LIVE GALATASARAY-PAOK. Turken trekken ondanks dominantie de rust in zonder voorsprong

In de Europa League ontvangt Galatasaray vanavond al het Griekse PAOK. Kan Dries Mertens zich tonen? En zitten er speelminuten in voor Michy Batshuayi? Ontdek het op deze pagina. 

Meer krantenkoppen in België

Niemand zit te wachten op regionale oorlog, maar wie kan verdere escalatie in Midden-Oosten nog tegenhouden?

Nu Israël en Hezbollah elkaar steeds vaker en harder aanvallen, lijkt een uitbreiding van het conflict dat in Gaza begon bijna onvermijdelijk. Wereldleiders roepen alle partijen op tot terughoudendheid, maar dat lijkt weinig uit te halen. Kan iemand een verdere escalatie nog tegenhouden? Luistert Israël nog naar de Verenigde Staten? Of kan China een betekenisvolle rol spelen in het conflict?

Lees meer »

Altijd als laatste gekozen in de turnles: drie BV’s getuigen. “Een trauma? Toch wel een beetje, ja”

Het wordt al jaren afgeraden in de lerarenopleiding, maar gebeurt allicht nog elke dag: als er bij sport op school ploegjes gevormd moeten worden, mogen twee leerlingen om de beurt kiezen. Gevolg: steeds weer dezelfde, ietwat houterige klasgenoot blijft als laatste over. “Stigmatiserend en potentieel traumatiserend”, oordeelt pedagoog Pedro De Bruyckere. “Kies toch voor een creatievere manier om ploegen te

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen kwamen langs én genoten van ‘Oldtimers’

Voor het eerst staan Luc Caals en Leah Thys – twee grootheden uit het Vlaamse theater- en televisielandschap – samen op de planken. Hun samenspel zorgt voor vuurwerk én ontroering. Ze worden bijgestaan door een getalenteerde cast, waaronder Erik Goris, Ann De Winne, Anne Van Opstal, Saskia Debaere en Joachim Van Ransbeek.
The post IN BEELD – Bekende Vlamingen

Lees meer »

Retrospectieve expo in Muze’um L als eerbetoonaan stichter Fernand Callebert

Tien jaar geleden richtte wijlen Fernand Callebert Muze’um L op de Zilverberg op. Sindsdien kwamen zowat vijftig kunstenaars exposeren en kreeg het opvallende witte museum naam en faam in binnen- en buitenland. Tot 15 december loopt er een overzichtstentoonstelling.
The post Retrospectieve expo in Muze’um L als eerbetoonaan stichter Fernand Callebert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een mirakel is niet meer nodig, maar wat dan wel? Rik Torfs: “Eén incident zou zaligverklaring koning Boudewijn in de weg kunnen staan”

De grootste surprise van zijn vierdaagse bezoek aan België hield paus Franciscus voor op het einde: tijdens zijn massamis in een volgepakt Koning Boudewijnstadion kondigde de kerkvorst aan dat hij de procedure voor de zaligverklaring van wijlen koning Boudewijn gaat starten. Daarmee verraste hij vriend en vijand. “Of het zover komt? Dat hangt niet af van een mirakel, maar van

Lees meer »