Enkele uren na veroordeling gooien activisten opnieuw soep op schilderijen van Van Gogh

De twee klimaatactivisten van Just Stop Oil die in 2022 soep gooiden naar het schilderij “Zonnebloemen” van Vincent van Gogh in de National Gallery in Londen zijn vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf voor criminele schade. Enkele uren later sloeg de klimaatorganisatie opnieuw toe.

 

Meer krantenkoppen in België

Paus Franciscus zet donderdagavond voet op Belgische bodem

Paus Franciscus komt vandaag aan in België, na een blitzbezoek aan het groothertogdom Luxemburg. Het hoofd van de katholieke kerk wordt om 19.10 uur verwacht in Melsbroek. De 87-jarige paus sukkelde in het begin van de week met een milde griep, maar bevestigde gisteren zijn komst.

Lees meer »

Chocolatier Marc uit Diksmuide pakt uit met partijlogo’s in chocolade: “Verkiezingen wat meer in het straatbeeld brengen”

Op 13 oktober zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Dat is voor chocolatier Marc Vandenbussche voldoende om zijn creativiteit aan te spreken en er een lekker werk van te maken.
The post Chocolatier Marc uit Diksmuide pakt uit met partijlogo’s in chocolade: “Verkiezingen wat meer in het straatbeeld brengen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Peperduur jacht vol vuurwerk vat vuur en zinkt

In de kustplaats Marina del Rey, in Californië is een jacht vol vuurwerk in vlammen opgegaan. De brandweer probeerde het schip urenlang te blussen, maar uiteindelijk zonk het toch naar de bodem. Aan boord zaten twee mensen die tijdig konden ontsnappen en niet gewond raakten.

Lees meer »

Filezwaarte in Vlaanderen doorbreekt symbolische kaap

Een nieuwe maand, een nieuw record voor de gemiddelde filedruk op de Vlaamse hoofdwegen. De voorbije twaalf maanden, van september 2023 tot augustus 2024, kwam de filezwaarte op de hoofdwegen uit op gemiddeld 911 kilometeruren. In die periode was er met andere woorden elke werkdag gemiddeld 911 kilometer file gedurende één uur lang. Het cijfer komt voor het eerst boven

Lees meer »

Marcel doodgeschoten één dag nadat zijn ex de volledige erfgename werd: proces rond villamoord weldra van start

In november 2017 wordt zakenman Marcel Van Hout met twee kogels afgemaakt in zijn zwaar beveiligde villa in Pelt, in de provincie Limburg. Camerabeelden zijn verdwenen. Inbraaksporen zijn er niet. Wel zijn er twee beschuldigden. Zijn ex en zijn klusjesman. Waarom moest Marcel dood? Vrijdag start het proces van de Peltse villamoord in het Tongerse hof van assisen.

Lees meer »

Ayman Abou gaat met SKT Ieper One voor vier op vier

Met drie op drie heeft de hoofdmacht van SKT Ieper zijn start niet gemist. Zaterdag volgt een tweede thuismatch van het seizoen. Dan komt het jeugdige Antwerp Giants Two op bezoek bij de ongeslagen leider.
The post Ayman Abou gaat met SKT Ieper One voor vier op vier appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als ik dàt nummer voor het eerst live zal zingen, ga ik breken”: Berre verwerkt voorval uit jeugd op debuutplaat

Van de parkeergarage van Delhaize tot de mainstage van Pukkelpop: Berre (23) schopte het van TikTok-muzikant tot vaste waarde in de Belgische muziek. En nu heeft de zanger zijn debuutplaat uit, met een nummer dat zijn ouders tot tranen toe beroerde. “Ik heb al mijn gevoelens van me afgeschreven op deze plaat”, vertelt hij. “Ik worstel al langer met verliefdheid

Lees meer »

KLJ gaat met nieuw bestuur van start

De startdag van KLJ Pittem-Egem was voor de leden en het bestuur een speciale avond, want de vereniging startte het werkjaar met een volledig nieuw bestuur. De zes afscheidnemende bestuursleden hebben vorig jaar het nieuwe bestuur wegwijs gemaakt, zodat die niet onbeslagen het jaar moest starten. Het nieuwe bestuur bedankte de oude bestuursleden, want onder
The post KLJ gaat

Lees meer »

75-jarigen komen bijeen

De mensen die 75 jaar geleden in Staden geboren werden, organiseerden een reünie. Ze tekenden met 36 present: Anne Barbier, Hendrik Botterman, Dirk Brackez, Francine Borra, Regina Breyne, Freddy Cappelle, Guido Casier, Daniel Castelein, Willy Catrysse, Frans Coghe, Agnes Degrande, Eric Deruytter, Noëlla Deschrijver, Daniel Desimpel, Eric Desnouck, Ghisella Ghekiere, Marcella Huyghe, Paul Huyghe, Christina
The post 75-jarigen komen

Lees meer »