Na kletsnat voorjaar staan boeren voor spannende oogst: “We hopen vooral dat het in oktober niet te fel regent”

Na een veel te nat voorjaar breekt voor boeren nu het moment van de waarheid aan: de oogst. De verschillen in opbrengsten tussen de percelen liggen erg hoog. “We hopen vooral dat het in oktober niet fel regent.”

 

Meer krantenkoppen in België

Vier jaar cel voor stiefvader (55) na seksueel misbruik stiefdochter (13): “Maakte heimelijke opnames”

Een 55-jarige man uit Menen moet vier jaar de cel in. De rechters in Kortrijk oordeelden dat het seksueel misbruik van zijn 13-jarige stiefdochter bewezen is. De man kwam niet opdagen voor zijn proces maar moet onmiddellijk aangehouden worden. “Het slachtoffer woont nog altijd bij hem”, klonk het wat bezorgd.
The post Vier jaar cel voor stiefvader (55) na

Lees meer »

Filezwaarte in Vlaanderen doorbreekt symbolische kaap

Een nieuwe maand, een nieuw record voor de gemiddelde filedruk op de Vlaamse hoofdwegen. De voorbije twaalf maanden, van september 2023 tot augustus 2024, kwam de filezwaarte op de hoofdwegen uit op gemiddeld 911 kilometeruren. In die periode was er met andere woorden elke werkdag gemiddeld 911 kilometer file gedurende één uur lang. Het cijfer komt voor het eerst boven

Lees meer »

Israël zet luchtaanvallen verder, Libanon vuurt terug – Nog altijd onduidelijk of leider Hezbollah omgekomen is of niet

Israël heeft vannacht verscheidene doelen in Libanon aangevallen. Volgens het Israëlische leger zou Libanon ook raketten hebben teruggevuurd. Intussen is nog altijd niet duidelijk of de leider van de Libanese militie Hezbollah, Hassan Nasrallah, omgekomen is bij een Israëlisch bombardement op een zuidelijk buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet of niet. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

“Dit maak je maar één keer in je leven mee”: West-Vlamingen zakken massaal af naar Koning Boudewijnstadion voor misviering van paus Franciscus

Bijna 40.000 gelovigen vulden vanochtend het Koning Boudewijnstadion om de eucharistieviering van paus Franciscus bij te wonen. Onder hen ook heel wat West-Vlamingen die voor dag en dauw naar de hoofdstad waren afgereisd. “Hier voel je in al je vezels dat de katholieke kerk nog altijd springlevend is.”
The post “Dit maak je maar één keer in je leven

Lees meer »

Victoria Beckham laat zich weer van haar slechtste kant zien: “Ze heeft haar ‘schoondochter’ uit de foto geknipt”

Cruz Beckham (19), de jongste zoon van Victoria (50) en David Beckham (49), heeft een nieuwe vriendin: Jackie Apostel. Het stel verscheen samen op Paris Fashion Week om voor mama Victoria te supporteren, maar die leek daar niet zo blij mee. Fans merkten op sociale media namelijk een belangrijk detail op. “Ze heeft overduidelijk iemand uit de foto geknipt.”

Lees meer »

Roderick organiseert kunstroute van 27 tot 29 september: “Mensen verenigen rond kunst en genieten van ontmoetingen”

Van vrijdag 27 tot zondag 29 september kan je op meerdere locaties opnieuw genieten van heel wat kunst. Kunstkring Roderick organiseert dan voor de dertiende keer de kunstroute. “Maar liefst 41 deelnemers met verschillende kunstdisciplines laten dan hun creativiteit zien”, zegt voorzitter Carine Maeckelberghe.
The post Roderick organiseert kunstroute van 27 tot 29 september: “Mensen verenigen rond kunst en

Lees meer »

Storm Aitor raast over West-Europa: wat mogen wij verwachten?

Het begin van de astronomische herfst doet haar naam alle eer aan. Dankzij een in kracht toenemende straalstroom is de eerste storm van het jaar een feit. De Spaanse weerdienst gaf hem de naam Aitor. In verschillende Europese landen – waaronder Frankrijk, Spanje en Duitsland – zijn daarom weeralarmen afgekondigd voor wind en regen. Maar wat mogen wij verwachten op

Lees meer »

“Als Diependaele niet uitkijkt, wordt Rousseau de molensteen rond zijn nek”

Tijdens een ledencongres sneerde Conner Rousseau (Vooruit) dat zijn partij erin geslaagd is om de “lelijke, lelijke ideeën” van N-VA uit het regeerakkoord te houden. Hij vertelde ook hoe hij Annick De Ridder (N-VA) als “meiske” op haar plaats heeft gezet. “Niet verstandig”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Je vernedert je belangrijkste coalitiepartner niet bij de start van een regeerperiode.”

Lees meer »

Ruim 2.000 Belgen hebben alcoholslot, slechts 9 voor het leven: “Niet iedereen kan kostprijs van 3.000 euro per jaar betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »