Veel zieken, hoesters en snotteraars? Dat kan, want er is opvallend veel coronavirus gemeten in het afvalwater

Uit tests van het rioolwater blijkt dat we opnieuw een stevige coronagolf meemaken. Dat leidt gelukkig niet tot een verhoogde druk op huisartsen en ziekenhuispersoneel.

 

Meer krantenkoppen in België

Zuid-Afrikaanse vrouw viert haar 118e verjaardag

Een Zuid-Afrikaanse vrouw heeft zaterdag 118 kaarsjes mogen uitblazen. Margaret Maritz, geboren op 27 september 1906, moet daarmee de oudste persoon ter wereld zijn. Ter gelegenheid van die verjaardag was in het rusthuis waar ze verblijft, zowat 180 km ten noordoosten van Kaapstad, een klein feestje. Haar veertien kinderen waren aanwezig op dat feestje.

Lees meer »

Burgemeester De Wever beslist dat uitfans Beerschot derby mogen bijwonen na dreigementen stilleggen match

Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft na overleg met zijn kabinet over de de derby tussen Antwerp en Beerschot besloten dat uitsupporters het duel mogen bijwonen. Na dreigementen vanuit de harde kern van Beerschot dat ze de match zouden stilleggen bij een nieuwe blamage van hun club – die troosteloos laatste staat – is wel besloten extra veiligheidsmaatregelen te nemen

Lees meer »

Vincent Beernaert “In 2023 verkochten we 70.000 cocktailflessen”

Roeselare Lekkere zelfgemaakte cocktails, fijne kasteelwijnen en verrassende likeuren, Vincent Beernaert verkoopt die allemaal. En voor een stunt zit de rasechte Roeselarenaar ook niet verlegen: whisky in een voetbalschoen of een eigen ‘straatschuimwijn’, het kan allemaal.
The post Vincent Beernaert “In 2023 verkochten we 70.000 cocktailflessen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Imker Bart Vandepoele wint de Zilveren Zeekoet

Natuurwerkgroep De Zeekoet heeft Bart Vandepoele uitgeroepen tot nieuwe laureaat van de vijfjaarlijkse Zilveren Zeekoet. Met de prijs wil de vereniging Bredenaars, die zich inzetten voor milieu en natuur, in de kijker zetten. Bart Vandepoele is imker en sinds enkele jaren trekker van De Week van de Bij. “Ik ben enorm vereerd met deze hulde”, liet de bescheiden Bart optekenen.

Lees meer »

Oud Gemeentehuis in Rumbeke volledig gerestaureerd

In het najaar 2023 startten de restauratiewerken aan het Oud Gemeentehuis op het Kerkplein. De voormalige notariswoning en ook bepaalde binnenelementen zijn beschermd en dus belangrijk om te vrijwaren. Een grondige restauratie van het hoofdgebouw drong zich op. Als onroerend erfgoedstad is Stad Roeselare trots het Oud Gemeentehuis weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.
The post Oud Gemeentehuis

Lees meer »

Buurtfeest ‘Schonen Hoek’ brengt de wijk samen

Zoals elk jaar, op de eerste zaterdag van september, vierde de wijk Schonen Hoek in Nieuwpoort haar traditionele buurtfeest. Deze buurt, gelegen bij het militaire kamp van Lombardsijde en sinds de fusie van 1976 officieel deel van Nieuwpoort, zette dit jaar voor de elfde keer de feestelijkheden op touw. De organisatie lag opnieuw in de
The post Buurtfeest ‘Schonen

Lees meer »

Wat is een syndicus en wat mag die al dan niet doen? “Als eigenaars het parlement zijn, is de syndicus de premier”

Wanneer een gebouw uit twee of meer appartementen bestaat die eigendom zijn van verschillende eigenaars, dan is het wettelijk verplicht om een syndicus aan te stellen. Steeds vaker wordt die rol opgenomen door professionele bedrijven, maar ook een bewoner zelf mag aangesteld worden als syndicus. Maar wat is dat nu eigenlijk en wat mag je van een syndicus verwachten?

Lees meer »