De Stem van Jos D’Haese: “De aanpak van drugscriminaliteit moet radicaler”

In de Stem Van Vlaanderen kom je te weten welke politicus jij bent. Ook Jos D’Haese, PVDA- fractieleider in de Vlaamse regering, doet mee aan de grootste stemtest van Vlaanderen. In de video hierboven ontdek je hoe hij antwoordt op enkele maatschappelijke dilemma’s. 

Meer krantenkoppen in België

Wie elektrische bedrijfswagen thuis laadt, hangt honderden euro’s extra belastingen boven het hoofd

Honderden tot zelfs 1.500 euro extra belastingen per jaar. Dat riskeert iedereen die thuis zijn elektrische bedrijfswagen laadt als de fiscus zijn strenge regels niet aanpast. Daarvoor waarschuwen onder meer Voka en BNP Paribas Fortis, een van de grootste werkgevers van ons land. Sociale dienstverlener SD Worx heeft de dreigende impact voor het eerst precies becijferd. “Houdt de minister voet

Lees meer »

Actrice Rebel Wilson getrouwd op Sardinië

Actrice Rebel Wilson (44) is officieel getrouwd met haar verloofde, designer Ramona Agruma (40). De trouwerij vond zaterdag plaats op Sardinië, meldt entertainmentwebsite ‘Us Weekly’. Het zou gaan om een bescheiden ceremonie met alleen vrienden en familie.

Lees meer »

“Niemand komt hier fluitend binnen.” Paus noemt abortusartsen ‘huurmoordenaars’, maar die gaan in het verweer

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff wordt peter van kinderziekenhuis in Geel

Ex-doelman Jean-Marie Pfaff wordt peter van Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel. De bouw ervan is 2 jaar geleden gestart en eind dit jaar moet de nieuwe kinderafdeling klaar zijn. Het ziekenhuis wordt ingericht als een planeet waarbij de kinderen ruimtevaarders zijn. Ook zanger en presentator Tijs Vanneste zette eerder al zijn schouders onder het project als peter.

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner thuis is: “Rookmelders zijn echt belangrijk”

De brandweer van Torhout lanceert een vernieuwde oproep om rookmelders in huizen te hangen. Dat nadat in een woning ’s middags een keukenbrand ontstond, terwijl de bewoner thuis was, maar de brand zelf niet opmerkte. “Rookmelders kunnen in elke situatie, en zeker in deze, een verschil maken”, zegt brandweerluitenant Alain Crombez.
The post Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner

Lees meer »