Hezbollah bevestigt dood leider Nasrallah – Ook lid van Iraanse Revolutionaire Garde gedood in Beiroet

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd in een mededeling. Hezbollah zegt dat desondanks de strijd tegen Israël door zal blijven doorgaan. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP. Ben je ouder dan 45 jaar en speel je nog geregeld videogames?

Gamen iets voor kinderen of tieners? Vergeet het, uit recente cijfers blijkt dat een op de vijf Belgische gamers (21%) ouder is dan 45 jaar. Bijna vier op de tien zijn ouder dan 35 jaar. We zijn op zoek naar ‘oudere’ gamers die nog geregeld de controller ter hand pakken of achter hun pc schuiven om een computerspel te spelen.

Lees meer »

Bart (44) redt chauffeur uit brandende Lijnbus: “Een minuut later stond de volledige bus in lichterlaaie”

“Het was een kwestie van de knop omdraaien en handelen op adrenaline”, vertelt overbuurman Bart Bervoets (44) over zijn ingrijpen, al wil hij het zelf geen heldendaad noemen. Samen met een voorbijganger slaagde hij erin om de buschauffeur, die zondag tegen de gevel van een café en restaurant in Ekeren was gereden, op tijd uit de brandende bus te halen.

Lees meer »

Hoe Conner Rousseau iedereen opnieuw te snel af wou zijn…

De nieuwe Vlaamse regering staat eindelijk in de startblokken. Vandaag leggen de ministers de eed af in het parlement, terwijl de nieuwe minister-president zijn eed bij de koning aflegt. Dan volgt de Septemberverklaring (op de valreep), en krijgen we eindelijk inzage in het Centenboekje, dat is de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. Want die moeten eindelijk het definitieve oordeel vellen

Lees meer »

Biografie: Jo Brouns (CD&V) mag verlengingen spelen op Landbouw

Jo Brouns mag ook in de nieuwe Vlaamse regering minister van Landbouw blijven en krijgt er de bevoegdheid Omgeving bij, een sleutelpost als het gaat om stikstof en vergunningsprocedures. De 49-jarige politicus uit het Limburgse Kinrooi krijgt daarmee voor de CD&V een sleutelpost voor de komende jaren.

Lees meer »

Fietsersbond fietst met lokale politici

De Fietsersbond nodigde de plaatselijke politieke partijen uit voor een rondrit per fiets door de stad. De verschillende partijen kregen al de kansennota van de Fietsersbond. De rondrit door Ieper werd georganiseerd om te tonen waar kansen voor een betere fietsomgeving liggen.
The post Fietsersbond fietst met lokale politici appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grondwettelijk Hof verklaart wet die verhindert dat donorkind info over donor kan krijgen ongrondwettig

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de wetsbepalingen die verhinderen dat een donorkind van het fertiliteitscentrum enige informatie over de donor kan verkrijgen, ongrondwettig verklaard. De gevolgen blijven wel gehandhaafd tot en met 30 juni 2027, wat de wetgever de kans moet geven om “een billijk evenwicht” tussen alle betrokkenen tot stand te brengen.

Lees meer »

Met gerust hart op reis naar Spanje: voorlopig toch geen sancties voor hoteluitbaters of autoverhuurders die weigeren persoonlijke informatie van gasten te delen

Spanje zal voorlopig dan toch geen straffen opleggen aan hoteluitbaters of autoverhuurders die weigeren persoonlijk informatie van hun gasten te delen met de overheid. Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de aanpassingsperiode voor de nieuwe regels voor de tweede keer uitgesteld, deze keer tot 2 december.

Lees meer »

Laurenz Simoens viert rentree in tweede nationale

Na een stevige seizoenstart die 7 op 9 opleverde, werden de nieuwe trainers van KSV Oostkamp, Stijn Desmet en Kenneth Dhondt, voor het eerst geconfronteerd met een nederlaag: kurkdroge 3-0-cijfers kregen ze om de oren in Dikkelvenne. Nu komt Westhoek op bezoek.
The post Laurenz Simoens viert rentree in tweede nationale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een special van ‘Ik vraag het aan’ en een nieuw nummer van Portland: zo zet bekend Vlaanderen zich in voor De Warmste Week

Ook dit jaar roept VRT iedereen op om samen in actie te komen voor De Warmste Week. Dit keer gaat het ingezamelde geld naar 276 geselecteerde projecten rond het thema ‘Eenzaamheid’. En daarvoor geven bekende gezichten alvast het goede voorbeeld: zo komt Niels Destadsbader met een special van ‘Ik vraag het aan’, en Portland schrijft een speciaal lied voor De

Lees meer »

Kompany voor de kraker tegen Leverkusen: “We willen onszelf testen, maar Bayern is altijd de favoriet”

Duel om van te smullen in de Bundesliga. Recordkampioen Bayern München ontvangt zaterdagavond uittredend kampioen Bayer Leverkusen. Vele ogen zijn daarbij gericht op Vincent Kompany, die na een uitstekende start voor een eerste échte krachtmeting staat. De Duitse media zitten er kort op, en ook de fans zijn enthousiast: twee maanden geleden waren er al 350.000 ticketaanvragen. Ook bij HLN

Lees meer »

Lore Walrop uit Heule is misdienaar tijdens viering in Koning Boudewijnstadion: “Stond op 10 centimeter van de paus”

Lore Warlop (25) uit Heule was vanmorgen een van de misdienaars bij de eucharistieviering van Paus Franciscus in het Koning Boudewijnstadion. Lore is al jaren misdienaar in Heule, bij Kortrijk. Vanmorgen was ze verantwoordelijk voor de wierook. Daardoor mocht ze vlak bij de paus staan. "Ik heb er enorm van genoten, dit is sowieso een van mijn hoogtepunten als misdienaar."

Lees meer »

Inflatie stijgt weer boven 3 procent

De inflatie in België is in september gestegen naar 3,06 procent. Dat meldt statistiekbureau Statbel. Onder meer hogere prijzen voor elektriciteit en aardgas speelden een rol. Het Federaal Planbureau had wel gerekend op een hogere opstoot naar 3,4 procent.

Lees meer »