Parket in beroep tegen onontvankelijkheid in omkoopzaak DEME

18:11 Het parket gaat in beroep tegen de beslissing van de correctionele rechtbank van Gent om de strafvordering in een omkoopzaak rond het baggerbedrijf DEME onontvankelijk te verklaren. Daardoor bleven he… 

Meer krantenkoppen in België

Bisan uit Gaza leeft nog en wint een Emmy

Ondanks de tegenstand van een pro-Israëlische ngo heeft de jonge Palestijnse videojournaliste Bisan Owda een Emmy Award gewonnen voor haar verslaggeving vanuit Gaza. Ze raakte bekend met haar openingszin: “Dit is Bisan uit Gaza en ik leef nog.”

Lees meer »

Het gemeenterapport van Spiere-Helkijn: Nieuw woonzorgcentrum zorgt voor veel dynamiek

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Spiere-Helkijn: Nieuw woonzorgcentrum zorgt

Lees meer »

KAA Gent test handpalmherkenning voor het eerst bij 200 supporters: “In ruim 99 procent van de gevallen vlot verlopen”

Voetbalclub KAA Gent heeft voor het eerst handpalmcontroles uitgevoerd om supporters toegang tot het stadion te geven. Dat gebeurde gisteren bij zo’n 200 supporters tijdens de wedstrijd KAA Gent – OH Leuven. Het is een proefproject waarbij de supporters hun handpalm scannen via infraroodstralen. Die scan wordt gekoppeld aan hun abonnement. De rest van het seizoen moeten ze dan enkel

Lees meer »

De grootste smaragden ter wereld, waanzinni­ge woningen en een superjacht van 400 miljoen: dit is de stinkend rijke ‘Queen of Qatar’

Ze groeide op als dochter van een gevangene, maar werd koningin van Qatar. Het verhaal van Moza bint Nasser (65) spreekt tot de verbeelding. Als moeder van de huidige emir wordt ze beschouwd als een van de machtigste vrouwen in haar land én het hele Midden-Oosten. Ze draagt de meest exclusieve outfits en sieraden, beheert een gigantisch vastgoedimperium en heeft

Lees meer »

NBA-legende Dikembe Mutombo (58) overleden aan hersentumor

De Congolese NBA-legende Dikembe Mutombo is op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker, zo maakte de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie maandag bekend via sociale media. Mutombo kwam tijdens zijn roemrijke carrière in de NBA uit voor zes verschillende clubs en kampte met een hersentumor.

Lees meer »

Gemiddeld gezin gooit elk jaar 508 euro aan voedsel weg

Een Vlaams gezin gooit elk jaar gemiddeld zo’n 508 euro aan eetbaar voedsel weg. Dat blijkt vrijdag uit een studie van afvalverwerker OVAM. Het agentschap lanceert daarom naar aanleiding van de internationale dag tegen voedselverlies een campagne om de Vlaming te leren koken met restjes.

Lees meer »

Marcel doodgeschoten één dag nadat zijn ex de volledige erfgename werd: proces rond villamoord weldra van start

In november 2017 wordt zakenman Marcel Van Hout met twee kogels afgemaakt in zijn zwaar beveiligde villa in Pelt, in de provincie Limburg. Camerabeelden zijn verdwenen. Inbraaksporen zijn er niet. Wel zijn er twee beschuldigden. Zijn ex en zijn klusjesman. Waarom moest Marcel dood? Vrijdag start het proces van de Peltse villamoord in het Tongerse hof van assisen.

Lees meer »

N-VA heeft weinig begrip voor uitspraken Rousseau: “Moeten nog 5 jaar samenwerken”

Na 16 uur onderhandelen, hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Daarover wordt ook vandaag gecommuniceerd. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Mister Gay Belgium Imran Nawaz bedolven onder haatreacties: “Zo erg dat mijn familie dit moet lezen”

Imran Nawaz (35) werd een maand geleden tot Mister Gay Belgium 2024 gekroond. Zijn missie om als kind van een katholieke moeder en islamitische vader de lgbtqia+-gemeenschap te verbinden met religie wordt overschaduwd door de vele giftige haatreacties waarmee Imran wordt bedolven. “Dit is een slag in het gezicht voor de hele gemeenschap”, vertelt hij in ‘TV Familie’.

Lees meer »