Ambulancierskoppel uit ‘112 Hulp is onderweg’: ‘In de ziekenwagen komt mijn ADHD goed van pas’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Vader van Jidse uit ‘Blind Getrouwd’ maakte gevaarlijke fout: “Ik heb Jorina van de stress meteen z’n naam verklapt”

“Ik wil heel graag een gezin, dus m’n vrouw moet een kinderwens hebben.” Het mag duidelijk zijn: Jidse uit ‘Blind Getrouwd’ is een echte familiemens. Zijn papa Jan stelde zich aan Jorina niet voor niets voor als ‘de rijpere versie van mijn zoon’. In dit unieke dubbelgesprek uit ‘Dag Allemaal’ vertellen vader en zoon openlijk over hun band, het datingverleden

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor zware orkaan Helene: “Alle signalen wijzen op ramp van miljarden dollars”

Het westen van Florida bereidt zich voor op orkaan Helene. Die zal donderdag 26 september aan land gaan als een zware orkaan van categorie 3 of zelfs 4. Men verwacht dan ook zware windstoten, hoge stormvloed en overvloedige neerslag. Alle signalen wijzen erop dat deze storm een aanzienlijke ramp van enkele miljarden dollars kan veroorzaken, afhankelijk van hoe dicht Helene

Lees meer »

Brandweer blust grote hoeveelheid brandend tuinafval in Koekelare

De brandweerposten van Koekelare en Diksmuide werden woensdag rond het middaguur opgeroepen voor een buitenbrand in de Oostmeetstraat in Koekelare. Een grote hoeveelheid tuinafval bleek er in brand te staan.
The post Brandweer blust grote hoeveelheid brandend tuinafval in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olympische ringen tijdelijk van Eiffeltoren gehaald

De olympische ringen zijn na drie maanden van de Eiffeltoren gehaald. Een tijdelijke ingreep, want de burgemeester van Parijs wil nog een paar jaar langer het symbool van de Olympische Spelen aan het monument zien hangen. Toch is niet iedereen voorstander van dat idee.

Lees meer »

Grondwettelijk Hof verklaart wetsbepalingen die verhinderen dat donorkind informatie over donor kan krijgen ongrondwettig

Het Grondwettelijk Hof heeft donderdag de wetsbepalingen die verhinderen dat een donorkind van het fertiliteitscentrum enige informatie over de donor kan verkrijgen ongrondwettig verklaard. De gevolgen blijven wel gehandhaafd tot en met 30 juni 2027, wat de wetgever de kans moet geven om “een billijk evenwicht” tussen alle betrokkenen tot stand te brengen.

Lees meer »

Buren geven muur aan buurthuis Tof van Tinneke in Roeselare extra kleur

Buurthuis Tof van Tinneke, de plek die bewoners uit de wijk ’t Hof van Henneken verbindt, zette samen met de buurtbewoners en de Roeselaarse kunstenaar Stan Lievens een project op om een lege muur in de buurt wat meer kleur te geven.
The post Buren geven muur aan buurthuis Tof van Tinneke in Roeselare extra kleur appeared first on

Lees meer »

Dodentol na overstromingen in Polen stijgt tot negen

In Polen zijn tot nu toe negen mensen omgekomen bij de verwoestende overstromingen. Dat blijkt uit een balans van de autoriteiten, nu het waterpeil van de rivieren in Polen opnieuw daalt. Nog een persoon is vermist. Eerder was er sprake van zeven doden.

Lees meer »