LIVE ARSENAL-BOLTON. Dubbele voorsprong voor de Gunners: Rice en Nwaneri aan het kanon

Arsenal treedt vanavond aan in de Engelse League Cup. De Gunners ontvangen derdeklasser Bolton in het Emirates Stadium. Komt de ploeg van Leandro Trossard in de problemen? 

Meer krantenkoppen in België

Melania Trump noemt geweld tegen haar man “schokkend” in zeldzaam interview: “Verachtelijke beledigingen naar zijn hoofd geslingerd”

In haar eerste interview in meer dan twee jaar tijd heeft Melania Trump (54) gereageerd op de twee mislukte moordaanslagen op haar man, Donald Trump (78). Volgens de voormalige first lady is het “een wonder” dat Trump beide moordpogingen heeft overleefd. Melania vindt het toenemende geweld tegen haar man “schokkend” en benadrukt dat de Verenigde Staten Trump “nodig hebben”.

Lees meer »

Oostenrijk rukt naar rechts

Bij de parlementsverkiezingen in Oostenrijk is de Freiheitliche Partij Österreichs (FPÖ) zondag de grootste partij geworden, met 29 procent van de stemmen. Onder haar huidige leider Herbert Kickl (55) is de partij extreemrechts geworden.

Lees meer »

Artsen Zonder Grenzen: “Zuid-Darfoer kampt met één van grootste noodsituaties ter wereld”

Zuid-Darfoer, een deelstaat van Soedan in Afrika, kampt momenteel met een van de grootste noodsituaties ter wereld. Dat zegt Artsen zonder Grenzen, dat actief is in enkele ziekenhuizen in de regio. AZG wordt er geconfronteerd met “schokkende cijfers” over overlijdens bij zwangere vrouwen en bij vrouwen tijdens de bevalling, terwijl jonge kinderen sterven aan aandoeningen die te voorkomen zijn. De

Lees meer »

SCT Menen trekt naar Hollebeke: “Haalbare kaart”

Vorige speeldag stond met SV Moorsele B-SCT Menen een burenduel op het voetbalmenu. Sporting klaarde de klus met 0-2 en heeft na drie wedstrijden nog steeds het maximum. Komende zaterdag maakt Menen de verplaatsing naar Hollebeke, een haalbare kaart. “Tenminste, als we niet naast onze schoenen gaan lopen”, waarschuwt Bas Vanderbrugge.
The post SCT Menen trekt naar Hollebeke: “Haalbare

Lees meer »

Ducky gaat ‘De stoel’ achterna: wie hem het snelst spot kan ‘eendjes’ winnen en maakt zo kans op prijzenpot van de Duck Race

Het tv-programma De Stoel, waarbij een stoel ergens in Vlaanderen werd opgesteld en de omwonenden er zo snel mogelijk naar toe moesten hollen of fietsen om in aanmerking te komen voor een prijs, krijgt navolging in Izegem. Ducky, de 2CV – ofte het eendje – van Rotary dat mee promotie maakt voor de Duck Race zal op woensdag 2 oktober

Lees meer »

Grondwettelijk Hof verklaart wet die verhindert dat donorkind info over donor kan krijgen ongrondwettig

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de wetsbepalingen die verhinderen dat een donorkind van het fertiliteitscentrum enige informatie over de donor kan verkrijgen, ongrondwettig verklaard. De gevolgen blijven wel gehandhaafd tot en met 30 juni 2027, wat de wetgever de kans moet geven om “een billijk evenwicht” tussen alle betrokkenen tot stand te brengen.

Lees meer »

KIJK. Kortgerokte prinses Delphine maakt statement tijdens misviering met paus: “Hoop en liefde zijn niet verbonden aan één religie”

Kleurrijk en Belgisch. Zo verscheen prinses Delphine (56) zondag tijdens de eucharistieviering met paus Franciscus (87). Waar de andere leden van de koninklijke familie het sober hielden, koos de kunstenares resoluut voor een sprankelende look en blote benen. BV-stylist Jody Van Geert, met wie ze samenwerkte, legt uit hoe de outfit met blazer waarop ‘Love’ te lezen staat tot stand

Lees meer »

Vlaams Belang met zes kandidaten naar verkiezingen: “Veiligheid en mobiliteit”

Vlaams Belang Deerlijk trekt met een lijst van zes kandidaten naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Mobiliteit, algemene veiligheid, sociale huisvesting en dierenwelzijn zijn onze belangrijkste aandachtspunten”, stelt lijsttrekker Jan Colpaert.
The post Vlaams Belang met zes kandidaten naar verkiezingen: “Veiligheid en mobiliteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel neerslag verwacht: KMI kondigt code geel af, nummer 1722 geactiveerd voor risico op wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege de weersvoorspellingen en om overlast van de hulpdiensten te vermijden. Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.

Lees meer »