Bruno Verbergt is nieuwe directeur van Mu.ZEE in Oostende, Permekemuseum en Peiremuzee

Bruno Verbergt is de nieuwe algemeen directeur van Mu.ZEE in Oostende, het Permekemuseum in Jabbeke en het Peiremuzee. Hij volgt Dominique Savelkoul op die sinds begin september directeur is van de internationale kunstbeurs Tefaf. Mu.ZEE sluit vanaf begin 2025 voor 3 jaar de deuren voor verbouwingen. Verbergt moet het museum richting de grote heropening in 2028 leiden. 

Meer krantenkoppen in België

Mark Zuckerberg treedt toe tot 200 miljard dollar-club

De CEO van het Amerikaanse bedrijf Meta, Mark Zuckerberg (40), heeft zijn vermogen alleen al dit jaar zien stijgen met meer dan 73 miljard dollar, tot 201 miljard dollar. Dat blijkt uit een ranglijst van miljardairs opgesteld door het financiële persbureau Bloomberg.

Lees meer »

“Er waren taart en koekjes met drugs in”: ex-’Big Brother’-kandidate was op één van de beruchte Diddy-feestjes

“Drank stond klaar aan de bar. Daar zat waarschijnlijk drugs in.” De West-Vlaamse ’Big Brother 2023’-kandidate Charlotte Denamur deelt op TikTok een schokkend verhaal over de beruchte feestjes van Sean Combs, ook wel bekend als Puff Daddy en P. Diddy. Tot drie jaar geleden werkte ze in Hollywood als nanny en belandde zo meermaals bij Diddy thuis. “Maar niemand mocht

Lees meer »

Iwao Hakamada (88) na halve eeuw vrijgelaten uit dodencel, maar zelf beseft hij het niet meer: “Gevangenisregime was zo wreed dat hij zijn verstand verloor”

Bijna een halve eeuw zat de Japanner Iwao Hakamada in de dodencel en dat is een record waarmee hij zelfs het ‘Guinness Book of Records’ haalde. Donderdag werd de 88-jarige man alsnog vrijgesproken, maar of hij er veel aan zal hebben, is maar de vraag. Zijn gevangenisregime was zo wreed dat Iwao zijn verstand verloor. “Hij leeft nu in zijn

Lees meer »

KIJK – Autoveiling Zoute Grand Prix pakt uit met bijzondere bolides: “Mikken op 20 miljoen euro”

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 oktober vindt in Knokke-Heist de vijftiende editie van de Zoute Grand Prix plaats. De kapitaalkrachtige kustgemeente wordt omgetoverd tot het walhalla van klassieke en hedendaagse auto’s. Op de laatste dag gaan zeventig unieke wagens onder de hamer. Veilinghuis Bonhams stelt de toppers nu al eens voor.
The post KIJK – Autoveiling

Lees meer »

Fanclub de Pogiboys laten stickers maken van wereldkampioen Tadej Pogacar: “In de Ronde van Lombardije zien we hem voor het eerst in de regenboogtrui”

Tadej Pogacar won zondag na de Tour en de Giro op verbluffende wijze het WK en dus zijn het magnifieke tijden voor zijn fanclub de Pogiboys in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Daarom zullen ze stickers van de kersverse wereldkampioen laten maken. En er zijn nog andere plannen.
The post Fanclub de Pogiboys laten stickers maken

Lees meer »

Briljanten feest voor Chiro Mariakerke

Naar aanleiding van de 65ste verjaardag van Chiro Mariakerke, vierde deze bekende jeugdbeweging uit de Lijsterbeslaan op zondagmiddag 22 september uitbundig.
The post Briljanten feest voor Chiro Mariakerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

WK wielrennen – IJzersterke Ghekiere hielp Kopecky mee aan goud: .Weet dat Lotte het kan afmaken .

Justine Ghekiere wist met haar geluk geen blijf, nadat ze Lotte Kopecky zaterdag op het WK wielrennen in het Zwitserse Zürich als meesterknecht aan een tweede opeenvolgende regenboogtrui op de weg hielp. “Ik weet dat Lotte het kan afmaken”, reageerde de 28-jarige West-Vlaamse.
The post WK wielrennen – IJzersterke Ghekiere hielp Kopecky mee aan goud: .Weet dat Lotte het

Lees meer »

Charles Michel stelt hervorming Verenigde Naties voor: “Derde Wereldoorlog is mogelijk, we moeten weer bij zinnen komen”

De wereld is “door elkaar geschud door een explosieve cocktail van schokken die zich opstapelen en versnellen” en “een Derde Wereldoorlog is mogelijk”. Daarvoor heeft Europese Raadsvoorzitter Charles Michel donderdag gewaarschuwd voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hij roept de landen op om weer bij zinnen te komen.

Lees meer »

Vooruit stuurt politicus uit Turnhout naar debat over gemeenteraadsverkiezingen in het Waasland

Een opvallende aanwezige vanmorgen op een debat over de gemeenteraadsverkiezingen in het Waasland. Niet alleen Wase politici op het podium, maar ook een politicus uit Turnhout, in de provincie Antwerpen. Hij moest Vooruit-kopstuk Conner Rousseau uit Sint-Niklaas vervangen, die op het laatste moment moest afhaken door de onderhandelingen voor de Vlaamse regering. Maar dat leidde tot verbaasde blikken in de

Lees meer »

Waarom zijn cryptomunten zo populair? “Ze zijn soms aantrekkelijk, maar ook weinig betrouwbaar”

Wie wil investeren in cryptomunten moet bereid zijn om dat bedrag mogelijk volledig kwijt te spelen. Dat zegt financieel expert Chris Sugira in een nieuwe podcastaflevering van ‘Money Time’. Bitcoin was de allereerste cryptomunt ter wereld, maar er bestaan intussen duizenden soorten virtuele munten. Sugira legt uit waar je best op kunt letten als je een investering zou overwegen.

Lees meer »