LIVE. “Sprint in kleine groep is niet slechtste scenario”: veel belangstelling voor persconferentie Pogacar

Kopman Remco Evenepoel mocht vandaag op het WK wielrennen de rest van de selectie verwelkomen. Enkele buitenlandse toppers, zoals Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe, zijn dan weer nog onderweg. De Slovenen zijn er wel al en geven zo dadelijk een persconferentie. Volg ze hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

Voor de ene heroïsch, voor de andere verwerpelijk: abortuskwestie leidt tot zaligverklaring van Boudewijn door paus

Even opvallend als verrassend: de paus meldde tijdens zijn eucharistieviering in ons land dat hij het proces opstart om koning Boudewijn zalig te laten verklaren. Franciscus sprak ook aan zijn graf over “de moed” van de koning om “geen dodelijke wet” te ondertekenen. Boudewijn weigerde immers de abortuswet te bekrachtigen door zijn geloof. Maar dat extreme geloof deed zijn positie

Lees meer »

Een stalker, een stevige rechter en een positieve dopingtest: wie is de bokskampioene die haar titels op spel zet tegen Delfine Persoon?

Delfine Persoon maakt zich geen illusies. Om titelverdedigster Alycia Baumgardner vrijdagnacht in Atlanta te verslaan, heeft ze een knockout nodig. Niet vanzelfsprekend tegen een bokser met als bijnaam ‘The Bomb’ die met één rake rechtse Shaquille O’Neal dubbel deed plooien. Wie is nu eigenlijk de undisputed champion die tegen Persoon al haar titels op het spel zet?

Lees meer »

LIVE ANTWERP-BEERSCHOT (zo, 13u30). Ruim 2.000 fans vuren Antwerp-spelers aan, op het Kiel was de opkomst een stuk kleiner

Hoogspanning in Antwerpen. Aartsrivalen Antwerp en Beerschot treffen elkaar zondag. De ‘Ratten’ kunnen maar beter winnen, want hun harde kern dreigt met een veldbestorming als het fout loopt. Rond de middag was er op de Bosuil alvast een aanmoedigingsmoment. Zo’n 2.000 Antwerp-fans vuurden de spelers aan. Ook Beerschot had in de namiddag nog zo’n ontmoetingsmoment met zijn fans, al daagde

Lees meer »

Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon”

Dit weekend vierde maatwerkbedrijf Werkplus zijn 25-jarig bestaan. De sociale werkplaats groeide de voorbije decennia uit tot een vast begrip in de regio, en focust zich onder meer op fietsherstel, groenonderhoud, strijk-en poetshulp en een klusdienst.
The post Maatwerkbedrijf Werkplus uit Waregem viert 25ste verjaardag: “We zoeken altijd naar juiste werk voor de juiste persoon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. “Het volk wil bloed zien.” Waarom Israël een niet te winnen grondoorlog zou starten tegen Hezbollah

Israël heeft maar één keer een grondoffensief in Libanon gewonnen, en dat was vóór Hezbollah bestond. Daarna werd die terreurbeweging alleen maar sterker door Israëlische boots on the ground. Wat zouden die nu dan kunnen bereiken? Een bufferzone creëren? “Met de hedendaagse wapens heeft dat nog maar weinig zin”, meent onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. “Als de grondoorlog er komt,

Lees meer »

Goede communicator, pleitbezorger van zwarte cijfers en trouwe partijsoldaat: wie is toekomstig minister-president Matthias Diependaele?

De toekomstige Vlaamse minister-president Matthias Diependaele (N-VA) is gepokt en gemazeld in het Vlaams-nationalisme. Hij zit sinds 2009 in het Vlaams Parlement, waar hij onder meer fractieleider was voor zijn partij. Tijdens de afgelopen legislatuur was hij Vlaams minister van Begroting, Financiën en Wonen. Hij ontpopte zich vooral als cijferman en zijn woonbeleid kreeg forse kritiek. Wie is de gedoodverfde

Lees meer »

Testaankoop vraagt verbod op populair geneesmiddel Sinutab

Consumentenorganisatie Testaankoop vraagt een verbod Sinutab, het geneesmiddel tegen neusverstopping met hoofdpijn. Ook professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op tot een voorzichtiger gebruik. Het risico op een beroerte of hartaanval wordt immers onderschat. Dat schrijft ‘Het Laatste Nieuws’ woensdag.

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse vrouw viert haar 118e verjaardag

Een Zuid-Afrikaanse vrouw heeft zaterdag 118 kaarsjes mogen uitblazen. Margaret Maritz, geboren op 27 september 1906, moet daarmee de oudste persoon ter wereld zijn. Ter gelegenheid van die verjaardag was in het rusthuis waar ze verblijft, zowat 180 km ten noordoosten van Kaapstad, een klein feestje. Haar veertien kinderen waren aanwezig op dat feestje.

Lees meer »