Na meer dan 40 jaar wil politie folteraars van Achelse missionaris opsporen met foto’s te verspreiden

Meer dan veertig jaar na vreselijke misdaden tegen vier Vlaamse missionarissen, waaronder Paul Schildermans uit Hamont-Achel, gaat de politie actief op zoek naar vijf oud-machthebbers uit Guatemala. Zij werden eind vorig jaar in Leuven veroordeeld tot levenslang, maar zijn spoorloos. Door foto’s te verspreiden, hopen ze nu op tips.

 

Meer krantenkoppen in België

Maike Boerdam en Peter Thyssen slaan 25 jaar na ‘Big & Betsy’ opnieuw de handen in elkaar: dit zijn ze van plan

25 jaar na hun eerste samenwerking bij ‘Big & Betsy’ zijn acteurs Peter Thyssen (59) en Maike (48) Boerdam opnieuw herenigd. “Het is inderdaad de eerste keer sinds dat programma dat we weer samenwerken, en het is bijzonder dat het zo lang heeft mogen duren,” vertelt Peter. Samen staan ze in het nieuwe theaterstuk ‘Babes’, dat gaat over een gesplitte

Lees meer »

Pfizer wil 255 medewerkers laten afvloeien in Puurs: “Waken dat capaciteit beantwoordt aan noden van bedrijf”

Het farmaceutisch bedrijf Pfizer gaat op de site in Puurs 255 banen schrappen. Pfizer bevestigt dat er een wereldwijde operationele efficiëntieoefening werd gemaakt. Gedwongen ontslagen vallen er niet in Puurs. “Het gaat om een natuurlijk verloop”, klinkt het. “Dat wil zeggen, mensen niet vervangen en het niet verlengen van tijdelijke contracten of mensen intern verplaatsen.”

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Conner Rousseau na het Vlaamse regeerakkoord: “Dat incident met Annick De Ridder vond ik kei-ambetant, maar we gaan binnenkort iets drinken”

Historisch. Zo noemt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het Vlaamse regeerakkoord. “Wacht maar tot je ziet waar we allemaal geld in pompen.” Maar of de sfeer goed zit? Voor de Vlaamse regering goed en wel begonnen is, joeg hij N-VA al met enkele pittige uitspraken de gordijnen in. “Ik vond dat kei-ambetant. Ik heb meteen naar Annick De Ridder gebeld. We gaan

Lees meer »

De Stem van Mieke Schauvliege: “Er wordt nu gigantisch beboet, maar trajectcontroles alleen zijn niet de oplossing

Binnen twee weken is het zover: de verkiezingen in uw gemeente. In de Stem Van Vlaanderen kom je te weten welke politicus jij bent. Ook Mieke Schauvliege, parlementslid en fractieleider voor Groen, en gemeenteraadslid in Aalter, doet mee aan de grootste stemtest van Vlaanderen. In de video hierboven ontdek je hoe zij antwoordt op enkele maatschappelijke dilemma’s.

Lees meer »

Da’s kak: motorrijders en automobilisten krijgen uitwerpselen over zich heen wanneer nieuwe riolering ontploft

In de Chinese regio Guangxi zaten dinsdag heel wat automobilisten en motorrijders letterlijk in de shit. Naast een snelweg werd een druktest uitgevoerd op een pas aangelegde pijpleiding, maar die mislukte. De riolering explodeerde, waardoor uitwerpselen de lucht in vlogen en op de weg, voertuigen en motards terechtkwamen. Niemand raakte gewond, de autoriteiten zijn nu met een grote schoonmaakoperatie gestart.

Lees meer »

“Ik wil de paus récht in de ogen kijken”: seksueel misbruikslachtoffer Jan Puype spreekt vrijdag met Franciscus

Een jaar nadat hij heel Vlaanderen recht in het hart raakte met zijn aangrijpende misbruikverhaal in ‘Godvergeten’, staat Jan Puype vrijdag oog in oog met de paus. De West-Vlaming is een van de vijftien slachtoffers die Franciscus zullen ontmoeten. “Ik zal geen doekjes rond mijn betoog winden”, zegt hij.
The post “Ik wil de paus récht in de ogen

Lees meer »

Liveblog – Wachten op leden van CD&V en de N-VA om regeerakkoord goed te keuren, Conner Rousseau: “We investeren historisch bedrag in welzijn”

Na Vooruit moeten straks de leden van CD&V en de N-VA nog hun vertrouwen over het nieuwe Vlaamse regeerakkoord uitspreken. Dat gebeurt op ’toetredingscongressen’. Pas daarna zullen de namen van de nieuwe Vlaamse ministers bekendgemaakt worden. Die ministerportefeuilles zijn gisteren verdeeld. Volg de laatste ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

‘Dauw’ is nieuw ‘hard groove’-festival onder de spoorwegbrug in Roeselare: “Intense dansmuziek met zware beats”

Onder de spoorwegbrug in de Trakelweg, aan de kop van de vaart, vindt op 18 oktober een nieuw festival plaats. Dauw is het derde kind van Roslar Collective en brengt de populaire hard groove naar de Rodenbachstad.
The post ‘Dauw’ is nieuw ‘hard groove’-festival onder de spoorwegbrug in Roeselare: “Intense dansmuziek met zware beats” appeared first on KW.be.

Lees meer »