Gesprek tussen paus en slachtoffers seksueel misbruik achter de rug: ontmoeting duurde dubbel zolang dan gepland

Paus Franciscus heeft op een geheime locatie een gesprek gehad met vijftien slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk. De ontmoeting duurde dubbel zolang dan gepland. Eerder vandaag bezocht de paus Leuven. Daar ging hij langs aan de universiteit en maakte hij een rit door de stad in een pausmobiel. Volgens de politie waren naar schatting 6.000 toeschouwers opgedaagd om de paus te begroeten. 

Meer krantenkoppen in België

Oudste brandweerman van ons land gaat met pensioen, collega’s verrassen hem met loeiende sirenes: “Ik had knikkende knieën”

Hij werd de oudste brandweerman van ons land, maar legt zijn helm nu officieel neer. Johan Maene (70) werd maandagavond verrast door zijn collega’s en met loeiende sirenes naar de kazerne in Blankenberge gebracht, de plaats waar hij liefst 48 jaar thuis was. En nu met pensioen gaat. “Ik had knikkende knieën, maar verborg mijn emoties”, aldus Johan.

Lees meer »

“Na regen komt zonneschijn”: Wout van Aert gooit krukken in vuilbak en geniet van vakantie in Italië

Geen WK wielrennen in Zürich voor Wout van Aert (30), hij geniet van deugddoende vakantie in het noorden van Italië met zijn echtgenote Sarah De Bie. Woensdag deelde hij op Strava nog zijn eerste activiteit sinds die val in de Vuelta. Donderdagavond deelde zijn wederhelft grappige beelden op sociale media, waarop Van Aert zijn krukken letterlijk in de vuilbak gooit.

Lees meer »

Kinderen bouwen zelf kermis

Voor de kinderen van het derde leerjaar van basisschool De Wassenaard is de kermis in het dorp een gebeurtenis die ze niet snel kunnen vergeten. Ze brengen immers niet enkel een bezoek aan de kermis, maar organiseren zelf een groot kermisfeest.
The post Kinderen bouwen zelf kermis appeared first on KW.be.

Lees meer »

KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn we een stuk wijzer”

De sfeer is weer opperbest bij KFC Poperinge. Met 15 op 15 staan ze zes punten voor op de tweede. Toch blijven ze voorzichtig met het uitspreken van ambities. De komende weken volgen enkele serieuze testen, met zaterdag de trip naar VK Langemark-Poelkapelle.
The post KFC Poperinge (2B) heeft nog steeds een perfect rapport: “Na het komende vierluik zijn

Lees meer »

Schutter vraagt vrijspraak voor zwaar verkeersongeval met voetganger maar krijgt zwaar tegenwind: “Een mensenleven is blijkbaar niets waard”

De 28-jarige man uit Otegem (Zwevegem) die het voorbije weekend verschillende keren vuurde op drie mannen, was eind 2021 ook betrokken bij een verkeersongeval waarbij een 35-jarige voetganger levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn proces voor de politierechter in beroep maakte vandaag duidelijk dat Pol B. al 23 veroordelingen opliep en de schietpartij kaderde in een ripdeal in het drugsmilieu. “Een topgangster

Lees meer »

“Holy Stephen was te lief, te gul voor het zakenleven. En toch stapte hij erin”: Michel Wuyts over ‘Triple Crown’ Stephen Roche

Ooit won hij de onbereikbaar geachte ‘Triple Crown’, nadien ging hij frauduleus failliet. Onze analist Michel Wuyts blikt terug op de carrière van Stephen Roche (64), de Ier die net als Eddy Merckx (79) ooit de Giro, Tour én het WK in één jaar tijd won. “Hij glimlachte zoals niemand glimlachte, de mondhoeken hoog voor de eeuwigheid.”

Lees meer »