Canadese premier Trudeau overleeft vertrouwensstemming in parlement

De liberale Canadese premier Justin Trudeau heeft een motie van wantrouwen van de Conservatieve Partij in het parlement overleefd. Onder meer parlementsleden van de sociaaldemocratische NDP en het Bloc québécois stemden tegen de motie. De conservatieven kondigden al aan een tweede motie te zullen indienen, waarover volgende week gestemd wordt. 

Meer krantenkoppen in België

Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in rustige en veilige omgeving”

Thuiszorg Familiezorg opent ‘Kopje Troost’, een warme en laagdrempelige ontmoetingsplek in het regiohuis aan de Oude Bruggestraat 72 in Wingene. Mensen kunnen er terecht voor een moment van rust, een goed gesprek of gewoon wat gezelligheid, met een kop koffie, thee, warme chocolademelk of een vruchtensap.
The post Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in

Lees meer »

Nieuwbouwwoningen op laagste peil in kwarteeuw

In de eerste helft van dit jaar is het aantal verleende vergunningen voor nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen naar het laagste peil in een kwarteeuw gezakt. Dat blijkt woensdag uit een analyse van De Tijd op basis van gegevens van het ­Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Aantal meldingen van intimidatie en seksuele intimidatie sterk gestegen

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen kreeg vorig jaar dubbel zoveel klachten over intimidatie en seksuele intimidatie. Dat blijkt uit het jaarverslag van 2023. Volgens adjunct-directeur Liesbet Stevens zijn de cijfers nog maar het topje van de ijsberg, omdat niet alle gevallen gemeld worden. "Ze geven wel aan dat de hele samenleving zich bewust wordt van de

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »

Leerlingen stedelijk onderwijs in Turnhout krijgen eigen sportcomplex met 9 klaslokalen: “Niet meer naar Vosselaar voor turnles”

In Turnhout is vandaag de eerste steen gelegd voor een nieuw sportcomplex, dicht bij het stadspark. Zo krijgen de leerlingen van basisschool Parkwijk en middelbare school Campos eindelijk een eigen sportzaal en moeten ze niet meer buiten zalen buiten de stad huren. Er komen ook 9 klaslokalen, een grote klimmuur, een danszaal en een zaal met matten voor gevechtssporten.

Lees meer »

Waarom het een half mirakel is dat Brigitte Bardot 90 wordt: “Zelfs tijdens haar gloriejaren was ze doodongelukkig”

Op 28 september mag Brigitte Bardot 90 kaarsjes uitblazen. Maar dat zal de Franse actrice misschien wel in alle eenzaamheid doen. Het voormalige sekssymbool leeft intussen volledig teruggetrokken in Saint-Tropez. En ook tijdens haar gloriejaren was ze doodongelukkig. In twee delen blikken we terug op haar leven, van haar luxueuze jeugd tot haar desastreuze relaties. “De eerste weken van haar

Lees meer »

Kandidaat-investeerder Audi Brussels heeft volgens vakbonden geen levensvatbaar plan, arbeiders leggen werk neer

Bij autofabriek Audi Brussels is 1 potentiële investeerder opgestaan, maar diens plan zou niet levensvatbaar zijn. Dat heeft de directie vanochtend te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Tegelijk legde de directie een eerste voorstel van sociaal plan op tafel, maar de vakbonden vonden dat onvoldoende. De arbeiders legden daarop spontaan het werk neer.

Lees meer »

“Fantastisch dat ik dit kan delen met mijn vrouw”: bronzen Marvin Odent glundert na topprestatie

Op zijn tweede WK pakte handbiker Marvin Odent (41) zijn eerste WK-medaille in het Zwitserse Zürich. De Hollebekenaar pakte dinsdag brons in de MH3-categorie en rijdt zaterdag nog de wegrit mee. “Zaterdag kan ik zonder druk rijden”, vertelt Marvin vanuit Zwitserland.
The post “Fantastisch dat ik dit kan delen met mijn vrouw”: bronzen Marvin Odent glundert na topprestatie appeared

Lees meer »

“Niemand komt hier fluitend binnen.” Paus noemt abortusartsen ‘huurmoordenaars’, maar die gaan in het verweer

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »