‘Dit toont waarom straalstroom in een klimaat op steroïden slecht nieuws is’: klimaatwetenschapper Valerie Trouet

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

UEFA haalt vierde official van Champions League-duel tussen PSV en Sporting: “Scheidsrechter bedreigde speler met de dood”

Een van dé highlights van de eerste speeldag van de League Phase in de Champions League: de machtige streep van Zeno Debast in de winkelhaak tegen Lille. Afwachten of Sporting het ook kan bij PSV, dat in zijn opener kansloos onderuit ging bij Juventus (3-1). Johan Bakayoko en Matteo Dams stonden toen in de basis. Starten ze ook tegen Sporting?

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar ik wil wel degelijkheid uitstralen”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

Gedicht van Junior Stadsdichter Lili (11) prijkt op muur langs fietspad in Roeselare: “Echt mooi, vooral de beren vind ik heel leuk”

Langs het fietspad dat de Smedenstraat met de Westlaan verbindt, kan men voortaan een mural van kunstenaar Wietse Hindryckx bewonderen. Hij ging aan de slag met het gedicht van Junior Stadsdichter Lili Bekaert (11).
The post Gedicht van Junior Stadsdichter Lili (11) prijkt op muur langs fietspad in Roeselare: “Echt mooi, vooral de beren vind ik heel leuk” appeared

Lees meer »

Mensen met beperking Villa Vip maken muziek met Showkorps WIK

De bewoners van Villa Vip Bredene geven volgende maand een optreden op de Vlamo Mars & Showwedstrijden. Het is een vervolg op het project ‘WIK for Specials’ van het Oostendse Showkorps WIK van eerder dit jaar. Drijvende kracht is Hélène Deklerck: “We repeteren wekelijks, maar het moet toch vooral plezierig blijven.” Bij Vlamo zijn ze onder de indruk: “Dit is

Lees meer »

Mercedes van Jan raakt niet door de keuring, terwijl zes verschillende garages zeggen dat hij perfect in orde is: “Machtsmisbruik”

Jan Dries uit Olen beschuldigt het autokeuringsstation van Geel van machtsmisbruik. Al twee keer werd zijn Mercedes afgekeurd, omdat de uitlaat te veel roetdeeltjes bevat. Nochtans kan Jan zes attesten van uitlaatmetingen voorleggen, waaruit blijkt dat de uitlaat perfect in orde is. Voor een oplossing kan Jan in Wallonië terecht.

Lees meer »

Tom Lanoye krijgt Prijs der Nederlandse Letteren uit handen van koning Filip: “In het Koninklijk Paleis trad ik nooit eerder op”

Na twaalf jaar gaat de Prijs der Nederlandse Letteren nog eens naar een Vlaming. De belangrijkste literaire onderscheiding in ons taalgebied wordt op 1 oktober uitgereikt aan Tom Lanoye. “Ik ga bijlange nog niet op mijn lauweren rusten.” Zeker niet nu ook De Waasland Omnibus uit is, een bibliofiele veiling wacht bij Bernaerts en het Antwerpse prijsbeest zelf een volksfeest

Lees meer »

KIJK. Ook Stef Wauters krijgt een rolletje in de nieuwe ‘Patsers’-film

De opnames van ‘Patsers’ lopen op hun einde. Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zakten woensdag af naar de haven van Antwerpen om er één van de actiescènes uit de opvolger van ‘Patser’ te filmen. Mag niet ontbreken natuurlijk: hoofdrolspeler Matteo Simoni, die elk moment voor de tweede keer vader wordt. Maar ook VTM-anker Stef Wauters speelde later op

Lees meer »