Rechtbank laat deskundige aanstellen in zaak van verzekeraar tegen Nick Bril na ongeval

De Antwerpse politierechtbank heeft beslist dat er een deskundige aangesteld moet worden in de zaak die een autoverzekeraar had aangespannen tegen Nick Bril. De topchef reed in januari een werknemer aan op de parking van zijn restaurant ‘The Jane’, de deskundige moet nu uitzoeken hoe groot de schade bij het slachtoffer is.

 

Meer krantenkoppen in België

Tekort aan zorgpersoneel en toch vindt vroedvrouw Laura geen werk: “Ik ben al drie jaar hopeloos op zoek naar een job in de zorg”

“Er is zo’n groot tekort aan zorgpersoneel en toch vind ik geen werk, dat is enorm frustrerend.” Vroedvrouw Laura Cornelis (26) is al drie jaar op zoek naar een job in de zorg. Door een aanpassing in de wet kunnen vroedvrouwen die zijn afgestudeerd na 2018 in een ziekenhuis alleen terecht in vier specifieke afdelingen, zoals verloskunde en gynaecologie.

Lees meer »

Op bezoek bij Zeno Debast in Lissabon: “Had Anderlecht de titel gepakt, dan was de trein vertrokken”

“Ook als Anderlecht vorig seizoen kampioen was geworden, had ik hier gezeten.” Hier is aan Costa de Caparica, in het zuiden van Lissabon. Zeno Debast (20) ruilde afgelopen zomer het Sporting van bij ons in voor het Sporting van Portugal. VTM NIEUWS-journalist Jarno Bertho zocht de Rode Duivel op voor een babbel: “Riemer heeft me leren genieten van het verdedigen.”

Lees meer »

Paus komt om 19.10 uur aan in België

Paus Franciscus komt vandaag aan in België, na een blitzbezoek aan het groothertogdom Luxemburg. Het hoofd van de katholieke kerk wordt om 19.10 uur verwacht in Melsbroek. De 87-jarige paus sukkelde in het begin van de week met een milde griep, maar bevestigde gisteren zijn komst.

Lees meer »

“Ik wil de paus récht in de ogen kijken”: seksueel misbruikslachtoffer Jan Puype spreekt vrijdag met Franciscus

Een jaar nadat hij heel Vlaanderen recht in het hart raakte met zijn aangrijpende misbruikverhaal in ‘Godvergeten’, staat Jan Puype vrijdag oog in oog met de paus. De West-Vlaming is een van de vijftien slachtoffers die Franciscus zullen ontmoeten. “Ik zal geen doekjes rond mijn betoog winden”, zegt hij.
The post “Ik wil de paus récht in de ogen

Lees meer »