UCB zet eindspurt in met middel tegen ontstekingsziekte lupus

08:05 Het Belgische farmabedrijf UCB meldt met zijn Amerikaanse partner Biogen goede resultaten met een behandeling voor systemische lupus erythematodes. Beide partners zijn ook al een tweede laatstefasestu… 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Jens Dendoncker legt uit waarom Karen Damen voor het eerst geen speurder meer is in ‘The masked singer’

Vanavond is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ begint. In de aflevering maken we kennis met Giraf, Boom, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok en Zeeduivel, die voor het eerst hun echte stem aan de jury en het publiek laten horen. Reporter Jarne mocht enkele maanden geleden die allereerste opname bijwonen. Hij sprak er met de

Lees meer »

Amerikaanse Ilja en zwangere Sophia verdrinken tijdens droomvakantie op Hawaï: zoontje Logan (1) blijft alleen achter

Weldra zouden ze met vier zijn. Maar toen Ilja (25) en zijn zwangere vrouw Sophia (26) voor de kust van het Hawaïaanse eiland Maui de zee in gingen, kwamen ze nooit meer terug. Het Amerikaanse stel verdronk tijdens hun droomvakantie. Hun 18 maanden oude zoontje Logan verbleef tijdens de tragedie bij zijn oom en tante, maar blijft nu zonder ouders

Lees meer »

Dierenasiel van Oostende ongerust over nieuwe trend: “Onder het mom van training worden honden ernstig fysiek en mentaal mishandeld”

Het verbod op trainingshalsbanden met stroomstoten is nog niet in voege of een gevaarlijke nieuwe trend duikt op: halsbanden met haken, pinnen en klemmen. Dat laat dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende weten. “Onder het mom van training en opvoeding worden honden ernstig fysiek en mentaal mishandeld”, klinkt het.
The post Dierenasiel van Oostende ongerust over

Lees meer »

Broers Axel en Gilles nemen koffiehuis Eliana over

Enkele weken nadat koffiehuis Eliana een aantal producten officieel een erkenning als Beernems streekproduct kregen, wordt de zaak overgenomen door Axel en Gilles Beuselinck. Voormalig uitbater Ann Vandenbussche geniet ondertussen van een welverdiend pensioen.
The post Broers Axel en Gilles nemen koffiehuis Eliana over appeared first on KW.be.

Lees meer »

Collega-acteurs reageren op overlijden Aron Wade: “Zonder het acteren was hij er misschien al lang niet meer geweest”

Antwerps acteur Aron Wade (53) koos maandagmiddag voor euthanasie omwille van ondraaglijk psychisch lijden. Het nieuws komt hard aan bij oud-collega’s. Een totale verrassing is het echter niet. Ze wisten dat het leven moeilijk te dragen was voor Wade. “Het feit dat hij de hele dag de clown mocht uithangen, hield hem overeind”, zegt tv-moeder Martine Jonckheere.

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

Journaliste Layla El-Dekmak is net terug uit Libanon: “Dit is geen aanslag op Hezbollah, maar op de héle Libanese bevolking”

Na de ontplofte biepers, walkietalkies en de bombardementen op het zuiden én Beiroet, leeft iedereen in Libanon in schrik. Zo getuigt journaliste en radiomaakster Layla El-Dekmak, die zelf net terug is van familiebezoek in Libanon. Voorlopig is haar familie oké, maar emotioneel zijn ze dat niet na deze zware week. "Mijn zus smeekt mijn vader om thuis te blijven werken,

Lees meer »