Steeds meer sorteerfouten in pmd-zak: wat mag er wel en niet in de blauwe zak? 

In België stoppen we jaarlijks 40.000 ton afval in de pmd-zak dat daar niet in thuishoort. In augustus telde afvalorganisatie Fost Plus 2,5 procent meer sorteerfouten dan begin vorig jaar. Het gaat meestal om plastic voorwerpen die geen verpakkingen zijn. Wat mag er nu wel en niet in de blauwe zak? 

Meer krantenkoppen in België

Haar iconische korte coupe kreeg ze omdat ze geen ‘nee’ tegen de kapper durfde zeggen: Twiggy is 75

Het is onmogelijk om aan de jaren zestig te denken zonder Twiggy te noemen. Met haar kortgeknipte haar en jongensachtig dunne figuurtje, zwart omlijnde ogen en ultrakorte minirok groeide het model uit tot een icoon van die tijd. Op 19 september vierde ze haar 75ste verjaardag, een ideaal moment om terug te blikken op haar indrukwekkende carrière, die stommelings begon

Lees meer »

Amerikaans Congres stemt voor financieringswet en voorkomt shutdown voor de verkiezingen

Het Amerikaanse congres heeft een zogenoemde shutdown voorkomen, waarbij de overheid enkele weken voor de presidentsverkiezingen zonder financiering zou komen te zitten. Zowel het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden als de Senaat stemde woensdag in met een noodfinancieringswet. Die moet nu nog ondertekend worden door president Joe Biden. De financiering van de overheidsdiensten is hiermee in principe tot 20 december gewaarborgd.

Lees meer »

Aanklager vraagt 7 jaar cel voor dronken bestuurder die twee wielertoeristen doodreed in Gent: “Dit zijn walgelijke feiten”

In de politierechtbank van Gent is vanochtend het proces gestart tegen een autobestuurder die begin dit jaar twee wielertoeristen doodreed in Gent. De man had te veel gedronken en had eigenlijk een rijverbod. Hij was al meermaals veroordeeld voor rijden onder invloed. De aanklager omschreef de man als een "egoïst" en had het over "walgelijke feiten".

Lees meer »

Bedrijven in bijna hele provincie Antwerpen kunnen nu rekenen op steun voor nieuwe werknemers: “Creëert bijna 1.000 extra jobs per jaar”

In zo goed als de hele provincie kunnen bedrijven nu tot 2030 gebruik maken van een korting op de loonkosten voor nieuwe werknemers. Dat hebben de Vlaamse en federale regering beslist. Die steunmaatregel bestond al 8 jaar rond Turnhout, maar zou eind oktober aflopen. De maatregel blijft niet alleen langer lopen, maar geldt nu ook in een ruimer gebied. Werkgeversorganisatie

Lees meer »

Julian Assange maakt eerste publieke optreden sinds vrijlating: “Ik ben vrij omdat ik schuldig heb gepleit aan journalistiek”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft dinsdag de Raad van Europa toegesproken. Het gaat om zijn eerste publieke optreden sinds zijn vrijlating. Assange reisde vanuit Australië naar Straatsburg om voor de mensenrechtencommissie van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa te spreken, dat in een eerder rapport Assange had beschreven als “een politieke gevangene”.

Lees meer »

Tentoonstelling ‘Zie De Mens’ in Woon- en Zorghotel H. Hart in Kortrijk: “Er zitten pareltjes tussen”

Naar aanleiding van Wereld Alzheimer Dag werd in Kortrijk een gedichtententoonstelling op poten gezet samen met enkele bewoners van Woon- en Zorghotel H. Hart en deelnemers uit de werkgroep ‘DeMensZien’.
The post Tentoonstelling ‘Zie De Mens’ in Woon- en Zorghotel H. Hart in Kortrijk: “Er zitten pareltjes tussen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tielt neemt derde deelwagen in gebruik

Sinds kort kan je in Tielt gebruikmaken van een derde deelwagen, naast de twee bestaande Cambio-deelauto’s. De wagen van ‘claus2you’ is te vinden op het Stationsplein, op de parking in de bocht met de Stationstraat.
The post Tielt neemt derde deelwagen in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leonardtunnel in Tervuren vanaf vanavond tot maandagochtend volledig afgesloten

Van vrijdagavond 27 september tot maandagochtend 30 september is de Leonardtunnel in Tervuren in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst dit weekend hoogspanningskabels in de tunnelkokers. Om dat veilig te kunnen doen, is er zowel in de tunnel als op het Leonardkruispunt geen verlichting. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Lees meer »

KLJ Langemark organiseert startdag op zondag 29 september

Iedereen die geboren is in 2008 of eerder is welkom met zijn of haar fiets op zondag 29 september om 13 uur bij het Dorpshuis in Poelkapelle voor de startdag van KLJ Langemark. “We starten met een aperitief en daarna maken we een fietstochtje met verschillende stops”, zegt hoofdleider Bram Gotelaere. “Eindigen doen we thuis
The post KLJ Langemark

Lees meer »