Gesprek tussen paus en slachtoffers seksueel misbruik achter de rug: ontmoeting duurde dubbel zolang als gepland

Paus Franciscus heeft op een geheime locatie een gesprek gehad met vijftien slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk. De ontmoeting duurde dubbel zolang als gepland. Eerder vandaag bezocht de paus Leuven. Daar ging hij langs aan de universiteit en maakte hij een rit door de stad in een pausmobiel. Volgens de politie waren naar schatting 6.000 toeschouwers opgedaagd om de paus te begroeten. 

Meer krantenkoppen in België

Poetin zet een kernbom op tafel

Rusland verlaagt de drempel voor de inzet van kernwapens. Zolang president Vladimir Poetin aan de macht is, zal hij de nucleaire druk op het Westen blijven opdrijven. Hij ziet immers dat die tactiek vruchten afwerpt.

Lees meer »

Vernieuwde bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal officieel geopend

In Zutendaal is het vernieuwde bezoekerscentrum van het belevingscentrum rond biodiversiteit Lieteberg officieel geopend. Nu de verbouwingen zijn afgerond, is er een grotere onthaalruimte en een cafetaria waar Arbeidskansen vzw personen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkstelt. Er zijn ook nieuwe sanitaire voorzieningen en een polyvalente ruimte bij gekomen.

Lees meer »

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »