Musicalkids brengt kleurrijke vijfde musical

Op vrijdag 4 oktober gaat Musicalkids in première met de nieuwste voorstelling ‘Een kleurrijke start’. Maar liefst 28 kinderen staan er op het podium. Meer dan een jaar repeteerden ze intensief samen.

“Met Musicalkids willen we alle kinderen, ongeacht hun sociale achtergrond, de kans geven om op een podium te stralen”, vertelt Loth Delaere, die instaat voor de regie, de zang en het totaalconcept. “We werken vanuit de talenten van de kinderen. Vooral durf en inzet staan daarbij centraal. Ook ouders worden betrokken in het hele proces.”

In september 2023 startten de repetities voor de nieuwste productie en dat met maar liefst 28 jongens en meisjes. “We werkten eerst aan de zang, daarna aan de dans, maar intussen investeerden we ook intensief in zelfvertrouwen en samenwerken”, aldus Loth. De kinderen gaven al verschillende voorsmaakjes, onder andere in de spiegeltent tijdens de Tieltse Europafeesten. “Voor velen was dat een grote stap: zingen, dansen, acteren en optreden voor een groep mensen.”

Schoolspelen

Straks spelen de 28 jongeren de eigen musical Een kleurrijke start. “Die vertelt het verhaal van een school die is uitgeloot om deel te nemen aan de tweejaarlijkse schoolspelen, waarbij vijf scholen tegen elkaar ijveren. De kinderen en jongeren kunnen zo een studiebeurs winnen.”

Yaren Dagyaran (9) zit in het vierde leerjaar in de Heilige Familie en stond vroeger al op het podium met het ballet. “Maar dit is mijn eerste keer in een musical”, vertelt ze enthousiast. “Ik heb wel talent voor zingen en dansen. Ik moet uitbeelden dat ik gepest wordt op school, die droevige kant vind ik heel leuk om te spelen.”

Pester van dienst is Emiel Caris (15), of dat speelt hij toch. Emiel is de zoon van Loth en studeert in De Bron. “Dit is pas de eerste keer dat ik deelneem aan Musicalkids”, vertelt hij. “Ik kreeg de smaak te pakken tijdens de musical Doornroosje van Mathea. Sindsdien doe ik wel vaker audities. Ik speel Xander, een jongen uit een ruwe buurt die zijn mannetje moet staan. Dat doet hij ook op school, want hij maakt moeilijk vrienden en is een pestkop. De rol staat heel ver van mij af, maar dat maakt het leuk.”

Praktisch

De opvoeringen vinden plaats in het CC Gildhof op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Op vrijdag en zaterdag om 19.30 uur, op zaterdag en zondag om 14.30 uur. Tickets kosten 15 euro, kinderen betalen 7 euro. (LDW)

Meer info en tickets via www.musicalkids.be.

The post Musicalkids brengt kleurrijke vijfde musical is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Extra veiligheidsmaatregelen voor derby tussen Antwerp en Beerschot

Er komen extra veiligheidsmaatregelen voor de stadsderby tussen Antwerp en Beerschot in het Bosuilstadion van dit weekend. Dat heeft burgemeester Bart De Wever beslist na overleg met de clubs en ordediensten. Dat overleg kwam er nadat de harde kern van Beerschot ermee dreigde de match stil te leggen als hun club opnieuw zou verliezen.

Lees meer »

Werkstraf voor duw aan man met rollator

Een vijftiger is door het hof van beroep veroordeeld tot een werkstraf voor slagen aan een man met een rollator in Brugge.
The post Werkstraf voor duw aan man met rollator appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Onze school is de enige plek waar ik gewoon Marthe kan zijn”: wie is Sinerjey, de man die al vijf jaar achter Marthe staat?

Een jongen of meisje, dat blijft geheim. Maar de baby van Marthe De Pillecyn (28) en Sinerjey Meyfroodt (35) zal zonder twijfel gevoel voor ritme hebben. Meer dan twintig jaar al runt de papa in spe zijn eigen dansschool – intussen met zijn K3’tje mee aan boord – en groeide hij uit tot één van Vlaanderens grootste choreografen. Achter de

Lees meer »

Nieuwe Tabaksfee en haar twee eredames officieel aangesteld door de stad Wervik

In het stadhuis van Wervik vond de officiële aanstelling van de nieuwe Tabaksfee Astrid Windels (16) uit Kruiseke en haar twee eredames Filomeen Vandenabeele en Yasmine Joye, beiden uit Geluwe, plaats. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) noemde de ontvangst een hele eer en begon zijn toespraak met wat achtergrondinformatie over de geschiedenis van de tabaksteelt.
The post Nieuwe Tabaksfee en

Lees meer »

Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start

Eerstdaags starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidingen voor de heraanleg van de Sint-Bertinusstraat in Poperinge. Dat werd bekendgemaakt tijdens de gemeenteraad van maandagavond.
The post Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Kaartclub ‘Nooit Moe’ zet kampioenen in de bloemen

Kaartclub ‘Nooit Moe’, die zijn thuisbasis in café In de Versche Moed in de Drevestraat in Westrozebeke heeft, vierde zijn kampioenen van het afgelopen seizoen.
The post Kaartclub ‘Nooit Moe’ zet kampioenen in de bloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

De U18-A van Basket SKT Ieper

Basket SKT Ieper treedt dit seizoen met twee ploegen aan bij de U18 jongens. De A-ploeg ging vorig weekend met 62-72 winnen bij Sint-Niklase Condors. Na drie competitiewedstrijden zijn de Ieperlingen nog ongeslagen. Zaterdag nemen ze het in eigen huis op tegen Panters Baasrode. Boven v.l.n.r.: coach Pascal Maes, Yoran Decommer, Timon Vandamme, Siebe Holvoet,
The post De U18-A

Lees meer »

Deel sociale woonwijk Oud Park Wervik maakt plaats voor 2 appartementsblokken en 12 flats: “Het gaat om de oudste woningen in de wijk”

In de Christuslaan worden op de sociale woonwijk Oud Park in Wervik 23 oude woningen gesloopt. De huizen gelegen tussen de Dokter Dumont- en Mesenstraat zijn niet meer comform met de huidige normen. “De woningen worden in twee fasen gesloopt en maken plaats voor 24 appartementen”, zegt algemeen directeur Sonny Ghesquière van Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik.
The post Deel sociale

Lees meer »

Dag vol activiteiten tijdens de Kasteelstraatfeesten

Kinderen uit Sint-Eloois-Winkel beleven op zaterdag 5 oktober hun jaarlijkse hoogdag. Tijdens de 52ste editie van de Kasteelstraatfeesten valt er opnieuw heel wat te beleven. Thema dit jaar is superhelden.
The post Dag vol activiteiten tijdens de Kasteelstraatfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »