardement op een zuidelijk buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet of niet. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »