Plannen liggen klaar om Belgen uit Libanon weg te halen: “Eerste mensen kunnen al enkele uren na beslissing geëvacueerd worden”

Als het conflict tussen Israël en Hezbollah verder escaleert, liggen er bij het Belgische leger plannen klaar om Belgen in Libanon snel te evacueren. "De eerste mensen kunnen al enkele uren na de beslissing geëvacueerd worden." 

Meer krantenkoppen in België

Bestolen schrijnwerker Joachim zoekt hulp via crowdfunding: “Ik wil mijn droom niet kwijt”

Een dag nadat de jonge zelfstandige schrijnwerker Joachim Roeland (22) uit Diksmuide bestolen werd van zijn bestelwagen en al zijn werkmateriaal, probeert de jongeman recht te krabbelen. Het totale verlies voor Joachim bedraagt 48.000 euro, een gigantisch bedrag. Nu startte hij ook een crowdfunding op. “Normaal zou ik dit nooit doen, maar ik wil doen wat nodig is om mijn

Lees meer »

Werken voor ‘Lage Leieboorden’ in Sint-Eloois-Vijve gaan van start: “Prachtig project langs deze gouden rivier”

Zondagmiddag stelden De Vlaamse Waterweg en het stadsbestuur de aanleg van de Lage Leieboorden voor. Midden november gaan de werken van start. Het einde van het project wordt begin 2026 verwacht. “Dit is het laatste onderdeel van de metamorfose van Sint-Eloois-Vijve.”
The post Werken voor ‘Lage Leieboorden’ in Sint-Eloois-Vijve gaan van start: “Prachtig project langs deze gouden rivier” appeared

Lees meer »

Maggie Smith (89), het icoon dat aandacht schuwde: “‘Harry Potter’ is mijn pensioenfonds, maar acteren zou ik dat niet noemen”

“Een icoon? Ik? Ach, tegenwoordig noemen ze iederéén een icoon.” Zelfs met twee Oscars en vier Emmy’s in de kast bleef Maggie Smith, die op 89-jarige leeftijd overleed, steeds de nuchterheid zelve. Ze schuwde de aandacht, haatte alles wat naar glitter & glamour rook en verfoeide haar stijgende populariteit, met dank aan rollen in de ‘Harry Potter’-films en ‘Downton Abbey’.

Lees meer »

Freya Van den Bossche (Vooruit) diep ontgoocheld nu modernisering abortuswetgeving is weggestemd: “Begrijp dat mensen aan ons twijfelen”

Dat de commissie Justitie in de Kamer, en ook haar eigen partij Vooruit, de modernisering van de abortuswetgeving heeft weggestemd, valt slecht bij Freya Van den Bossche. "Ik was heel teleurgesteld." Van den Bossche gaat nu mee onderhandelen over de kwestie bij de federale formatie. "Maar als er geen akkoord komt, moet iedereen vrij kunnen stemmen."

Lees meer »

Ondervoorzitter Rode Kruis Kortrijk terecht voor seksueel overschrijdend gedrag: “Wraakactie van een kliekje na ontslag van een hulpdienstverantwoordelijke”

“Het was bij het Kortrijkse Rode Kruis een ‘country club’, het ging er altijd heel los en vriendschappelijk aan toe.” Zonder het zelf misschien te beseffen, legde de 56-jarige ondervoorzitter van het Rode Kruis in Kortrijk op zijn eigen proces voor seksueel overschrijdend gedrag de vinger op de wonde. Twee vrijwilligsters legden in januari 2023 klacht neer. “Hij maakte misbruik

Lees meer »