Met dank aan maand ‘vakantie’. Tadej Pogacar, topfavoriet en relaxter dan ooit voor WK: “Alle stukjes vallen dit jaar perfect op hun plaats”

Na de Giro en de Tour, straks het WK? Tadej Pogacar (26) lijkt er klaar voor. De Sloveense alleskunner krijgt voor het eerst een wereldkampioenschap op zijn maat, én verschijnt voor het eerst in topconditie aan de start. “Hij heeft enorm genoten van de maand na de Tour.” 

Meer krantenkoppen in België

“Als die chauffeur moeilijk doet, gewoon afschieten”: Bolle Jos veroordeeld voor mislukte drugsuithaling

“Wij gaan die gasten allemaal afmaken. En zoek ook de adressen van hun families.” Toen een drugsuithaling in de Antwerpse haven in 2020 faliekant afliep, was opdrachtgever ‘Bolle Jos’ Leijdekkers razend. Vandaag werd Europa’s meest gezochte drugsbaron samen met de 30-tal andere verdachten veroordeeld. Het proces is bijzonder omdat de drugsbende eerst een bewakingsagent moest uitschakelen om aan 476 kg

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse vrouw viert 118de verjaardag

Een Zuid-Afrikaanse vrouw heeft haar 118de verjaardag gevierd. Margaret Maritz – volgens een kopie van haar identiteitskaart geboren op 27 september 1906 – zou daarmee de oudste persoon ter wereld zijn. Officieel staat het record op naam van de Japanse Tomiko Itooka. Die werd volgens Guinness World Records geboren op 23 mei 1908 en is 116 jaar.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De paus komt naar België, al had die wel gehoopt dat de nazomer nog een weekje langer ging duren. Maar je mag ook geen mirakels verwachten natuurlijk…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met Hilde Crevits en Melissa Depraetere heeft West-Vlaanderen twee ministers in de Vlaamse regering

Het regeerakkoord voor de nieuwe Vlaamse regering – gevormd door N-VA, Vooruit en CD&V – is afgeklopt en de postjes zijn verdeeld. Hilde Crevits wordt opnieuw viceminister-president en krijgt de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Nieuw gezicht Melissa Depraetere wordt eveneens viceminister-president en zal zich buigen over Jeugd, Klimaat, Energie, Toerisme en Wonen.
The post Met

Lees meer »

Jeugd Excelsior werkt samen met jeugdacademie Cercle

De jeugdafdeling van voetbalclub Excelsior Zedelgem gaat samenwerken met de jeugdacademie van Cercle Brugge. “Alles verandert, ook het besturen van een ploeg. Stilstaan is achteruitgaan. Daarom hebben we ons hiervoor geëngageerd”, klinkt het.
The post Jeugd Excelsior werkt samen met jeugdacademie Cercle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bergen van zand en zeewier en vis tussen de modder: veel schade na storm Helene in VS, dodental stijgt tot boven de 60

Het dodental in de Verenigde Staten door Helene, de storm die vrijdag als orkaan van de vierde categorie aan land kwam in Florida, is opnieuw verder opgelopen. Het staat vast dat nu minstens 63 mensen om het leven zijn gekomen. Er wordt nog altijd druk gezocht naar overlevenden. Hulpverleners worden daarbij op sommige plekken gehinderd doordat bruggen zijn ingestort als

Lees meer »

Vers Vlaams geld voor renovatie Thermae Palace, kandidaat-burgemeester John Crombez tevreden: “Thermae Palace zal terug kunnen schitteren”

In het regeerakkoord dat afgelopen nacht afgeklopt werd door de Vlaamse onderhandelaars van N-VA, Vooruit en CD&V is extra geld voorzien voor de renovatie van het iconische Thermae Palace in Oostende. Dat meldt kandidaat-burgemeester John Crombez (Vooruit Plus). “Het idee van het huidige stadsbestuur van Oostende om een appartementstoren achter het Thermae Palace te bouwen is hiermee van tafel”, zegt

Lees meer »