Fonteinen in De Haan en Wenduine spuiten weer na grondige herstellingswerken

De fonteinen op de Markt van Wenduine en op het Marktplein langs de Driftweg in De Haan zijn na een grondige herstelling opnieuw in gebruik, en zijn nu op de koop toe energiezuiniger.

De twee fonteinen waren een tijdlang buiten werking, en de herstelling was geen voor de hand liggende beslissing gezien de niet geringe kosten. Het ging om een investering van ruim 100.000 euro. Maar nu zijn de fonteininstallaties vernieuwd en opnieuw in werking gesteld. Ook de verlichting, die in de spuitkoppen ingewerkt zit, is hersteld. Naast de onderhouds- en gebruikersvriendelijkheid, was ook de energiezuinigheid van de vernieuwde installatie belangrijk voor het gemeentebestuur. Het water van de fonteinen wordt nu opgevangen en hergebruikt binnen het systeem.

The post Fonteinen in De Haan en Wenduine spuiten weer na grondige herstellingswerken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grondwettelijk Hof verklaart wet die verhindert dat donorkind info over donor kan krijgen ongrondwettig

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de wetsbepalingen die verhinderen dat een donorkind van het fertiliteitscentrum enige informatie over de donor kan verkrijgen, ongrondwettig verklaard. De gevolgen blijven wel gehandhaafd tot en met 30 juni 2027, wat de wetgever de kans moet geven om “een billijk evenwicht” tussen alle betrokkenen tot stand te brengen.

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff wordt peter van kinderziekenhuis in Geel

Ex-doelman Jean-Marie Pfaff wordt peter van Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel. De bouw ervan is 2 jaar geleden gestart en eind dit jaar moet de nieuwe kinderafdeling klaar zijn. Het ziekenhuis wordt ingericht als een planeet waarbij de kinderen ruimtevaarders zijn. Ook zanger en presentator Tijs Vanneste zette eerder al zijn schouders onder het project als peter.

Lees meer »

Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon”

Dit weekend vierde maatwerkbedrijf Werkplus zijn 25-jarig bestaan. De sociale werkplaats groeide de voorbije decennia uit tot een vast begrip in de regio, en focust zich onder meer op fietsherstel, groenonderhoud, strijk-en poetshulp en een klusdienst.
The post Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een stalker, een stevige rechter en een positieve dopingtest: wie is de bokskampioene die haar titels op spel zet tegen Delfine Persoon?

Delfine Persoon maakt zich geen illusies. Om titelverdedigster Alycia Baumgardner vrijdagnacht in Atlanta te verslaan, heeft ze een knockout nodig. Niet vanzelfsprekend tegen een bokser met als bijnaam ‘The Bomb’ die met één rake rechtse Shaquille O’Neal dubbel deed plooien. Wie is nu eigenlijk de undisputed champion die tegen Persoon al haar titels op het spel zet?

Lees meer »

Chiro Nele en Chiro Tijl organiseren voor vierde keer zomerbar

Voor de start van het werkjaar sloegen Chiro Nele en Chiro Tijl de handen in elkaar voor de jaarlijkse zomerbar, een namiddag die begon onder een stralende zon en met een heleboel blije, rondhuppelende kindjes op de kindernamiddag.
The post Chiro Nele en Chiro Tijl organiseren voor vierde keer zomerbar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hebben deze 4 politici al dronken achter het stuur gezeten? En wie wil lokaal besturen met Vlaams Belang? Dit was “Eerste keus”

Zou Guy D’haeseleer zijn beruchte chocomousse-bericht weer op Facebook posten? Zou Theo Francken een coalitie vormen met Vlaams Belang? Wat vindt Bart Tommelein van het standbeeld van Leopold II in Oostende? Wat denkt Freya Van den Bossche van blowen in het openbaar? En hebben deze 4 politici al eens achter het stuur gekropen nadat ze te veel hadden gedronken? Deze

Lees meer »

RTBF biedt excuses aan na klachten over transfobie in tv-programma

De Franstalige openbare omroep heeft woensdag excuses aangeboden over een passage in het programma ‘Grand cactus’, dat vorige donderdag werd uitgezonden. Mediaregulator CSA ontving een groot aantal klachten over het “transfobe karakter” en “de stigmatiserende woorden” van de bewuste passage, liet het orgaan maandag weten. Twee dagen later laat de RTBF weten dat de omroep “zijn oprechte spijt” betuigt “aan

Lees meer »

Buurtfeest ‘Schonen Hoek’ brengt de wijk samen

Zoals elk jaar, op de eerste zaterdag van september, vierde de wijk Schonen Hoek in Nieuwpoort haar traditionele buurtfeest. Deze buurt, gelegen bij het militaire kamp van Lombardsijde en sinds de fusie van 1976 officieel deel van Nieuwpoort, zette dit jaar voor de elfde keer de feestelijkheden op touw. De organisatie lag opnieuw in de
The post Buurtfeest ‘Schonen

Lees meer »