Vlaamse onderhandelaars willen af van de jobbonus: dit weten we al over het begrotingsakkoord

Een nieuwe Vlaamse regering is er nog niet, maar N-VA, Vooruit en CD&V hebben wel al een belangrijk akkoord over de begroting. En aangezien heel veel van de centen afhangt, zijn er al belangrijke beslissingen genomen. Zoals de verlaging van de registratierechten én het schrappen van een grote liberale trofee: de Vlaamse jobbonus.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe gezichten in De Wassenaard

Het acute lerarentekort blijft voor heel wat scholen een probleem. Voor directies en schoolbesturen is het tijdens de grote vakantie vaak nagelbijten en angstig afwachten wanneer ze op zoek moeten naar een vervanger voor een leerkracht die op pensioen gaat of de school verlaat. In De Wassenaard werken sinds begin deze maand drie nieuwe leerkrachten.
The post Nieuwe gezichten

Lees meer »

Deze jongeren zoeken als student hun weg in Nederland: “Dat ‘hospiteren’ in een Nederlands studentenhuis is écht niet leuk”

Het academiejaar van de hogescholen is deze week begonnen. In Nederland zijn de studenten al weken bezig. Wij zochten Belgische jongeren op die ervoor kozen in Nederland hun studie te volgen. Ze kunnen haarfijn uitleggen wat ‘hospiteren’ is, kennen nu ook de Nederlandse biermerken of zijn om een heel specifieke reden al bijna van het fietspad gereden.

Lees meer »

108ste Koolskamp Koers brengt volksfeest op de been: “Dit is onze hoogdag”

Vrijdagmiddag vond de jaarlijkse hoogdag in Koolskamp plaats. Het Kampioenschap van Vlaanderen – dat als officieus WK voor sprinters geldt – liet het dorpscentrum van de Ardooise deelgemeente volstromen. Een massa volk genoot van de stralende herfstzon en twaalf passages van het profpeloton. “Hiervoor nemen we met plezier een dag verlof”, klinkt het.
The post 108ste Koolskamp Koers brengt

Lees meer »

Olievlek voor Groenland door schipbreuk klein cruiseschip

Voor de kust van Groenland heeft een vaartuig met tot 20.000 liter diesel aan boord schipbreuk geleden. Dat heeft een zwarte olievlek veroorzaakt. De brandweer probeert die in te dammen in de fjorden in de buurt, zo kondigt de politie van het Deense autonome grondgebied aan.

Lees meer »

Belle Perez kondigt gastartiesten Jeroen Van der Boom en Natalia aan voor haar ’25 jaar Hits’-concert in de Lotto Arena

In de Lotto Suites van de Antwerpse Lotto Arena, de concerttempel waar ze op vrijdagavond 8 november 2024 met een uniek ’25 jaar hits’ jubileumconcert haar succesvolle carrière viert, kondigde Belle Perez de gastartiesten Jeroen Van der Boom en Natalia aan. Met de lepel in de hand, achter een immense paellapan, trakteerde Belle de aanwezigen op een heerlijk verse paella.

Lees meer »

Portret. Zijn succes op tv nam nóóit de pijn uit zijn jeugd en lichaam weg: waarom Aron Wade voor euthanasie koos

Hoe hypervrolijk zijn personages op het scherm in ‘De Kotmadam’ en ‘W817’, hoe stil en donker het in zijn hoofd écht was. Aron Wade (54) struggelde jaren met depressies door zijn gehavende lichaam. Als kind door zware brandwonden, als volwassene door reuma. Maar de plotse dood van zijn vader maakte het voorgoed zwart. “Ik zou nog 30 jaar kunnen leven,

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing: “Meer dan 1.000 flessen glijmiddel en babyolie in beslag genomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Koning opent nieuwe tramlijn in Neder-Over-Heembeek

In de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek is de nieuwe tramlijn 10 van de MIVB officieel geopend. Deze lijn biedt reizigers een snelle verbinding door het centrum van Brussel tussen het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek en Ukkel. Koning Filip was erbij en nam ook even plaats in de bestuurderscabine van de tram.

Lees meer »

Hezbollah-leider Nasrallah reageert na aanvallen met communicatietoestellen: “Ongeziene klap voor Hezbollah, maar krijgt ons niet klein”

"Israël heeft alle rode lijnen overschreden". Dat heeft Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, gezegd in een televisietoespraak waarin hij reageerde op de aanvallen met ontploffende communicatietoestellen in Libanon. Nasrallah noemde de aanvallen "een ongeziene klap, maar die krijgt Hezbollah niet klein". Tijdens de toespraak vonden nieuwe luchtaanvallen plaats op de grens tussen Israël en Libanon.

Lees meer »

Ook hulpdiensten kunnen nu – dankzij slimme verkeerslichten – snel over de vernieuwde Centrumbrug

De Centrumbrug is sinds gisteren nu echt volledig open, ook het systeem dat toelaat dat de hulpdiensten via slimme verkeerslichten voorrang krijgen, is in werking. De betonnen bakken die ter hoogte van de Ketelstraat op de Korenmarkt stonden zijn we genomen. De hulpdiensten kunnen dus vanuit het verlengde van de Nieuwstraat straks vlot over de brug rijden om snel op

Lees meer »

Kogelvrije vesten met schimmel en munitie uit 1983: Taiwan niet te spreken over “onbruikbare” Amerikaans wapenlevering

Taiwan, het eiland in de Oost-Chinese Zee vlakbij China, heeft een "onbruikbaar" wapenpakket ontvangen uit de Verenigde Staten. Dat meldt het Bureau van de Inspecteur-generaal van de VS in een rapport. Het militaire materieel werd niet goed verpakt, en door waterschade en schimmel zijn wapens en kogelvrije vesten onbruikbaar. Taiwan heeft nu honderdduizenden euro’s vrijgemaakt om de lading te herstellen.

Lees meer »

Assebroek krijgt vernieuwde fietspaden in Dries en Weidestraat

Maandag 23 september start aannemer Devriese nv met het uitbreken van de fietspaden in Dries in Assebroek. In totaal komt er ongeveer 640 meter nieuw fietspad met een rode asfaltlaag voor een verhoogd rijcomfort. Om hinder te voorkomen wordt elke kant apart aangepakt. De werken zullen twee weken duren.
The post Assebroek krijgt vernieuwde fietspaden in Dries en Weidestraat

Lees meer »