Uitspraak Bouchez over “geniale” aanval op Hezbollah-biepers verhit gemoederen in Kamer: “Welk moreel kompas gebruikt u?”

Dat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez de aanval op beepers van Hezbollah-leden in Libanon omschreef als “een geniale zet”, zette donderdagmiddag kwaad bloed in de Kamer. Een discussie tussen Bouchez, Rajae Maouane (Ecolo), Christophe Lacroix (PS) en Peter Mertens (PVDA) liep hoog op, waarop Kamervoorzitter Peter De Roover het debat meermaals moest stilleggen.

 

Meer krantenkoppen in België

Ophef in Frankrijk over moord op studente door man die grondgebied moest verlaten

Ook in Frankrijk laait het migratiedebat op, na de moord op een 19-jarige studente afgelopen weekend in een exclusieve buitenwijk van Parijs. Het slachtoffer, enkel gekend als Philippine, zou zijn vermoord door een Marokkaanse man die eigenlijk moest uitgewezen worden na het uitzitten van een jarenlange celstraf voor verkrachting. De verdachte werd dinsdag opgepakt in het station van Genève in

Lees meer »

“Dit is een stuk waar Remco zijn vermogen kwijt kan”: de cruciale punten in het WK-parcours ontleed

Voor de mannen het langste parcours (273,9 km) sinds Ronse ’88. Voor de dames niet, maar volgens Lotte Kopecky wel “pittig en slopend”. Een blik op het parcours van de WK-wegritten in Zürich, met de vier cruciale passages op de lokale ronde ontleed. “Als de Slovenen daar het peloton op een lint trekken en nadien Pogacar kunnen lanceren, zullen weinigen

Lees meer »

Van Laken tot in Leuven: onze reporter in het spoor van de paus

Van het kasteel in Laken naar het volksbad in Leuven: paus Franciscus kende een lange en bewogen dag. In de ochtend vroeg hij vergiffenis voor het misbruik in de kerk, nadien kon hij zich laven aan applaus en blijheid. Onze reporter Nadine Van Der Linden zag een bezoek vol uitersten: “Een seconde nadat de kerkvorst een baby op de schoot

Lees meer »

Miljoenen Belgen hebben te weinig natuur in hun buurt

Er is een zorgwekkend tekort aan natuur en bomen in de Belgische stads- en dorpskernen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van Greenpeace België op basis van een kaart ontwikkeld door DataLab, een collectief van datawetenschappers. Vooral minder gegoede gemeenten scoren ondermaats.

Lees meer »

China wil astronauten op de maan tegen 2030: in deze nieuwe ruimtepakken zullen ze daar rondwandelen

China bouwt aan een razendsnel tempo zijn ruimtevaartprogramma uit. Nieuwe raketten, een eigen ruimtestation rond de aarde, complexe maanmissies, … het zijn slechts enkele voorbeelden van hun verwezenlijkingen in de afgelopen jaren. En nu gooien ze hun volgende ambitieuze plan op tafel: een bemande missie naar het oppervlak van de maan tegen 2030 en dat in gloednieuwe ruimtepakken.

Lees meer »

Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie

Vrijwilligers, verenigingen en veel schoolgaande jongeren zorgen er in de gemeente al jaren voor dat de straten, de bermen en de grachten af en toe een schoonmaakbeurt krijgen.
The post Gemeentelijke waardering voor Mooimakers in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

De interprovinciale U17 van KVK Westhoek

KVK Westhoek heeft dit seizoen twee U17-ploegen. De interprovinciale ploeg ging vorig weekend op bezoek bij Mandel United. Zaterdag volgt een thuiswedstrijd tegen FC Gullegem. Boven v.l.n.r.: Seppe Vierstraete, Warre Dhondt, Arthur Igodt, Mathis Devolder, Manu Malfait, Elias Matthys, Stan Salomez, Vic Barbier en trainer Kevin Vercooren. Onder v.l.n.r.: Lucas Bohez, Eduard Daelman, Antoine Espeel,
The post De interprovinciale

Lees meer »

DISCUSSIE. Heel wat politieke kopstukken sturen hun kat naar de paus: wat vind jij daarvan?

Paus Franciscus is dit weekend in het land, maar niet elke politicus is even enthousiast om hem te ontvangen. Waar premier Alexander De Croo (Open VLD), Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister Annelies Verlinden (CD&V) wel aanwezig tekenen op de festiviteiten, bedanken onder meer CD&V-voorzitter Sammy Madhi en N-VA-voorzitter Bart De Wever vriendelijk voor de uitnodiging.

Lees meer »